Lindanusstraat 41

We loft this one! Met zijn hoogte, ruimte en fantastische uitzicht is dit loft in hartje stad absoluut one of a kind. 

De woning

Het is niet alleen de hoogte, het grote woonoppervlakte of het zicht op de stad waardoor dit loft nu zo uniek is. Want die eigenschappen hebben in het voormalige Centrum voor de Kunsten wel meer appartementen. Maar wat is het dan wel? Bij MKLRS. denken wij dat het de open ruimte is die de eigenaars met de architect hebben ontworpen om alle woonfuncties zoals werken, koken, eten en zitten in één grote ruimte te combineren en te verzamelen. Met centraal in deze ruimte een joekel van een kookeiland als verbindend element tussen de woonfuncties. 

In de literatuur bestaat geen overeenstemming over wat een loft nu precies is. Wel dat ze vaak te vinden zijn in oude gebouwen met een karakteristieke uitstraling, in een stad, en dat zo’n gebouw dan vroeger een andere functie heeft gehad. We lezen ook veel terug dat een loft een grote woning is die doorgaans uit één ruimte bestaat. En men is het in de literatuur er ook over eens dat loftbewoners doorgaans jong, hoogopgeleid, alleenstaand of samenwonend zijn. Dit is ook allemaal van toepassing op Lindanusstraat 41. Maar een allesomvattende definitie is er niet. En dat is precies waarom wij zeggen: “we loft this one!”


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
niet van toepassing m2 
Woonoppervlakte
184 m2 
Overige ruimte
9 m2 
Inhoud
639 m3 
Ligging tuin
Westen 
Buitenruimte
Dakterras 18m2 
Bouwjaar
1864, getransformeerd in 2018 / 2019 

De indeling en afwerking

Algemeen
In 1864 gebouwd als hogeschool, later een centrum voor alle soorten van kunst en nu sinds 3 jaar een woongebouw. Ingeklemd tussen de Lindanusstraat en de Jesuitenstraat is dit een schoolvoorbeeld van een geslaagde transformatie van een gebouw. Van de ene functie naar een andere functie. Het monumentale karakter van het gebouw met haar fluisterstille binnenplaats is helemaal intact gebleven. Maar achter iedere voordeur schuilt hier een heel ander huis. Want iedereen heeft hier tijdens de transformatie zijn eigen huis kunnen realiseren. En het resultaat is dat er geen enkel huis is dat op een ander huis lijkt. Iedereen heeft hier "zijn eigen ding gedaan", maar wel allemaal met de modernste voorzieningen én een eigentijdse afwerking. 

Op de tweede verdieping van het gebouw liggen 5 lofts met allemaal een jaloersmakend uitzicht. Lindanusstraat 41 is 1 van de 3 lofts met het uitzicht op het westen. En dat betekent de kathedraal en het carillion prominent in het zicht. En altijd zicht op een ondergaande zon. Wat onderscheid de lofts nog meer? De lofts zijn nagenoeg de enige huizen in het complex met een privé-buitenruimte die ook echt privé is. Niemand kan je hier zien als je even lekker in de zon licht. 

Lindanusstraat 41 combineert de oude balken van de eens zo donkere zolder met de modernste technieken en afwerkingen van nu. Helemaal opnieuw geisoleerd en verwarmd middels een warmtepomp heb je bij de zeer groote woonoppervlakte (en open ruimte) slechts een voorschot voor gebruik van gas en elektra van € 175,- per maand. 

BEGANE GROND
Vanuit de Lindanusstraat bereik je het geheel omheinde voorterrein met twee monumentale bomen, twee gastenparkeerplaatsen en de privé-parkeerplaatsen. Lindanusstraat 41 heeft een eigen parkeerplaats op dit terrein. Eenmaal binnen in het complex (via de hoofdingang met een videofooninstallatie) valt het monumentale karakter van het gebouw direct op: hoge gangen, natuursteen plavuizen op de vloer, monumentale trappartijen en een grote binnenplaats met een monumentale boom. 

In het complex zijn twee liftinstallaties aanwezig waarvan er eentje bijna voor de voordeur stopt. Je stapt nog net niet vanuit de lift in jouw loft binnen. Onder het oude theater, maar nog steeds op de begane grond, ligt de eigen fietsberging (9m2). De fietsbergingen zijn ook bereikbaar vanuit de voormalige artiesten- en decorinagng aan de Jesuitenstraat. Dit is wel zo praktisch, zo hoef je niet met jouw fiets door het hele gebouw. 

TWEEDE VERDIEPING
Entree / hal (6m2)
Als je uit de lift komt (of als je sportiever bent ingesteld en je hebt de trap genomen) en je gaat direct naar rechts, dan sta je voor de voordeur van Lindanusstraat 41. Maar bij binnenkomst valt je nog niet op hoe bijzonder dit loft is. Je wordt welkom geheten door een bonte verzameling toekan's, maar je ziet nog niets van de oude balken, de loopbrug of het geweldige uitzicht. In de hal is ook de moderne toiletruimte met fontein. 

Koken (58m2)
Eenmaal binnen valt jouw oog direct op het ongelooflijk grote kookeiland. Een verbinder tussen de keuken, het zit-/t.v.-gedeelte, de study en het eetgedeelte. Als je hier staat te koken dan kijk je uit over de stad. Met in het eiland vanzelfsprekend alle apparatuur om een mooi diner op tafel te zetten. Het lijkt ons bij MKLRS. heerlijk om hier een diner te koken terwijl al je vrienden rondom het kookeiland staan te praten en te borrelen. 

En boven het kookeiland? Daar ligt de loopbrug die de slaapkamers en badkamer met elkaar verbindt.

De leefkeuken is afgewerkt met een tegelvloer voorzien van vloerverwarming en twee keer dubbele openslaande deuren naar het dakterras.

Wonen / zitten / chillen (19m2) 
Het woon-, zit-, chillgedeelte lijkt in "vierkante meters oppervlakte"  niet direct groot, maar dit komt ook omdat het woongedeelte slechts een onderdeel is van de totale open ruimte die echt enorm groot is. Dus je hebt hier alle ruimte voor die lekkere grote hoekbank. Om heerlijk 's avonds op te liggen en te Netflixen. Of om weg te staren in de haard. Want de haard scheidt het woongedeelte van het eetgedeelte. In de huidige indeling. Je kunt natuurlijk ook andere functies aan de ruimtes geven. 

Eten (19m2)
Ook het eetgedeelte lijkt in cijfers niet heel groot. Maar hier past ook met gemak een eettafel met een lente van meer dan drie meter in. En dan kun je ineens met gemak met zijn achten of tienen aan tafel. Terwijl de haard achter je zorgt voor de sfeer, kunnen jullie met zijn allen de laatste nieuwtjes doorspreken aan tafel. Vanuit de eetkamer is er ook een groot raam dat zicht geeft op het dakterras. 

Werken / lezen (16m2) - slapen? 
Een heerlijke werkplek aan huis! Dat lijkt ons de ietwat verscholen ruimte aan de rechterzijde van de open ruimte. Door de situering van de trap naar de eerste verdieping en de ligging van het zit- en eetgedeelte aan de linkerzijde, kun je hier rustig werken of lezen als iemand anders is aan het koken of TV-kijken. Je zit niet midden in de open ruimte, maar hebt wel contact met de hele ruimte als jij dit wil. Ook vanuit de werkplek heeft een groot raam zicht op het dakterras. 

Wil je op deze verdieping nog een extra slaapkamer maken, dan is dit de aangewezen ruimte hiervoor. Met een zwartstalen kozijn met glas zet je deze ruimte in stijl van het loft af en realiseer je hier eenvoudig een extra slaapkamer. Je hoeft alleen maar het kozijn te laten plaatsen.  

Berging / c.v.-ruimte (6m2)
Een zeer praktische ruimte. De berging is de opstelplaats voor de wasmachine en de droger en de units van de warmtepomp en de mechanische ventilatie.

Dakterras (18m2)
Jaloersmakend! Want er zijn in Roermond maar heel weinig terrassen met dit uitzicht over de stad. De Munsterkerk, het stadhuis, de kathedraal... je kunt ze vanuit hier allemaal zien. Het dakterras is gerealiseerd door grote openingen te maken in het oorspronkelijke dak van het complex. Vanuit de begane grond nauwelijks zichtbaar, maar vanuit de tweede verdieping een fenomenaal uitzicht. Door de opening in het dak is er als het ware ook een kleine overkapping ontstaan zodat er op heel warme zomerdagen ook een stuk beschutting is. 

DERDE VERDIEPING
Slaapkamer I (7m2 + 9m2)
Een slaapkamer die deels gescheiden wordt door één van de oude balken. Hierdoor onstaat een gedeelte dat je heel goed kunt gebruiken voor slaapkamer en een gedeelte met een lagere toegankelijkheid dat je goed kunt gebruiken als bergruimte. Bij de huidige bewoners is dit een fraaie speelplek geworden. 

De slaapkamer is afgewerkt met een parketvloer en strak gestuukte wanden en plafonds. 

Badkamer (8m2)
Een grote inloopdouche, twee wastafels en een toilet: dat en voldoende ruimte. En meer hoeft een badkamer anno nu dan niet meer te hebben om een heerlijk welness-gevoel te creëren. De badkamer is zo een heerlijke plek geworden om de dag te beginnen of te eindigen. De badkamer is afgewerkt met een tegelvloer. 

Loopbrug
Bijna 6 meter lang is de loopbrug die boven het kookeiland de slaapkamers en de badkamer met elkaar verbindt. Net als het uitzicht en het kookeiland een echte eye-catcher. 

Slaapkamer II (21m2)
De grootste slaapkamer is afgewerkt met fraaie kasten in de schuintes van het dak. En door de grote glazen pui heb je hier ook direct contact met de ondergelegen verdieping. De slaapkamer is afgewerkt met een parketvloer en strak gestuukte wanden en plafonds.  

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 500.000,- k.k. 
Onderhoud
Zeer goed. 
Bijgebouwen
Eigen parkeerplaats (op afgesloten terrein) en berging 
Bijzonderheden
Rijksmonument 
Bestemming
Wonen 
Oplevering
In overleg 
Status
Verkocht 
Servicekosten
€ 144,05 per maand 

Voorzieningen

STADSLEVEN: ALLE VOORZIENINGEN BINNEN HANDBEREIK EN BEREIKBAARHEID  
Lindanusstraat 41 ligt in het hart van Roermond. Twee supermarkten, de bakker, de slager en de groenteboer liggen allemaal binnen handbereik. Het NS-station op zo’n 5 minuten lopen. Hotspots zoals Bagels & Beans, IJssalon Clevers, het Designer Outlet Center en de Roerkade met zijn leuke cafés en restaurants liggen om de hoek….. en wat te denken van H&M op minder dan 2 minuten lopen?  

Of jij nu een foodlover, fashionista of een urban professional bent, wonen in de stad heeft veel voordelen. Dit is het echte stadsleven. De autoweg N280 (Roermond - Dusseldorf, 25 autominuten) ligt ook om de hoek en op zo’n 2 minuten rijden kom je op de afslag van de A73 waardoor Venlo (iets meer dan 15 minuten), Sittard (20 minuten) en Heerlen en Maastricht (35 minuten) heel goed bereikbaar zijn. 

Dit is écht een plekje voor stadsmensen in hart en nieren. Midden in de stad, op zo’n 150 meter van de Markt en de kathedraal. Je kunt op zaterdagmorgen bijna het geroezemoes van de markt horen, terwijl jij lekker op jouw terras geniet van een kop koffie, verse broodjes en dat heerlijke uitzicht.


Locatie

Lifestyle

 De buren
Stadsmensen: met een voorliefde voor oude gebouwen en niet vies van de dynamiek van de binnenstad.
 Wat mag je verwachten
Een loft in optima forma: ruimte, veel licht en oud en nieuw perfect gecombineerd.
 Wat hoef je niet te verwachten
Een standaard appartement in een doorsnee appartementencomplex.
 De markt
Duur. Wonen in de binnenstad heeft zijn prijskaartje. En het uitzicht en de nagelnieuwe afwerking natuurlijk ook.
 Lifestyle
Urban professionals: harde werkers doordeweeks, genieters in het weekend.
 Je wordt verliefd op
Het zicht op de oude balken in huis en het uitzicht over de stad buitenshuis.

Deel deze woning


Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbrief