Godsweerdersingel 93B

Midden in de stad, 3 slaapkamers en een heerlijk rustig dakterras op het westen. 

De woning

Riant wonen in de stad: levendig, maar tegelijk ook rustig. Godsweerdersingel 93-b is een klassieke bovenwoning die aan de straatzijde eigenlijk bescheiden oogt. Maar éénmaal binnen vindt je ruimte en opvallend veel rust en privacy. Je merkt de rust nog het beste aan de achterkant. Want aan de voorkant is er natuurlijk wel sprake van verkeer. Niet dat je dit verkeer voortdurend hoort, maar de rust aan de achterkant is pas echt opvallend. De geluiden van de stad komen hier nog nauwelijks. 

Ook de privacy is heel erg opvallend. Je deelt geen enkele ruimte met andere bewoners dus je kunt ook lekker doen wat je zelf wilt. Jouw fietsen, oud papier en lege flessen in de hal? Geen probleem. Er is plek genoeg voor en het stoort niemand. Maar met de privacy bedoelen we eigenlijk ook de privacy in huis. Op het dakterras heb je geen inkijk, geen overburen die naar binnen kijken en je voelt je hier heerlijk vrij.


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Woonoppervlakte
150 m2 
Overige ruimte
20 m2 
Inhoud
602 m3 
Ligging tuin
Westen 
Buitenruimte
Dakterras (13m2) 
Bouwjaar
1928 

De indeling en afwerking

Algemeen
Godsweerdersingel is oorspronkelijk gebouwd in 1928. Eén van de weinige woningen in Roermond die naar Amsterdamse School architectuur is vormgegeven. Het gebouw is later nog een keer gerenoveerd, maar je vindt in huis ook nog wel elementen uit die tijd terug. De indeling, de trappartijen en de binnendeuren herinneren nog aan de jaren '30. Het huis heeft aan de voorzijde kunststof kozijnen met dubbel glas, aan de achterzijde zijn er houten kozijnen. 

De bovenwoning maakt onderdeel uit van een kleine Vereniging van Eigenaren (2 bovenwoningen en 1 kantoorruimte) die naar behoren functioneert.

Indeling
BEGANE GROND
Entree / hal (7m2)
Achter de overdekte entree is de vestibule gelegen: een ontvangsthal met een grootte van 7m2. Hier kun je prima twee fietsen kwijt, de ruimte is er groot genoeg voor en heeft een rechthoekige vorm. Hier is tevens de meterkast. Het trappenhuis biedt vervolgens nog genoeg ruimte voor trap om een garderobe te maken voor het ophangen van jassen. 

EERSTE VERDIEPING
Bovenhal en toiletruimte 
Een fraaie bordestrap leidt naar de eerste verdieping waar de bovenhal de verbindende ruimte is tussen de slaapverdieping (tweede verdiping), de keuken, de woonkamer, de eetkamer en de keuken. In de bovenhal is een ruime bergkast die nu wordt gebruikt voor een extra koelkast en de vaatwasser. Ook is er een toiletruimte in de bovenhal aanwezig. De bovenhal is afgewerkt met een laminaatvloer. 

Keuken (9m2)
Aan de rechtervoorzijde - het meest rechtse raam in de voorgevel- ligt de keuken. Een lichte plek en lekker ruim voor een mooie keukenopstand. Want wij kunnen ons voorstellen dat jij de keuken misschien wel gaat vervangen. Er staat nu losse apparatuur en die gaat, op de koelkast na, mee. Dus dan is het kiezen: of nieuwe losse appartuur kopen of een hele nieuwe keuken met inbouwapparatuur? Wij weten het wel. Wel goed om te weten is dat de keuken een heel goede maatvoering heeft. Je kunt hier aan twee kanten werken, het is een rechthoekige ruimte die veel indelingsmogelijkheden heeft. 

Eetkamer (19m2)
Een heerlijke lichte ruimte. En een ruime ruimte. De eetkamer heeft drie ramen aan de voorzijde en heeft net zoals de keuken een heel goede maatvoering. Of je nu kiest voor een ronde eettafel, een vierkante eettafel of een lange eetatfel: het past allemaal. Dus je kunt hier heerlijk dineren met vrienden, lange avonden tafelen en goede gesprekken voeren. De eetkamer is afgewerkt met een laminaatvloer. 

Woonkamer (20m2)
De plek om heerlijk bij te komen na een drukke werkdag. Je zet de deuren naar het dakterras open en geniet van de rust en de avondzon die naar binnen schijnt. De woonkamer en de eetkamer zijn vroeger waarschijnlijk gecheiden door kasten en/of deuren. Maar ze staan nu in een open verbinding met elkaar en deze ruimte is ook nog 3m2 tot 4m2 groot. Deze ruimte is nog niet opgenomen in de opgave van de grootte van de woonkamer of de eetkamer. 

Dakterras (13m2)
Terwijl de avondzon op jouw terras schijnt, geniet jij hier van een lekker glas wijn. Want dit dakterras is heerlijk rustig, heeft een zeer goede privacy en ligt in de avondzon (westen). Hier is het heerlijk zitten. 

Badkamer (10m2) 
De "vreemde eend in de bijt" op deze verdieping is misschien wel de badkamer. Want de slaapkamers liggen allemaal op de tweede verdieping. Nu hoeft dat geen belemmering te zijn, want er is nog plek op de tweede verdieping om een badkamer te realiseren. Dan maak je van deze badkamer gewoon een werkkamer. Mocht je weer een langere tijd moeten thuiswerken.....De badkamer heeft een groot raam (momenteel met gehamerd glas) en is zeer ruim. Ietwat gedateert, maar je hebt wel een dubbele wastafel, een douche, een ligbad en een wasmachine-aansluiting tot jouw beschikking. 

TWEEDE VERDIEPING
Bovenhal (6m2)
De trap tussen de woonkamer en eetkamer leidt naar de tweede verdieping. Ook hier weer een ruime overloop met een laminaatvloer. In de bovenhal is een mangat / vlizotrap om op de ruime bergzolder te komen. 

Slaapkamer I (13m2)
De slaapkamer aan de linkerachterzijde is voorzien van een dakkapel en een handige opbergkast. De slaapkamer is afgewerkt met een laminaatvloer. 

Slaapkamer II (13m2)
Aan de linkervoorzijde ligt de tweede slaapkamer. Voorzien van een dakraam en een opbergkast en ook afgewerkt met een laminaatvloer. 

Wasruimte en berging(12m2) 
Rechtsvoor is de wasruimte gesitueerd. Een lekker ruime kamer voor de was, dus daarom heeft de huidige bewoner hier ook een aantal bergkasten staan. Zodat je ook spullen kunt opbergen. In de muurkast is tevens de opstelplaats voor de c.v.-combi-ketel (recent bouwjaar, eigendom). Deze wasruimte zou je ook kunnen transformeren tot een badkamer. En dan plaats je het witgoed in de ruime muurkast op de eerste verdieping. Weet je nog, die kast waar nu de vaatwasser en een extra koelkast staan. 

Slaapkamer III (21m2)
De grootste slaapkamer ligt rechtsachter. Ook afgewerkt met een laminaatvloer en een dakvenster is dit ene heerlijke ruime kamer. Genoeg plek voor een groot bed en alle kleedkasten. Er is een nis met een breedte van circa 2,40 meter waar je jouw kast in kan plaatsen. Mocht je nog meer ruimte willen in deze slaapkamer, dan is een dakkapel een goed idee. 

DERDE VERDIEPING
Bergzolder (20m2)
Mocht je nog niet genoeg ruimte hebbenb, dan kun je altijd nog de bergzolder gebruiken voor het opslaan van spullen of het realiseren van een extra vetrek(ken). De bergzolder is 2,74 meter hoog en gedeelteijk bevloer, maar het is mogelijk om een vaste trap te plaatsen en hier nog een extra kamer te maken. De bewoners in het verleden hebben de ruimte nooit nodig gehad, maar misschien jij wel? 

 

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 275.000,- k.k. 
Onderhoud
Goed. 
Bestemming
Wonen 
Oplevering
In overleg 
Status
Verkocht 
Servicekosten
€ 75,- per maand 

Voorzieningen

STADSLEVEN: ALLE VOORZIENINGEN BINNEN HANDBEREIK EN BEREIKBAARHEID  
Godsweerdersinel 93B ligt in het hart van Roermond. Albert Heyn aan de overkant, het NS-station in de straat en het Designer Oultelt Center om de hoek, Je kunt haast niet centraler wonen. Hotspots zoals Coffeelovers, IJssalon Clevers en de Roerkade met zijn leuke cafés en restaurants liggen op zo’n 5 minuten lopen.…..

Of jij nu een foodlover, fashionista of een urban professional bent, wonen in de stad heeft veel voordelen. Dit is het echte stadsleven. De autoweg N280 (Roermond - Dusseldorf, 25 autominuten) ligt letterlijk om de hoek en op zo’n 2 minuten rijden kom je op de afslag van de A73 waardoor Venlo (iets meer dan 15 minuten), Sittard (20 minuten) en Heerlen en Maastricht (35 minuten) heel goed bereikbaar zijn. 

Dit is écht een plekje voor stadsmensen in hart en nieren.


Locatie

Lifestyle

 De buren
Jouw onderburen is een uitzendbureau: lekker rustig 's avonds en in het weekend want dan is er niemand.
 Wat mag je verwachten
De energie van de stad. Jij kikkert hier van op, altijd reuring om je heen.
 Wat hoef je niet te verwachten
Parkeren op jouw eigen oprit: je woont immers in de binnenstad.
 De markt
(Nog) betaalbaar. We zien de vraag naar wonen in de stad snel toenemen. Dit heeft zijn invloed op de prijzen.
 Lifestyle
Stadsmensen in hart en nieren: altijd bezig of onderweg.
 Je wordt verliefd op
De ruimte, de lichtinval en de rust aan de achterkant.

Deel deze woning


Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbrief