Dorpstraat 8

Lekker veel ruimte om te wonen met het hele gezin. 

Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbriefDe woning

Dorpstraat 8 is een méér dan verrassend ruim huis. Want hier heeft iedereen in het gezin alle ruimte: koken, klussen, spelen, chillen, studeren en opslaan kan hier allemaal zonder enige concessie te doen aan de ruimte. Een kleine greep uit de cijfers: de kleinste slaapkamer is 17m2 groot, de leefkeuken meet ruim 34m2 en de TV- (of speel)kamer is 15m2. Door de indeling van het huis is het ook mogelijk om ongestoord in de keuken bezig te zijn terwijl de kinderen in de speelkamer spelen, jouw partner in de garage klust en er op de bovenverdieping nog bijgekomen wordt na een lange dag studeren. 

Volgens de Gemeente is het huis gebouwd in 1922, maar wij denken dat het huis oorspronkelijk veel ouder is. De oude spanten in huis en de voorgevel lijken al veel ouder. En dat betekent dat je hier ook nog overal die kenmerkende sfeer terug kunt vinden van een ouder huis. Een hoog plafond in de woonkamer, een opkamer die dienst doet als bibliotheek en eiken balken in het zicht...dat is toch de sfeer waar veel mensen naar zoeken. 


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
355 m2 
Woonoppervlakte
240 m2 
Overige ruimte
72 m2 
Inhoud
1.159 m3 
Ligging tuin
Noorden 
Buitenruimte
circa 160 
Bouwjaar
1922 

De indeling en afwerking

ALGEMEEN
Dorpstraat 8 ligt midden in de kern van Grathem en bestond lang geleden uit een slagerij en een woonhuis. Nadien zijn de slagerij en het woonhuis van elkaar gescheiden en anno 2024 vind je achter de lange gevel aan de Dorpstraat twee woningen. Het grootste huis ligt aan de linkerkant en dat is het huis dat wij bij MKLRS. te koop aanbieden. Achter de mooie en kenmerkende gevel gaat een ruim huis schuil dat alles "in huis" heeft voor een groot gezin of een gezin met veel ruimtebehoefte. 

Het hele huis is voorzien van houten kozijnen met dubbel glas en de daken en goten zijn 24 jaar geleden helemaal vernieuwd en onder meer voorzien van geisoleerde dakplaten. Dorpstraat 8 heeft een energielabel B en dat betekent dat je wel de sfeer van vroeger hebt, maar het comfort van nu. 

BEGANE GROND
Hal (8m2)
Een ruime hal met alle plek voor een kinderwagen, de jassen en de meterkast (voorzien van krachtstroom). De hal is afgewerkt met een tegelvloer. Je kunt vanuit de hal de leefkeuken in lopen maar ook de woonkamer. Als je nu geen leefkeuken wilt hebben, maar wel een kantoor of praktijk aan huis dan kun je de leefkeuken nog scheiden. En dan komt één van de deuren in de hal in deze kantoor- of praktijkruimte uit. 

Leefkeuken (34m2)
Bij MKLRS. worden we altijd heel blij van grote leefkeukens. Omdat we hier ruimtes zien waar je met de hele familie bent tijdens het ontbijt, de lunch of het diner en waar je met vrienden borrelt of iets eet. Het zijn altijd ruimte waar zoveel besproken wordt en waar het ook altijd gzellig is. We waren dan ook heel happy toen we de eerste keer bij Dorpstraat 8 kwamen en zagen dat je hier echt een heel ruime leefkeuken hebt. Met een barretje aan het werkgedeelte van de keuken, ruimte voor een grote 8-persoonstafel én een fraaie eiken balk nog in het zicht. Alleen daarom zouden we hier de hele dag kunnen zijn. Een kop koffie aan het barretje 's morgens, op een luie zaterdagmiddag voorbereidingen treffen voor de mooiste gerechten en op zaterdagavond met zijn allen lekker lang tafelen. 

De keuken is voorzien van een 5-pits-gaskookplaat, wasemkap, vaatwasser, diepvries, koelkast en oven. Met veel plek om voor te breiden, te snijden en te wassen. 

Speelkamer / Tuinkamer / Study  (13m2)
Direct aan de leefkeuken kom je in de speelkamer, tuinkamer of study. De ruimte ligt ietwat verscholen in de grote woonkamer, maar je loopt hier door de twee openslaande tuindeuren in de zomer zo naar het overdekte terras. En dat maakt de ruimte voor meerdere doeleinden bruikbaar. Je kunt een lang bureau plaatsen met plek voor de computers, je kunt er een luie bank neerzetten met een TV, of juist aankleden met grote planten, een volle boekenkast en een grote leesstoel. Je kunt verschillende kanten uit met deze ruimte die langer is dan dat zij breed is. 

Woonkamer (37m2)
Door de ramen aan de voorkant én zijkant heb je hier niet alleen een grote kamer, je hebt ook een heel lichte woonkamer. Met de mogelijkheid om een open haard aan te sluiten (afvoerkanaal is reeds aanwezig). Lekker in de winter bij de haard...onder het sfeervolle plafond: dat moet wel heel gezellig en knus zijn. De woonkamer is ook een centrale ruimte. Met toegang naar de TV-kamer, naar de eerste verdieping en naar de kelder. Juist vanwege deze kelder liggen de TV-kamer en de opkamer hoger waardoor de ruimtes ook speels ten opzichte van elkaar liggen. Ze lopen niet zomaar in elkaar over. De woonkamer is afgewerkt met een mooie plankenvloer. 

TV-kamer / speelkamer (15m2)
Vijf trede hoger dan de woonkamer ligt, verscholen in huis, de TV-kamer of speelkamer. Jij hebt zelf de mogelijkheid om te kiezen waarvoor je deze ruimte gaat gebruiken. Maar naast de leefkeuken en woonkamer is dit net zoals de speelkamer / study / tuinkamer nog een extra ruimte die er voor zorgt dat je veel ruimte hebt om zo te kunnen wonen zoals jij dat wilt. Je hoeft hier geen concessies te doen aan jouw wishlist. 

Opkamer (10m2) 
De toegang naar de eerste verdieping is nu ingericht als bibliotheek. Wat ons betreft hadden we ook voor dit gebruik voor de ruimte gekozen, want bij MKLRS. hoduen we van boeken. Maar je kunt hier wellicht ook een bureau plaatsen. Zodat iemand wel teruggetrokken kan werken of studeren, maar toch ook dichtbij de woonkamer is. Vanuit de opkamer kom je op de eerste verdieping. 

Bijkeuken (10m2) en toiletruimte (2m2) 
Rechtsachter het huis, niet zichtbaar vanuit de voorgevel, liggen ook nog twee ruimtes. De bijkeuken is licht door een gedeeltelijk glazen dak en is een fijne ruimte om het huis binnen te komen. Vieze schoenen kunnen hier worden uitgedaan, de hond kan hier worden afgedroogd. Als je wilt kun je hier ook een aansluiting maken voor het witgoed (er is al een wateraansluiting), maar die staan eigenlijk al heel praktisch op de eerste verdieping. Naast de achterhal is ook de toiletruimte gesitueerd. 

Tuin (circa 160m2) met overdekt terras (24m2)
In de zomerdag lekker de tuindeuren open, terwijl je onder het overdekte terras nageniet van een lange lome dag.....het is hier heel goed mogelijk. Want de afhang geeft je hier alle ruimte om lekker beschut buiten te zijn. Hier zit je lekker rustig in de tuin en heb je echt een heel goede privacy. Je woont dan wel midden in het dorp, maar er is niemand die jou hier kan zien. Tenzij je zelf het openslaande hekwerk wagenwijd open zet....dan kom je hier zelfs met een auto achterom. De tuin is voor het grootste gedeelte bestraat en heeft twee terrassen: ééntje onder de afhang en één terras op een kleine verhoging achter de garage. In de tuin is een kleine berging (6m2), een ruimte die vroeger waarschijnlijk is gebruikt als stalletje voor een varkentjes of een schaapje. 

Garage met vliering (20m2) 
Een plek om te klussen: de garage met vliering laat het hart van iemand die graag met zijn handen werkt sneller kloppen. Want opgetrokken in spouwmuren is dit een ruimte waar je ieder moment van het jaar bezig kunt zijn. Als je nu niet zo van klussen houdt, dan is dit ook een mooie garage voor een oldtimer of een cabrio. Of gewoon voor de fietsen, het tuinmeubilair en allerlei gereedschappen. 

EERSTE VERDIEPING
Bovenhal (8m2) met toiletruimte (2m)
Vanuit de opkamer kom je als bewoner uit in de bovenhal. Een centrale hal die alle slaapkamers en de badkamer met elkaar verbindt. En in deze hal is een tweede toiletruimte gelegen. Wel zo fijn als je veel mensen in huis hebt. Dan kan iedereen naar de wc als op dat moment ook de badkamer bezet is. 

Slaapkamer I (28m2) met kleedkamer
Boven de leefkeuken ligt de grootste slaapkamer van het huis. Ruim 28m2 in totaal met een scheidingswand erin zodat de achterzijde slaapkamer is en de voorzijde kleedkamer. Het moet toch heerlijk zijn om zo'n grote kamer te hebben met ook nog eens ontzettende veel ruimte voor jouw garderobe. Nu staat er een bureau in de ruimte, maar je hebt niet heel veel creativiteit nodig om hier kleedkasten te zien staan. Aan de achterkant van de slapakamer is een dakkapel geplaatst. 

Badkamer (12m2)
Ook hier hoef je geen enkele concessie te doen aan de ruimte. Want een badkamer van 12m2 geeft veel mogelijkheden voor een ruim bad, een inloopdouche en een dubbele wastafel. Het toilet is al separaat. Een opvallend detail is de eiken balk in de inloopdouche, kijk maar eens goed naar de foto van de douche.

Slaapkamer II (17m2)
Met 17m2 aan ruimte in een slaapkamer, heb je meestal de grootste slaapkamer in huis te pakken. Maar bij Dorpstraat 8 is dit juist de kleinste slaapkamer. En dat zegt wel iets over de ruimte in huis denken we bij MKLRS. De slaapkamer is afgewerkt met een laminaatvloer en heeft een groot dakvenster. 

Slaapkamer III (27m2)
Nog zo'n joekel: alle plek om te slapen, spelen, studeren, chillen en om kasten te plaatsen. Als kind droom je waarschijnlijk van zo'n grote kamer. Want hier past echt alles op. Ook deze slaapkamer is afgewerkt met een laminaatvloer en heeft een dakkapel. 

Wasruimte / technische ruimte (10m2)
Net zoals de opkamer op de begane grond is de toegang naar de tweede verdieping zo groot, dat deze ruimte een eigen functie heeft gekregen. De plek in huis voor de wasmachine, c.v.-combi-opstelling en de droger. Ook deze ruimte heeft een dakvenster voor het daglicht en met een vaste trap kom je vanuit hier op de grote bergzolder. 

TWEEDE VERDIEPING
Bergzolder I (32m2)
We schrijven dat de zolder 32m2 groot is, maar eigenlijk is de zolder groter. Want we hebben hier gemeten vanaf een hoogte van 1,50 meter. Zouden we het hele vloeroppervlakte tellen dan is de zolder zelfs 57m2 groot. Hoe dan ook, je hebt hier genoeg ruimte om héél veel spullen te bewaren en op te slaan. Maar als je dan nog ruimte te kort hebt, dan is er nog een tweede zolder. 

Bergzolder II (12m2) 
Vroeger de repetitieruimte voor een hobbybandje van één van de kinderen, maar nu nog een extra bergzolder. 

De tweede verdieping heeft een nokhoogte van 3,10 meter dus iemand die nog meer verblijfsruimtes in huis nodig heeft, moet eens naar de mogelijkheden op de tweede verdieping kijken. Hoewel een gedeelte van het spant in de weg kan zitten, is hier nog wel één en ander mogelijk aan uitbreiding voor wie het wil zien. 

SOUTERRAIN
Provisiekelder (21m2) 
Onder de opkamer en de TV-kamer ligt de provisiekelder. Met een hoogte van 1,90 meter kunnen de meeste mensen hier staan. Mede door het gewelf in deze kelder denken wij dat het huis ook ouder is dan 1922. Een gewelfde kelder is meestal een indicatie dat een huis ergens tussen 1800 en 1900 gebouwd is. Door het gewelf, de hoogte van de kelder en het klimaat van de kelder dromen wij hier van een echte wijnkelder. Samen met vrienden in een grote fauteuil genieten van een mooi glas wijn.
 

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 450.000,- k.k. 
Onderhoud
Goed. 
Bijgebouwen
Garage (23m2) 
Bijzonderheden
Niet van toepassing. 
Bestemming
Wonen. 
Oplevering
In overleg 
Status
Verkocht 
Servicekosten
Niet van toepassing. 
Energielabel
B. 

Voorzieningen

GRATHEM: LANDELIJK WONEN DICHTBIJ DE AUTOSNELWEG A2
In én rondom het dorp Grathem ervaar je de rust zoals je deze ook mag verwachten bij landelijk wonen. Hier groet men elkaar nog vriendelijk, hier kabbelt de dag langzaam voort en hier is de hectiek van de stad niet te vinden. Met net iets meer dan 1.700 inwoners is Grathem één van de kleinere kerkdorpen in Midden-Limburg. Maar wel een kerkdorpje dat heel erg centraal ligt. Letterlijk twee keer de hoek om met de auto en je rijdt de autosnelweg A2 op richting Eindhoven (25 minuten) - Den Bosch (45 minuten) - Amsterdam (95 minuten) of in zuidelijke richting naar Sittard (20 minuten) en Maastricht (30 minuten). Maar ook Roermond met haar intercitystation, theaters, restaurants en outlet center bereik je in 10 minuten. Je hebt dus alle steden binnen handbereik. 

Grathem ligt temidden tussen de weilanden, landerijen en de natuur. Hier wandel je zo de velden in met de hond, ga je lekker langen tochten maken te paard of ga je met de kinderen het bos in. De dorpswinkel ligt op 200 meter loopafstand van het huis, de bakker en de friture liggen tegenover het huis. 


Locatie

Lifestyle

 De buren
Dorps wonen: rustige mensen die iedereen in hun waarde laten.
 Wat mag je verwachten
Rust en ruimte om lekker te wonen.
 Wat hoef je niet te verwachten
Alle voorzieningen direct om de hoek.
 De markt
Grathem is (nog) betaalbaar wonen.
 Lifestyle
Je houdt ervan om lekker in en rondom huis bezig te zijn.
 Je wordt verliefd op
De ruimte in huis voor een leefkeuken, TV-kamer en/of speelkamer.

Deel deze woning