Bergstraat 5A

Hartje stad: een heerlijke lichte bovenwoning met héél véél mogelijkheden. 

Meer weten?

Bezichtigen

Plattegronden

Energielabel

Meer informatieDe woning

Als je naar de gevel kijkt, zou je niet zo'n verrassend ruime bovenwoning verwachten. Maar met een woonoppervlakte van 202m2 is Bergstraat 5A veel ruimer dan de voorgevel doet vermoeden. Dat komt omdat je vanuit de straat de twee hoogste verdiepingen van Bergstraat 5A niet of nauwelijks ziet.

Bij MKLRS. gaat ons hartje van deze bovenwoning sneller kloppen. Want we love wonen in de binnenstad. En dan zeker als ze zo'n heerlijke lichtinval hebben. Deze bovenwoning heeft echt alles wat je in de binnenstad zoekt. Geen klein appartementje met een balkonnetje. Nee, dit is eigenlijk een huis "op poten". Hier heb je een ruim dakterras en vertrekken die in maatvoering veel groter zijn dan de kamers bij een gemiddelde twee-onder-één-kapwoning. Je zult wel aan de slag moeten om jouw eigen huis hier te maken. Met als resultaat wellicht een plek waar je met gemak thuis kan werken, een leefkeuken hebt én ruime slaapkamers hebt voor iedereen in jouw gezin.

Op de eerste verdieping ligt een ruim en rustig dakterras. Gesitueerd op het het zuiden. En dat betekent dat je in de middag en avond van de zon kunt genieten. Op het dakterras valt het ook op hoe rustig je hier woont. Je hoort de stad niet of nauwlijks. 

Er is nog meer mogelijk met Bergstraat 5A. Want ook voor een transformatie naat twee bovenwoningen zien we bij MKLRS. mogelijkheden. Met allebei aan de achterzijde een eigen buitenruimte door het dakterras te gebruiken én een "hap uit het dak" te nemen. Er zijn meerdere mogelijkheden en we kunnen jou diverse succesvolle transformaties als voorbeeld laten zien of met jou sparren over wat er hier allemaal mogelijk is. Dus als je wilt ondernemen en over de juiste mensen en ervaring beschikt, dan zijn er meerdere mogelijkheden bij Bergstraat 5A. We bespreken ze graag met je. 

De bovenwoning geeft je de mogelijkheid om jouw eigen stempel op het huis te drukken waarbij je nieuw en oud mooi kunt combineren. Want in nieuwe huizen komen we geen grote raampartijen en hoge plafonds tegen die we hier wel zien. Door Bergstraat 5A met liefde en passie aan te pakken, kun je het karakter en de charme van het verleden behouden, terwijl je het comfort en de luxe van moderne voorzieningen toevoegd. En met een goed plan, de juiste vakmensen en oog voor duurzaamheid kun je hier één of twee huizen maken waar het de komende 50 jaar heerlijk wonen is met oog voor duurzaamheid. Voor allerlei tips en subsidies voor de verduurzaming van het huis, kunnen we de website verbeterjehuis.nl aanraden. Dit is een goede gids voor een duurzaam huis en een overzicht van alle beschikbare subsidies en leningen om jouw huis te verduurzamen. 


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
niet van toepassing m2 
Woonoppervlakte
202 m2 
Inhoud
770 m3 
Ligging tuin
Zuiden 
Buitenruimte
Dakterras 37m2 
Bouwjaar
1928 

De indeling en afwerking

 

ALGEMEENBergstraat 5A is volgens de officële statistieken gebouwd in 1928. Maar we denken dat gebouw veel ouder is. Want dit gedeelte van de binnenstad wordt al sinds het ontstaan van de stad bewoond. En de oudste woning in de straat is volgens diezelfde statistieken in 1795 gebouwd. Dus we denken dat 1928 niet het juiste jaartal is. De bovenwoning is afgewerkt met houten kozijnen. Parkeren in de directe omgeving doe je met een parkeervergunning en die kost € 12,- per maand voor de eerste auto. Voor een tweede auto zijn soms parkeervergunningen beschikbaar. Een tweede parkeervergunning kost € 33,- per maand. Maar misschien ga je juist in de stad wonen omdat je geen auto hebt en alle voorzieningen dichtbij wilt hebben? En doe je verder alles op de fiets.


