Hambeek 72

Lekker licht, 2 slaapkamers en 2 balkons én dichtbij de stad.  

Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbriefDe woning

Hambeek 72 is een heerlijk thuis voor (her)starters die lekker en in alle rust willen genieten van het leven. Dichtbij de stad, maar midden in het groen. 

In de buurt hangt nog de sfeer die past bij rustig wonen in het groen met alle voorzieningen op korte afstand. Iets meer dan een kilometer naar de binnenstad en ongeveer dezelfde afstand tot de kern van Herten met al zijn winkels. Door de ligging van het appartementencomplex met aan de voorzijde en achterzijde volwassen planten, struiken en bomen lijkt het alsof je hier in een park woont met alle rust, ruimte en vrijheid. Als je goed kijkt, kun je soms zelfs een eekhoorntje zien....

In het appartement valt direct op dat alle vertrekken heel erg licht zijn. Dit komt niet alleen door de grote raampartijen in de voor- en achtergevel. Ook het raam in de zijgevel zorgt voor veel licht én een mooi uitzicht vanuit jouw woonkamer. Als je dan nog iets verder kijkt, dan zie je ook dat de formaten van de vertrekken heel praktisch zijn. Een grote hoekbank, een eettafel, een werkplek aan huis. Het past allemaal. En het (grootste) balkon aan de voorkant ligt op het zuidwesten. Dat betekent lekker veel zon vanaf halverwege de morgen tot in de avond. Wordt het nou zomers iets te warm, dan kun je altijd verkoeling zoeken op het balkon aan de achterkant: dat ligt op het noordoosten en grenst aan de keuken.


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
niet van toepassing m2 
Woonoppervlakte
69 m2 
Overige ruimte
10 m2 
Inhoud
243 m3 
Ligging tuin
Zuidwesten 
Buitenruimte
Balkon aan voorzijde én achterzijde (gezamenlijk circa 9m2) 
Bouwjaar
1956 

De indeling en afwerking

ALGEMEEN 
Hambeek 72 ligt op de tweede verdieping. Rechtsboven: dus dat betekent dat je geen buren boven je hebt en maar aan één zijde (de zijde van de tweede slaapkamer) naast je. Je zit hier dus lekker vrij. Omdat er geen verdiepingen meer boven je liggen, is de privacy op jouw balkon aan de voor- en achterzijde ook goed. Er kijkt niemand van boven op jouw balkon. Dus ook op het balkon zit je lekker vrij. 

Het appartementencomplex is gebouwd in 1956 en bestaat uit 12 appartementen. Hambeek 72 is door de jaren heen goed onderhouden en onder meer voorzien van centrale verwarming (bouwjaar c.v.-combi-opstelling is 2020), kunststof kozijnen met dubbel glas en gedeeltelijk rolluiken die elektrisch bedienbaar zijn.

Omdat je in een appartement woont, is er ook sprake van een Vereniging van Eigenaars. Deze vereniging wordt aangestuurd door een professionele bestuurder en heeft een gezonde onderhoudsreserve (meer dan € 65.000,- als algemene reserve). Om de reserves op peil te houden én voor het geplande en dagelijks onderhoud aan- en rondom het complex zijn de servicekosten momenteel op € 147,48 per maand vastgesteld. In de servicekosten zit vanzelfsprekend ook de opstalverzekering opgenomen. 

SOUTERRAIN
Eigen fietsberging (circa 10m2) 
Direct grenzend aan het trappenhuis ligt de (fiets)berging van Hambeek 72. Een praktische ruimte voor jouw fiets(en), stellingkasten, de kerstspullen of alle andere spullen die je niet altijd in huis nodig hebt, maar die je wel dichtbij wilt hebben. In het souterrain is tevens jouw meterkast gesitueerd.

BEGANE GROND
De entree tot het gebouw is verzorgd aangelegd met planten aan beide kanten van het toegangspad. Het zegt iets over de staat van onderhoud van het gebouw en de sfeer in het appartementencomplex. De gemeenschappelijke entree van het gebouw is voorzien van een intercominstallatie en brievenbussen. Er is geen liftinstallatie in het gebouw aanwezig. Maar de bordestrappen naar de verdiepingen zijn breed, zeer goed toegankelijk en lopen "gemakkelijk". Het is geen uitputtende klim naar de tweede verdieping. Per verdieping liggen er twee appartementen aan het gemeenschappelijke trappenhuis en er zijn twee trappenhuizen in het complex aanwezig. 

TWEEDE VERDIEPING
Entree / hal en toiletruimte (circa 4m2) 
Centraal in het huis ligt de hal. De hal scheidt de eetkamer van de keuken en de voor- van de achterkant. In de hal is de verzorgde toiletruimte met fontein gelegen. 

Woonkamer (circa 30m2)
Verdeeld in een eetgedeelte en een zitgedeelte, valt in de woonkamer direct de lichtinval op. Door de grote ramen aan de voorzijde én het raam in de zijgevel is de woonkamer een heerlijk lichte ruimte met mooie uitzichten. Afgewerkt met een laminaatvloer en inbouwspots is dit een mooie ruimte waar je alleen nog maar jouw meubels hoeft neer te zetten. Vanuit het eetgedeelte van de woonkamer heb je via een schuifpui toegang tot het balkon aan de voorkant van het huis. En voor het grote raam van de woonkamer is een elektrisch bedienbaar rolluik. Voor als je net wat minder licht binnen wilt krijgen. 

Balkon I (circa 4m2) 
Een heerlijke plek om 's ochtends met een kop koffie de dag te beginnen. Omdat er zoveel volwassen groen rondom het gebouw is, hoor je hier de vogels nog echt fluiten en zie je zelfs af en toe nog een eekhoorn door de bomen rennen. De ligging op de tweede verdieping én aan het groene plein met speeltoestellen en bomen geeft je het gevoel alsof je in een park zit. Dat is toch wel een lekker gevoel? 

Slaapkamer I (circa 13m2)
De grootste slaapkamer ligt aan de achterkant van het appartement en is te bereiken via een schuifdeur in de woonkamer. Net zoals de woonkamer is de slaapkamer afgewerkt met een laminaatvloer en een elektrisch bedienbaar rolluik. Direct aan de slaapkamer ligt de badkamer. 

Badkamer (circa 3m2)
Compact, maar compleet. Want wat heb je goedbeschouwd nu nog meer nodig dan een douche en een wastafel? En dit is precies wat deze badkamer heeft. Plus een raam zodat je ook daglicht op jouw badkamer binnen krijgt. 

Keuken (7m2)
Een afgesloten keuken waar jij mooie gerechten kunt bereiden en serveren voor jouw vrienden of familie. En omdat je vanuit de woonkamer niet direct in de keuken kijkt, hoef je niet direct alles op te gaan ruimen. De keuken is netjes afgewerkt met onder- en bovenkasten en is voorzien van de navolgende inbouwapparatuur: vaatwasser, kookplaat, afzuigkap, combi-magnetron en een koelkast. In de keuken is ook in een afgesloten opbergkast de opstelplaats van de c.v.-combi-ketel (bouwjaar 2020). Vanuit de keuken kom je op het tweede balkon aan de achterkant van het appartement. 

Balkon II (circa 4m2)
Het tweede balkon ligt op het noordwesten en oogt iets kleiner dan het eerste balkon door de voormalige "kolenopslag". Bij sommige appartementen gebruiken ze deze oude kolenopslag nog om een frisdrank, wijn, een kratje bier en dergelijke in te bewaren. Maar er zijn ook appartementen die de "kolenopslag" hebben afgebroken en zo meer ruimte te hebben om te kunnen zitten. Het afbreken van de "kolenopslag" stelt niet veel voor, dit is een eenvoudig klusje.

Slaapkamer II (circa 8m2) 
De tweede slaapkamer is ook netjes afgewerkt met een laminaatvloer. Je kunt deze kamer gebruiken als slaapkamer voor kinderen en logées, om thuis te werken of als kleed- en waskamer. In de slaapkamer is namelijk ook de wasmachine-aansluiting gerealiseerd. We hebben bij MKLRS. al fraaie voorbeelden gezien van kleedkamers in de tweede slaapkamer. We zijn dan ook wel benieuwd wat jij met deze kamer zou gaan doen.

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 225.000,- k.k. 
Onderhoud
Goed. 
Bijgebouwen
Fietsberging (ca. 10m2) 
Bijzonderheden
Per direct te aanvaarden. 
Bestemming
Wonen. 
Oplevering
In overleg / per direct. 
Status
Verkocht 
Servicekosten
€ 147,48 

Voorzieningen

HAMBEEK: CENTRAAL IN HET GROEN EN DICHTBIJ DE STAD
Je woont hier aan de Hambeek heel erg centraal in de stad Roermond. Want je woont dicht bij de binnenstad, maar tegelijkertijd ook in een omgeving met twee basisscholen, twee supermarkten, sportclubs en alle uitvalswegen binnen handbereik.

Hambeek ligt tussen de binnenstad van Roermond en het voormalige kerkdorp Herten in. Roermond en Herten zijn allebei compleet in hun voorzieningen en zijn gezamenlijk übercompleet in hun voorzieningen te noemen. Tel je alle voorzieningen op binnen een straal van 1.500 meter dan is er weinig dat niet aanwezig is. Van een sterrenrestaurant tot New York Pizza, van skatepark tot voetbalclub, van jachthaven tot waterscouting, de bakker, de tennisclub, de hockeyclub, de huisarts. Bij MKLRS. kunnen wij geen voorziening bedenken die niet direct in de buurt ligt. 

Maar twijfel jij of jouw gewenste voorziening of jouw must-have-voorziening wel op loopafstand aanwezig is? Dan vraag het ons gerust, wij kennen de buurt en Roermond als geen ander en vertellen jou graag waar je moet zijn. Groen is in ieder geval overal om je heen aanwezig. 


Locatie

Lifestyle

 De buren
Een mix van jong en oud. Hier wonen alle leeftijden door elkaar. Samen of alleen.
 Wat mag je verwachten
Een mooie lichtinval, fluitende vogels én een supercentrale ligging.
 Wat hoef je niet te verwachten
Er is geen lift aanwezig en ook geen parkeerkelder.
 De markt
Check 't zelf maar eens: er zijn geen goedkopere appartementen met zo'n mooie ligging te koop.
 Lifestyle
Je staat aan het begin van jouw (woon)carrière of je hebt net weer even een plekje voor jezelf nodig.
 Je wordt verliefd op
De ligging en de groene omgeving. Althans, wij wel.

Deel deze woning