Kapellerlaan 247

Een voormalige winkel voor creatieve woonstarters met als kers op de taart een achtertuin van bijna 35 meter diep. 

De woning

Je ziet ze tegenwoordig vaak op Instagram en Pinterest: ultrahippe woonruimtes die zijn gerealiseerd in gebouwen die vroeger een ander doel hadden. Het vraagt creativiteit om de mogelijkheden te zien. En natuurlijk ook een portie lef: want hoe maak je nu van een voormalige winkel een woonruimte? Met zo'n stoere bakstenen muur, een gietvloer en een moderne inrichting.... 

Je zult moeten beginnen door te denken in mogelijkheden en niet in belemmeringen. Want er is natuurlijk wel werk aan de winkel. Letterlijk en figuurlijk. Bij MKLRS. zagen wij de potentie van Kapellerlaan 247 vrij snel. En hebben we berekend dat je met een budget van zo'n € 30.000,- jouw nieuwe plek toch heel ver klaar moet hebben. We gaan er wel van uit dat je iets zelf doet zoals slopen, frezen en schilderen. Voor de rest kunnen de vakmensen aan de slag. 

We zijn nu op zoek naar iemand die de potentie van de winkel kan transformeren tot zo'n ultrahippe woonruimte. Ben jij nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Dan laat het ons weten. We gaan dan binnenkort met jou kijken en nemen natuurlijk ook samen het rekensommetje door voor de transformatie tot een ultrahippe woonruimte. Met een heerlijk diepe en opvallend rustige achtertuin. Op één kilometer van de binnenstad.  


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
niet van toepassing m2 
Woonoppervlakte
104 m2 
Overige ruimte
44 m2 
Inhoud
562 m3 
Ligging tuin
Noordoosten 
Buitenruimte
Circa 120m2 achtertuin 
Bouwjaar
1912 

De indeling en afwerking

Algemeen 
In 1912 gebouwd als winkelruimte. Toen was het nog gebruikelijke dat de ondernemer nog boven zijn zaak woonde. Maar inmiddels zijn we zo'n 100 jaar verder en woont de ondernemer niet meer boven zijn winkel en is de winkel geen winkel meer. Wat wel nog hetzelfde is als 100 jaar geleden is de ligging. Aan de voet van de Kapel in 't Zand. Het verkeer is nu drukker dan toen, maar je zult verbaasd zijn als je eenmaal achter komt. In de keuken en de slaapkamers hoor je geen verkeer meer. Of nauwlijks. En als je dan de tuin in loopt, dan hoor je helemaal niets meer. Alleen de vogels en heel af en toe het slaan van de klokken van de kerk.   

BEGANE GROND
Voormalige winkel / eetkamer (12m2)
De grote etalage, de glas-in-lood-ramen, de gele tegeltjes op de vloer: alles ademt hier nog de oude kruidenierswinkel die er ooit was. Maar we zijn hier eigenlijk ook wel een heel mooie eetkamer. Met kussentjes op de vensterbank om met een kop koffie te kijken naar de fietsers, de auto's en de wandelaars. Net of je op het terras zit..... 

Woonkamer (18m2)
Gescheiden van de voormalige winkel door een fraaie houten pui (stel je deze maar eens in zwart voor, met gouden biesjes) is de woonkamer de plek voor een grote bank en de TV. Misschien nog een mooie boekenkast als je van lezen houdt. De woonkamer is afgewerkt met een houten vloer. 

Achterhal (2m2)
De achterhal is goed in te richten als garderobe. Voor jouw winter- en zomerjassen. Vanuit de achterhal kom je in de kelder. 

Serre / gang / kantoor (8m2)
Nu een lange gang langs de keuken. Overdekt met glas om droog buiten te komen. Bij MKLRS. stellen wij ons hier eigenlijk een strakke muur voor met over de hele lengte een werkblad / bureau om aan te werken. Waar je Mac staat, de printer, scanner en alles wat je nodig hebt om thuis te werken. 
En als we dan toch suggesties doen: als je de gang verlengt, dan heb je de twee slaapkamers vanuit een centrale gang bereikbaar. Nu moet je nog door de ene slaapkamer om in de andere te komen. 

Badkamer (5m2)
De badkamer is voorzien van een ruime douche en een wastafel. Een mooie ruimte, niet te groot maar zeker ook niet klein. 