BEGANE GROND
Entree (11m2)
Een heerlijk ruime entree waar nog de oude tegelvloer in ligt. Dat is sfeervol binnenkomen. Door de lengte en hoogte van de hal heb je hier ook genoeg plek om bijvoorbeeld jouw fietsen op te hangen. Achterin de hal, op meer dan 9 meter van de voordeur, staat de bordestrap naar de eerste verdieping. 

EERSTE VERDIEPING
Bovenhal (4m2)
De plek die de leefkeuken en de woonkamer met het dakterras aan de achterkant verbindt. 

Woonkamer (35m2)
Bij binnenkomst in de woonkamer valt direct de grote hoeveelheid lichtinval op. De grote ramen doen haast Frans aan, alsof je in een appartement in Parijs bent. Vanuit hier zie je onder op straat de mensen winkelen, onderweg naar een afspraak of gewoon slenteren door de straat om de binnenstad van Roermond te ontdekken. Met een kop koffie in het raam naar buiten kijken en even niets doen.... Om de woonkamer maximaal tot zijn recht te laten komen, moet je het systeemplafond eruit halen. Dan win je ook nog wat hoogte. 

Leefkeuken (25m2)
Ook de keuken is echt ruim. Hier kun je zonder al te veel moeite zo een mooie leefkeuken voorstellen. Met een grote tafel met 8 of meer zitplaatsen. En dan op zaterdagmiddag met vrienden mooie gerechten koken, witte of rode wijnen proeven en goede gesprekken voeren. Je ziet het al als je deze ruimte in loopt. Met twee grote ramen die zicht geven op het dakterras. 

Momenteel is er een kleine afscheiding in de leefkeuken die het keukengedeelte afscheidt van het wasgedeelte. Maar we zouden de wasmachine nooit in deze ruimte zetten met de ruimte die er nog op de eerste verdieping is. Ook in de leefkeuken moet je het systeemplafond eruit halen om hoogte én sfeer aan de ruimte toe te voegen. 

Dakterras (37m2)
Het dakterras is opgedeeld in twee stukken. Vanuit de deur een gedeelte van 14m2 direct grenzend aan de achtergevel. En dan aan de achterkant van het perceel nog een nagenoeg vierkant gedeelte van het dakterras van 23m2 groot. Je kunt hier een mooie buitenruimte aankleden voor mooie zomeravonden. Met een grote loungebank of zithoek. 

TWEEDE VERDIEPING 
Bovenhal (6m2) 
Je zou het haast niet zien, maar hier is een klein deurtje dat leidt naar de trap met toegang tot de zolder op de derde verdieping. Handig als je denkt aan twee bovenwoningen. We zouden dan wel het steile trapje dat er nu is, vervangen voor een iets luiere trap. 

Slaapkamer I (14m2)
Op de slaapkamers zie je waarom het bouwjaar 1928 vermeld staat. Want hier heb je binnendeuren die art deco aandoen. Kijk maar eens goed op de foto's naar de binnendeuren. Vanuit de slaapkamer zie je iets verderop de Kathedraal hoog boven de bebouwing uit steken. De oude plankenvloeren zijn goed bewaard gebleven en rondom de dakkapel zijn inbouwkasten gemaakt om alles spullen op te bergen.

Slaapkamer II (17m2) met kast (3m2)
Nog zo'n ruime slaapkamer. Ook met een plankenvloeren en kasten rondom de dakkapel aan de voorkant. Op de tekeningen in de plattegrond ontbreekt de deur die slaapkamer I en II rechtstreeks met elkaar verbinden. Maar die deur is er wel, kijk maar op de foto's. In de ruime slaapkamer is nog een separate kastruimte van 3m2 groot die je heel goed kunt gebruiken als kleine kleedkamer.

Badkamer (12m2)
Terwijl je in bad ligt, zie je in de verte de Munsterkerk liggen met zijn twee kenmerkende torens. Maar ook vanuit de douche kun je de Munsterkerk zien liggen. De badkamer vraagt voor een update en je hebt dan alle ruimte om al jouw wensen te realiseren. De badkamer is enorm groot. In de badkamer is er nog een aparte kast om de wasmachine te plaatsen. 

Toilet (3m2) en berging (4m2)
Door de toiletruimte loop je naar de berging met de c.v.-opstelling. Bij MKLRS. zouden we nadenken om hier 1 grotere ruimte van te maken. En het toilet verplaatsen naar de badkamer. Want daar heb je (te) veel ruimte om in te vullen. Omdat de berging ook zicht richting de stad heeft, zijn deze twee ruimtes ook te transformeren naar een werkplek aan huis. Of een keuken van de tweede bovenwoning? 

DERDE VERDIEPING
Bergzolder I (18m2)
Een steile trap komt uit op de eerste van de twee bergzolders. Zolders met veel hoogte en daardoor ook meerdere mogelijkheden. Denk aan het plaatsen van dakramen of het realiseren van een loggia door een gedeelte van het dak open te maken. 

Bergzolder II (19m2) 
Vergelijkbaar met bergzolder I. Iets breder, even hoog en net zo lang. Wat we hier zo mooi vinden is het oude metselwerk dat nog goed zichtbaar is.
 

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 350.000,- k.k. 
Onderhoud
Te moderniseren. 
Bijgebouwen
Niet van toepassing. 
Bijzonderheden
Niet van toepassing. 
Bestemming
Wonen. 
Oplevering
In overleg / per direct mogelijk. 
Status
Te koop 
Servicekosten
Opgave volgt. 
Energielabel
E. 

Voorzieningen

STADSLEVEN: ALLE VOORZIENINGEN BINNEN HANDBEREIK EN BEREIKBAARHEID 
Bergstraat 5A ligt echt in het hart van de binnenstad. Je loopt één keer de hoek om en je staat op de Markt. Centraler dan hier kun je niet wonen. Twee supermarkten, de bakker en de delicatessenwinkel liggen allemaal binnen handbereik. Het NS-station op zo’n 5 minuten lopen. Hotspots zoals Bagels & Beans, IJssalon Clevers, het Designer Outlet Center en de Roerkade met zijn leuke cafés en restaurants liggen onder jou of letterlijk om de hoek….. en wat te denken van al die leuke cafés en restaurants die overal verspreid door de binnenstad liggen? 

Of jij nu een foodlover, fashionista of een urban professional bent, wonen in de stad heeft veel voordelen. Dit is het echte stadsleven. De autoweg N280 (Roermond - Dusseldorf, 25 autominuten) ligt ook om de hoek en op zo’n 3 minuten rijden kom je op de afslag van de autosnelweg A73 waardoor Venlo (iets meer dan 15 minuten), Sittard (20 minuten) en Heerlen en Maastricht (35 minuten) heel goed bereikbaar zijn.

Dit is écht een plekje voor stadsmensen in hart en nieren. Midden in de stad. Je voelt hier de energie en de vibe van in de stad wonen.


Locatie

Lifestyle

 De buren
Stadsmensen met een voorliefde voor de dynamiek van de binnenstad.
 Wat mag je verwachten
Alle ruimte om een huis te maken dat past bij jouw wensen.
 Wat hoef je niet te verwachten
Een standaard appartement in een doorsnee appartementencomplex.
 De markt
Prijzig in de binnenstad, maar hier heb je een lage prijs per vierkante meter wonen. Tel maar eens...
 Lifestyle
Je steekt de handen uit de mouwen, altijd.
 Je wordt verliefd op
De lichtinval en ruimte in de woonkamer en keuken: heerlijk!

Deel deze woning