Den Horst 10

Aan de slag in Roermonds' meest gewilde woonwijk met dit vrijstaande huis met dubbele garage. 

Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbriefDe woning

Een heerlijk rustige woonstraat, aan beide zijden nog hoge bomen, maar een paar huizen in de straat met allemaal een ruime tuin: het maakt Roer-Zuid niet voor niets tot de meest gewilde woonwijk van Roermond. De huizen in de straat zijn allemaal gebouwd tussen 1955 en 1962 en ogen daardoor nog bescheiden. Niet al te lang na de oorlog gebouwd met een maatvoering die paste bij de gezinnen van destijds. Een woonkamer, een keuken, 4 slaapkamers, misschien nog een werkkamer......doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.

Maar dat was toen. Nu zien we veel bedrijvigheid in de straat en in de wijk. De oude huizen wordt nieuw leven ingeblazen door nieuwe jonge gezinnen. Er worden ruimtes toegevoegd, de huizen worden verduurzaamd en vaak ook voorzien van luxe keukens en badkamers. Het lijkt wel of iedereen in de buurt bezig is, is geweest of aan de slag gaat om zijn eigen draai aan een huis te geven. 

Den Horst 10 zal ook niet aan deze trend ontkomen. Het huis moet verbouwd worden en vraagt om een goede visie van haar nieuwe bewoners. Dus we zoeken dan ook op het juiste moment naar de juiste persoon om dit huis op de juiste plek een heel nieuw leven in te blazen. Het resultaat: een moderne en sfeervolle familiewoning met een heerlijke tuin rondom. 


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
600 m2 
Woonoppervlakte
146 m2 
Overige ruimte
53 m2 
Inhoud
737 m3 
Ligging tuin
Westen 
Buitenruimte
467m2 tuin rondom 
Bouwjaar
1957 

De indeling en afwerking

ALGEMEEN
Het huis is gebouwd in 1957 en is nadien aan de achterkant nog een keer uitgebreid met een tuinkamer en garage. Als je in het huis staat dan valt het al snel op dat alle kamers licht zijn en dat alle kamers ook een goed contact met de tuin voor, achter of naast het huis hebben. Door de vele ramen en raampjes kun je hier vanuit ieder vertrek zien wat er buiten allemaal gebeurt. Of juist niet gebeurt. Want het is zo'n lekker rustige buurt met veel groen en weinig verkeer. Hier is nog ruimte voor een stukje natuur in de stad.

We schreven al dat Den Horst 10 verbouwd moet worden. Maar met een goed plan, de juiste vakmensen en oog voor duurzaamheid kun je hier een huis maken waar het de komende 50 jaar weer heerlijk wonen is. Voor allerlei tips en subsidies voor de verduurzaming van het huis, kunnen we de website verbeterjehuis.nl aanraden. Dit is een goede gids voor een duurzaam huis en een overzicht van alle beschikbare subsidies en leningen om jouw huis te verduurzamen. 

BEGANE GROND
Entree / hal (13m2)
Bij binnenkomst valt vooral op dat je aan het einde van de gang door de tuindeuren in de woonkamer weer naar buiten kijkt. Dus ook in de hal is er contact met buiten. Deze zichtlijn geeft een lekker ruim gevoel aan de hal. De hal is sowieso de centale ruimte in het huis. Hij verbindt de keuken en woonkamer aan de voorkant van het huis met de tuinkamer en garage aan de achterkant van het huis. De toiletruimte ligt ook in de hal.

Keuken (9m2) 
Waar de keuken nu vaak een open ruimte is waar ook jouw eettafel staat, was dit vroeger vaak een aparte ruimte. Zo ook bij Den Horst 10. Nu kun je er voor kiezen om hier een nieuwe keuken te plaatsen. Maar wat dacht je van een werkkamer op deze plek in het huis? Lekker licht, voldoende ruim om te werken. Of je maakt hier een bijkeuken met alle ruimte voor extra keukenapparatuur, de wasmachine en de wasdroger. 

Woonkamer (47m2)
Een grote L-vormige woonkamer met openslaande tuindeuren en overal zicht op de tuin. Hier heb je genoeg ruimte voor een zithoek, een tv-hoek en een open ruimte voor die lange eettafel. Maar als de huidige keuken werkkamer of bijkeuken wordt, dan heb je hier ook ruimte voor een mooie open keuken. Met een kastenwand en kookeiland en een houtkachel. Want de oude haard zit er nog, dus hier kun je ook een lekker plekje van maken voor de koude dagen in de winter. 

De openslaande tuindeuren in de woonkamer komen uit op de zij-tuin. De zij-tuin kunnen we ook de zuid-tuin noemen, want dit is de oriëntatie van deze tuin. Nu staat er nog een lage haag om de tuin van de straat af te scheiden. Hoe zou het zijn als je hier een hogere haag plant en de zuid-tuin meer privacy krijgt? Dan kun je hier in alle rust van de zon en jouw tuin genieten.

Tuinkamer (14m2)
Een ruimte waar je jezelf zo ziet zitten met een boek, een kop thee en een heerlijke zonnetje. De tuinkamer heeft een zeer goed tuincontact door zijn openslaande tuindeuren en grote ramen rondom. In de tuinkamer zijn ook twee praktische muurkasten gebouwd. We zijn wel benieuwd wat jij met deze ruimte gaat doen. 

Garage (32m2)
Een erg ruime garage met een lengte van bijna 9 meter. In de garage heb je alle ruimte om een auto te parkeren, fietsen te stallen én een ruime werkbank of hobbyruimte in te richten. Nu staat hier ook de wasmachine. Maar de -nadien verlengde- garage blokkeert ook voor een deel het zicht vanuit het huis op de achtertuin. Er is meer ruimte achter het huis dan dat je nu zou vermoeden. Het contact vanuit het huis met de tuin wordt door de garage verkleind. Net zoals het een overweging is om de keuken in te richten als werkkamer of bijkeuken, is het ook een overweging om de garage (gedeeltelijk) te slopen. Het resultaat is dan tuincontact vanuit het hele huis.

Blijft alleen de vraag of je een nieuwe garage wilt bouwen, of je een carport maakt of dat een kleinere berging ook voldoende is? En wat dacht je ervan om een gedeelte van de garage tot leefkeuken om te bouwen. Er zijn genoeg mogelijkheden om buiten naar binnen te halen als je ze wilt zien. 

Tuin (467m2) 
Omdat Den Horst 10 een vrijstaand huis is, heb je overal rondom het huis tuin. Voortuin, zij-tuinen en een achtertuin. De voortuin is beplant met een gazon en een lage terreinafscheiding. Hierdoor is geen privacy aan de voorkant van het huis. Er zijn in de buurt meerdere voorbeelden van hogere hagen en hekken waardoor je de voortuin meer tot een "eigen tuin" maakt. Bij MKLRS. zouden we ook nadenken om rechts van het huis (tussen nummer 8 en 10 in) een oprit te maken voor een auto. De ruimte is er breed genoeg voor en het contact met dit gedeelte van de tuin is het minst groot van alle tuincontacten in het huis. De achtertuin is te bereiken via een poort aan deze kant. 

De "zuid-tuin" omschreven we al eerder bij de woonkamer. Deze ligt links van het huis en grenst aan de Beemdenlaan. Hier ligt een terras te baden in de middagzon. Hop! De deuren in de woonkamer open en je haalt de lente en zomer hier zo naar binnen. Ook hier is de privacy momenteel beperkt door de lage terreinafscheiding. Maar een haag doet wonderen en voegt in een handomdraai veel ruimte toe aan jouw eigen tuin. In de zuid-tuin is ook de oprit voor het parkeren van een auto en een poort links van de garage zorgt ervoor dat je ook vanuit deze kant de achtertuin kunt bereiken.

De achtertuin is de tuin die op het westen ligt. Dat is de tuin die na een lange dag werken in de zon ligt. Waar je zit met een mooi glas wijn, waar je iets grillt op de BBQ en waar je met jouw kinderen aan tafel terugkijkt op de dag. Maar dit is ook de tuin waar nu beperkt contact mee is vanuit het huis. Alleen de tuinkamer kijkt op deze tuin uit. Terwijl dit voor het dagelijks gebruik waarschijnlijk wel jouw "hoofdtuin" zal worden. Onze tip: ga hier met een goed plan aan de slag, haal weg wat weg moet en je voegt echt waarde toe aan jouw tuinbeleving. Dus uiteindelijk ook aan jouw wooncomfort. 

EERSTE VERDIEPING
Bovenhal (6m2)
Centraal op de eerste verdieping ligt de bovenhal. Een lichte ruimte met twee muurkasten en een vlizotrap naar de tweede verdieping. 

Slaapkamer I (10m2)
Het huis heeft 4 slaapkamers, waarvan 3 slaapkamers eenzelfde oppervlakte hebben. Deze slaapkamer is de slaapkamer rechtsvoor. Met twee kleine ramen in de voorgevel en een raam in de rechter-zijgevel. Een lichte kamer met een douchecabine en een wastafelmeubel. Misschien maak je hier straks wel de badkamer van? Of wordt dit toch een slaapkamer voor één van de kinderen?

Slaapkamer II (10m2)
Net zo groot als slaapkamer I, maar dan gelegen aan de achterkant van het huis. Ook hier ramen in de zijgevel en de achtergevel, dus ook hier veel licht in de slaapkamer. Slaapkamer II heeft kastenwand over de hele breedte van de kamer. Wordt dit de kleedkamer? Of ook een slaapkamer voor één van de kinderen? 

Slaapkamer III (10m2)
Nog een slaapkamer van 10m2 groot? En ook een kamer met ramen aan twee zijden? Ja. Deze slaapkamer ligt aan de linkerachterzijde van het huis en heeft een eigen wastafel. 

Slaapkamer IV (13m2)
De ruimste slaapkamer van alle vier slaapkamers. Met een Frans balkon en ook hier twee kleinere ramen in de zijgevel. Omdat dit de grootste slaapkamer is, denken wij dat dit dan ook de master bedroom wordt.

Badkamer (4m2) 
Een ander kenmerk van huizen uit de jaren '50 is meestal ook de ruimte die door de architect voor de badkamer is gereserveerd. Dit waren meestal functionele ruimtes die weinig ruimte in beslag namen. Hoe anders is dat nu? De badkamer van Den Horst 10 heeft alles in zich (ligbad, dubbele wastafel én toilet) maar je moet bij de modernisering keuzes maken om de ruimte optimaal te kunnen benutten. Wij zouden kiezen voor een toilet, inloopdouche en wastafel in een T-opstelling. Wat zou jij doen? 

TWEEDE VERDIEPING
Bergzolder (8m2 + 43m2)
Door de nokhoogte van 1.79 meter is de bergzolder ook een echte bergzolder. Hier hoef je niet na te denken over een vaste trap naar de zolder. Want dat voegt in onze ogen niets toe. De ruimte is namelijk niet hoog genoeg om extra vertrekken te realiseren. Maar je hebt wel lekker veel ruimte om spullen te bewaren. De totale zolder is meer dan 50m2 groot. Het gedeelte dat hoger is dan 1,50 meter is 8m2 groot, het overige gedeelte is 43m2 groot. 

SOUTERRAIN
Provisiekelder (13m2)
Ook onder het huis is er nog ruimte om spullen te bewaren. De kelder is 1.92 meter hoog. Je kunt hier dus goed staan en met rekken langs de wanden een heel praktische bergruimte maken. In de kelder hangen de c.v.-combi-opstelling en de meterkast, dus het is nu ook deels een technische ruimte.
 

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 500.000,- k.k. 
Onderhoud
Te moderniseren. 
Bijgebouwen
Tuinberging (2x) 
Bijzonderheden
Niet van toepassing. 
Bestemming
Wonen. 
Oplevering
In overleg. 
Status
Verkocht 
Energielabel
F. 

Voorzieningen

ROER- ZUID: DE MEEST GEWILDE WOONWIJK DOOR RUIMTELIJKHEID, GROEN ÉN EEN CENTRALE LIGGING
Er zijn weinig wijken in Roermond die zo ruimtelijk zijn opgezet als Roer-Zuid. Ruime straten met veel plek voor groen, hoge bomen en allemaal vrijstaande huizen met ruime tuinen. Deze kenmerken vinden we niet in andere wijken in Roermond terug. En dat maakt Roer-Zuid ook tot de meest gewilde woonwijk van Roermond.
Nauwelijks verkeer, rust, ruimte en natuur. Roer-Zuid is een bewezen wijk. Je weet wat je hier koopt en wat er om je heen gebeurt. Het is dan ook niet voor niets dat we veel bedrijvigheid in de wijk zien. Dat nieuwe jonge gezinnen hier durven te investeren in de oude huizen om deze nieuw leven in te blazen.

Het is niet alleen de ruimtelijke opzet die Roer-Zuid zo gewild maakt. Het is ook de supercentrale ligging van de wijk. Je hebt alles op loop- en fietsafstand liggen. Kasteeltje Hattem, Restaurant One (met 1 Michelinster) en Mr. Sammi liggen allemaal op loopafstand voor als je lekker wilt lunchen of dineren. Het skatepark, de hockeyclub en de tennisclub? Die liggen op diezelfde loopafstand. De basisschool? Drie keer de hoek om en je bent bij basisschool Aan de Roer. De huisarts en de tandarts vind je allemaal in de buurt. En de jachthavens, supermarkten, het treinstation, de musea en de theaters liggen op fietsafstand. 

Tel je alle voorzieningen op binnen een straal van 1.500 meter dan heb je de keuze uit alles dat Roermond te bieden heeft. Van sterrenrestaurant tot New York Pizza, van urban street sports tot voetbalclub, van jachthaven tot waterscouting, van binnenstad tot het winkelhart van Herten, theaters en museums. Bij MKLRS. kunnen wij geen voorziening bedenken die niet direct in de buurt ligt. 

Maar twijfel jij of jouw gewenste voorziening of must-have-voorziening wel aanwezig is? Dan vraag het ons gerust, wij kennen de buurt en Roermond als geen ander en vertellen jou graag waar je moet zijn.

De bereikbaarheid van Den Horst 10 is optimaal. Met goede verbindingen naar Noord- en Zuid-Limburg, België, Duitsland en Zuid-Oost-Brabant kun je hier alle kanten op. Op zo'n 2 kilometer afstand ligt de op- en afrit van de autosnelweg A73 (Nijmegen - Roermond - Maasbracht) die in directe verbinding staat met de autosnelweg A2 (Maastricht - Amsterdam) en de BAB51 (Roermond - Düsseldorf). Alle grotere steden zoals Maastricht, Eindhoven, Düsseldorf (Airport) zijn binnen 30 tot 40 autominuten bereikbaar. 


Locatie

Lifestyle

 De buren
Jonge gezinnen die aan de slag gaan met hun huizen, maar ook mensen die hier vaak al bijna hun hele leven wonen.
 Wat mag je verwachten
Een rustige woonwijk met een zeer ruime opzet en veel groen.
 Wat hoef je niet te verwachten
Een instapklaar huis, je moet hier wel even aan de slag.
 De markt
Duur. Dit is niet voor niets Roermonds meest gewilde woonwijk.
 Lifestyle
Je geniet van het leven, maar je werkt ook hard. Want alleen zo kom je ergens.
 Je wordt verliefd op
De ligging en het tuincontact van het huis. Dit wordt jouw plek!

Deel deze woning