Keuken (16m2) 
De keukenruimte is de centrale verbinding tussen de slaapkamers en de woonkamer. Met twee ramen die uitkijken op de serre / gang / kantoor is het ook voor te stellen dat je de serre bij de keuken trekt. De keuken is ruim, de keukenopstelling zelf eenvoudig en voorzien van een kookplaat. 

Toilet en achterhal (2m2) 
In de toiletruimte valt direct het schilderwerk op. We zijn benieuwd wat jij er van vindt... 

Slaapkamer I (9m2)
In slaapkamer I krijg je het gevoel dat je in een Franse boerdij bent. Het balkplafond, de grof gestuukte muren, het stalraampje en de doorkijk naar slaapkamer II. Slaapkamer I heeft een loopdeur naar de tuin. Hierdoor kan je de serre ook doortrekken en gebruiken als gang. Dan heeft slaapkamer I een eigen entree en loop je er niet vanuit de keuken in. 

Slaapkamer II (24m2)
Net zoals slaapkamer I heeft ook slaapkamer II een "Franse look-and-feel" Met een lengte van bijna 10 meter is het ook nog mogelijk om hier een extra vertrek te realiseren. In deze slaapkamer is nu de aansluiting voor de wasmachine en de c.v.-combi-opstelling (eigendom, recent bouwjaar). 

Tuin (120m2)
Met een diepte van 35 meter is de tuin een heerlijke plek om lekker te genieten. Van de zon, van het groen, van een lekker glas wijn. Het is hier opvallend rustig: je hoort geen verkeer. De tuin verdient nog wel wat aandacht, maar dat betekent ook dat je ook hier jouw eigen signatuur kunt aanbrengen. Achter in de tuin staat een eenvoudige tuinberging met een carport(je). Geen plek voor de auto, maar wel voor de fiets, motor of scooter. 

SOUTERRAIN
Provisiekelder I (33m2)
Een opvallend ruime kelder met een goede stahoogte. Hier kun je ontzettend veel spullen in kwijt als je langs de muren stellingkasten plaats. 

Provisiekelder II (5m2)
Mocht je nog niet genoeg hebben aan de grote provisiekelder, dan is er nog een tweede provisiekelder. Nu liggen hier reserve-materialen, maar je kunt hier natuurlik ook de mooiste wijnen neerleggen. 
 

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 175.000,- k.k. 
Onderhoud
Te moderniseren 
Bijgebouwen
Houten tuinberging met eenvoudige carport 
Bestemming
Wonen 
Oplevering
Per direct 
Status
Verkocht 

Voorzieningen

Kapellerlaan 247 ligt achter aan de Kapellerlaan. Waar vroeger meerdere winkels lagen, maar waar nu langzaam de winkeltjes plaats maken voor andere bestemmingen. 

Wat je wellicht niet zul weten, is dat je hier dichtbij de oevers van de Roer ligt. Of het ruime speelveld naast de Kapel in 't Zand. De oevers van de Roer zijn een heerlijk plekje om lekker met de hond te gaan wandelen. Of met de kids te gaan spelen: er ligt een mooie grote speeltuin. 

Wil je ’s avonds even snel een hapje gaan eten? Dan is Restaurant Parkzicht -twee keer om de hoek- een echte aanrader. De naam doet het niet vermoeden, maar dit is volgens ons echt het beste Italiaanse restaurant in Roermond. Wat wij altijd bestellen? We beginnnen met de vitello tonnato, daarna een rissoto con funghi tussendoor en als secondo piatti een pizza diavola….mmmhh!

Op korte afstand, volgens Google Maps 8 minuten fietsen en 23 minuten lopen naar het Munsterplein, ligt de binnenstad met al haar winkels, restaurants en terrassen.
Kapellerlaan 247 is een complete locatie om heerlijk te wonen met alle voorzieningen binnen handbereik.


Locatie

Lifestyle

 De buren
Ondernemers, bewoners en de kerk: je woont hier in een mix van jong en oud.
 Wat mag je verwachten
Een plek die vraagt om creativiteit en handigheid en die dit ook beloond.
 Wat hoef je niet te verwachten
Een kant-en-klaar huis waar de hele buurt mee vol staat.
 De markt
Betaalbaar. Hier kun je met creativiteit en handigheid nog meerwaarde creëren.
 Lifestyle
Niet bang voor een uitdaging: jij denkt in oplossingen.
 Je wordt verliefd op
Wij op de mogelijkheden in de oude winkel, jij misschien op de tuin?

Deel deze woning


Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbrief