Marktstraat 12

Hartje stad met een joekel van een dakterras en 4 slaapkamers. 

Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbriefDe woning

Van Marktstraat 12 gaat ons hartje bij MKLRS. sneller kloppen. Want we love wonen in de binnenstad. En deze bovenwoning heeft echt alles wat je dan in de binnenstad zoekt. Geen klein appartementje met een balkonnetje. Nee, dit is eigenlijk een huis "op poten". Hier heb je een dakterras met de afmeting van een goede tuin en slaapkamers die in aantal én maatvoering groter zijn dan de slaapkamers bij een gemiddelde twee-onder-één-kapwoning.

Want Marktstraat 12 heeft 4 ruime slaapkamers waarvan de drie grootste slaapkamers allemaal 17m2 groot zijn. Je kunt hier met gemak thuis werken, een kleedkamer inrichten én een extra kamer voor logées maken. Er is ruimte genoeg. Die ruimte in huis zien we ook buiten terug. Want achter de woonkamer ligt een rustig en ruim dakterras op het westen. En dat betekent dat je in de middag (zuiden) en avond (westen) lekker lang van de zon kunt genieten. Op het dakterras valt het op hoe rustig je hier woont. Je hoort de stad niet of nauwlijks en kijkt uit op de de Kathedraal. Dit is voor de binnenstad een redelijk uitzonderlijk dakterras. We kennen bij MKLRS. veel bovenwoningen en stadswoningen, maar er zijn er maar weinig die kunnen wedijveren met dit dakterras qua ruimte, zonoriëntatie en stadsgeluiden.

Mocht het dakterras van 55m2 grootte nog niet groot genoeg voor jou zijn, dan is het goed om te weten dat je het dakterras nog kunt uitbreiden met circa 35m2 die nu niet in gebruik zijn. En je kunt op de tweede verdieping nog een extra dakterras realiseren van ook circa 35m2 groot. Voor de huidige bewoners is het dakterras groot genoeg, maar misschien wil jij nog wel extra ruimte(s) buiten inrichten. De ruimte is aanwezig, het is aan jou of je deze extra buitenruimte ook wilt inrichten.


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
niet van toepassing m2 
Woonoppervlakte
147 m2 
Inhoud
519 m3 
Ligging tuin
Westen 
Buitenruimte
55m2 dakterras 
Bouwjaar
1955 

De indeling en afwerking

ALGEMEEN
Marktstraat 12 is gebouwd in 1955 en is nadien afgewerkt met kunststof kozijnen met dubbel glas. Ook heeft de huidige eigenaar recent de c.v.-combi-opstelling vervangen. Dus je hoeft hier niet meer te rekenen op ingewikkelde of kostbare klussen in huis voordat je kunt gaan wonen. 

De actuele voorschotbijdragen voor het verbruik van gas en elektra bedragen € 125,- per maand. Parkeren in de directe omgeving doe je met een parkeervergunning en die kost € 12,- per maand voor de eerste auto. Voor een tweede auto zijn soms parkeervergunningen beschikbaar. Een tweede parkeervergunning kost € 33,- per maand. Maar misschien ga je juist in de stad wonen omdat je geen auto hebt en alle voorzieningen dichtbij wilt hebben? Of doe je alles op de fiets.

BEGANE GROND
Entree met fietsberging
In de winkelstraat valt de entree nauwelijks op. Maar dat komt misschien omdat aan de linker- en rechterzijde van de toegansgdeur twee grote etalages liggen. De entree is gezamenlijk voor Markstraat 12 en Marktstraat 10 en beiden bovenwoningen delen de fietsberging en de trap naar de eerste verdieping. Daarna "scheiden ieders wegen" en hebben allebei de bovenwoningen hun eigen entree.

In de fietsberging op de begane grond heeft iedere woning ruimte voor de stalling van 2 fietsen. Dus 2 fietsen voor Marktstraat 10 en 2 fietsen voor Marktstraat 12. 

EERSTE VERDIEPING
Entree met trappenhuis en toiletruimte (13m2) 
Een ruime "binnenkomer" deze entree met een gang van meer dan 8 meter lang. De gang verbindt de werk-/slaapkamer aan de voorzijde met de keuken en woonkamer aan de achterzijde. Zo kun je ook lekker rustig werken of slapen terwijl aan de achterkant gewoond wordt. In de gang is ter hoogte van de keuken een praktische bergkast. Voor het plaatsen van extra keukengerei of een voorraadkast. De entree is afgewerkt met een parketvloer. 

Aan het bordes van de trappartij ligt de toiletruimte. Netjes afgewerkt met een tegelvloer en een fontein. 

Werk-/slaapkamer I (16m2) 
Een heerlijke ruimte om in alle rust te werken. Terwijl jij hier druk bezig bent, kijk je op het winkelend publiek in de straat. Bij MKLRS. halen we daar altijd inspiratie uit, mensen in beweging die ergens naartoe onderweg zijn.

Door de twee grote ramen valt veel licht naar binnen en de werk-/slaapkamer is afgewerkt met een laminaatvloer. Een muurkast zorgt ervoor dat jij ook ruimte hebt om benodigdheden op te bergen. En de oude schouw is natuurlijk een mooie eyecatcher om te gebruiken in de styling van de werk- of slaapkamer. Want de kamer is nu in gebruik als werkkamer, maar hij kan natuurlijk ook ingericht en gebruikt worden als een slaapkamer. Of als zitkamer, eetkamer, TV-kamer, bibliotheek, gameroom etcetera. Er zijn tal van invullingen voor deze ruimte te bedenken, het is maar net wat jij nodig hebt. 

Keuken (7m2) met tussenruimte (6m2)
De keuken is recent door de eigenaars helemaal up-to-date gemaakt. De oude kastjes zijn gewrapt en voorzien van een moderne donkergroene kleurstelling met gouden greepjes, het werkblad is helemaal vernieuwd door de plaatsing van een terrazzowerkblad en de keuken is uitgerust met een oven, koelkast, vaatwasser, kookplaat en een afzuigkap. Dus hier heb je de ruimte en apparatuur om mooie gerechten te maken. Omdat de keuken een beetje verscholen ligt, hoef je ook niet de hele tijd de keuken op te ruimen als je voor vrienden aan het koken bent.

In de ruimte tussen de keuken en de woonkamer heb je alle plaats voor een mooie grote kast. De tussenruimte is afgewerkt met een grote lichtkoepel zodat er voldoende daglicht in de keuken komt én aan de achterkant van de woonkamer. De tussenruimte is ook goed in te richten met een lang werkblad voor bijvoorbeeld een computer, knutselen voor de kinderen of om aan te werken dichtbij de woonkamer. De parketvloer in de tussenruimte en entree loopt door in de woonkamer. 

Woonkamer (26m2)
Heerlijk rustig aan de achterkant. Je zou bijna niet zeggen dat je midden in de stad woont. Want je verwacht allerlei geluiden die je met een binnenstad associeert. Maar dat is hier niet het geval. Je hoort de winkelstraat niet, geen brommers, geen vrachtwagens, geen verkeersgeluid en ook geen drukte.

De woonkamer heeft door de grote schuifpui maximaal zicht op het dakterras. In de zomer zet je de pui helemaal open en wandel je zo vanuit jouw woonkamer het dakterras op. De woonkamer is afgewerkt met een parketvloer.

Dakterras (55m2) 
We schreven al dat het dakterras uitzonderlijk is. Meer dan 13 meter diepte en gelegen op het westen. Daardoor kun je in de middag en avond echt genieten van jouw dakterras als de zon schijnt. Je zoekt de zon daar op waar jij het wilt. Opvallend aan het dakterras is ook de hoge mate van privacy die je hier hebt. Natuurlijk, je woont in de binnenstad, dus er is echt wel iemand die jou kan zien. Maar dat is hier zeker niet meer dan bij een woning in een buitenwijk. Bijkomend voordeel van wonen in de binnenstad: je ruikt 's morgens de vers gebakken broden van de bakker die bijna naast jou ligt. 

Mocht het dakterras toch nog te klein voor jou zijn -omdat je misschien nog een grote buitenkeuken met moestuintje (in plantenbakken) wilt realiseren- dan is het mogelijk om het dakterras nog met bijna 35m2 uit te breiden. Er is een gedeelte van het gehele dak nog niet in gebruik als dakterras. Dit gedeelte waar je kunt uitbreiden ligt redelijk verscholen en is vanuit de woonkamer maar beperkt zichtbaar. En je moet hier nog wat werk verzetten om dit platte dak te veranderen in een dakterras, want het is nu een plat dak. Maar de ruimte is er voor diegene die hier ook de mogelijkheden ziet en wilt gebruiken. Op de plattegrond van het dakterras is dit het witte gedeelte. 

TWEEDE VERDIEPING
Slaapkamer II (17m2)
De tweede slaapkamer wijkt nauwelijks af van de slaap-/werkkamer op de eerste verdieping. De maatvoering wijkt maar enkele centimeters van elkaar af, allebei de kamers hebben een schouw, een muurkast en twee grote ramen aan de voorkant. Alleen de kleurstelling wijkt aanmerklijke af: slaapkamer I is rood, slaapkamer II is groen. Door de ruime maatvoering is slaapkamer II ook een slaapkamer die je alle ruimte biedt om met de indeling aan de slag te gaan. Een tweepersoons bed, een mooie ruime stoel, een kledingrek of kast past allemaal moeiteloos. De tweede slaapkamer is afgewerkt met een laminaatvloer.

Badkamer (12m2)
Toen Marktstraat 12 in 1955 gebouwd is, was dit waarschijnlijk een slaapkamer. Want de maatvoering is voor een badkamer erg groot. Heerlijk wakker worden 's morgens met alle ruimte voor jouw persoonlijke verzorging. Want je kunt kiezen of je in bad gaat liggen of toch liever lekker lang gaat douchen. En dan heb je ook nog twee wastafels met een bijzonder wandmeubel en een toilet in de badkamer. De goede lichtinval valt ook op door het grote raam en de loopdeur naar het terras. 

Dakterras optie (35m2)
Nu nog een groot plat dak, maar achter de badkamer ligt een tweede dakterras in het verschiet. Mocht je nog meer buitenruimte willen hebben, dan kun je hier nog een tweede dakterras realiseren. Ook vanuit hier zicht op de Kathedraal en een zonoriëntatie op het westen.  

Bovenhal (3m2)
De centrale verbindingsruimte tussen de tweede slaapkamer en badkamer en de toegang naar de derde verdieping. De bovenhal is afgewerkt met een laminaatvloer. 

DERDE VERDIEPING
Slaapkamer III (17m2)
We kunnen hier de tekst van werk-/slaapkamer I herhalen: "Een heerlijke ruimte om in alle rust te werken. Terwijl jij hier druk bezig bent, kijk je op het winkelend publiek in de straat. (...) Door de twee grote ramen valt veel licht naar binnen (...). Een muurkast zorgt ervoor dat jij ook ruimte hebt om benodigdheden op te bergen. En de oude schouw is natuurlijk een mooie eyecatcher om te gebruiken in de styling van de werk- of slaapkamer. (...) Er zijn tal van invullingen voor deze ruimte te bedenken, het is maar net wat jij nodig hebt." Dat is precies de omschrijving die bij deze slaapkamer past. Hij wijkt in zijn kleurstelling af van slaapkamer I en II en is afgewerkt met een planken vloer. 

Slaapkamer IV (7m2)
Nu in gebruik als kleedkamer, maar als je met jouw geizn de grote slaapkamers nodig hebt om te slapen, dan kan dit ook goed een werkkamer, een babykamer of een kleine logeerkamer worden. De vierde slaapkamer is afgewerkt met een planken vloer en heeft ook een praktische muurkast. 

Was-/ C.V.-ruimte (5m2)
En natuurlijk moet je ook de was kunnen doen en moet ergens in huis de c.v.-opstelling hangen. Deze was-/ c.v.-ruimte is een praktische ruimte met genoeg plek voor een wasmachine en wasdroger. De c.v.-combi-opstelling is recent vernieuwd, dus hier heb je geen omkijken naar. 

Bovenhal (5m2)
De centrale verbindingsruimte tussen de derde en vierde slaapkamer. De bovenhal is afgewerkt met een laminaatvloer.
 

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 375.000,- k.k. 
Onderhoud
Goed / zeer goed. 
Bijgebouwen
Niet van toepassing. 
Bijzonderheden
Dakterras uit te breiden met circa 75m2 
Bestemming
Wonen. 
Oplevering
In overleg. 
Status
Verkocht 
Servicekosten
Niet van toepassing. 
Energielabel
D. 

Voorzieningen

STADSLEVEN: ALLE VOORZIENINGEN BINNEN HANDBEREIK EN BEREIKBAARHEID 
Marktstraat 12 ligt echt in het hart van de binnenstad. Je loopt één keer de hoek om en je staat op de Markt. Centraler dan hier kun je niet wonen. Twee supermarkten, de bakker en de delicatessenwinkel liggen allemaal binnen handbereik. Het NS-station op zo’n 5 minuten lopen. Hotspots zoals Bagels & Beans, IJssalon Clevers, het Designer Outlet Center en de Roerkade met zijn leuke cafés en restaurants liggen onder jou of letterlijk om de hoek….. en wat te denken van al die leuke cafés en restaurants die overal verspreid door de binnenstad liggen? 

Of jij nu een foodlover, fashionista of een urban professional bent, wonen in de stad heeft veel voordelen. Dit is het echte stadsleven. De autoweg N280 (Roermond - Dusseldorf, 25 autominuten) ligt ook om de hoek en op zo’n 3 minuten rijden kom je op de afslag van de autosnelweg A73 waardoor Venlo (iets meer dan 15 minuten), Sittard (20 minuten) en Heerlen en Maastricht (35 minuten) heel goed bereikbaar zijn.

Dit is écht een plekje voor stadsmensen in hart en nieren. Midden in de stad. Je voelt hier de energie en de vibe van in de stad wonen.


Locatie

Lifestyle

 De buren
Stadsmensen met een voorliefde voor de dynamiek van de binnenstad.
 Wat mag je verwachten
Alle ruimte om een thuis te wonen en te werken.
 Wat hoef je niet te verwachten
Een standaard appartement in een doorsnee appartementencomplex.
 De markt
De binnenstad is prijzig. Maar Marktstraat 12 heeft een lage prijs per vierkante meter wonen. Reken maar eens uit...
 Lifestyle
Urban professionals: hard werken doordeweeks en genieten in het weekend.
 Je wordt verliefd op
Het dakterras, per definitie.

Deel deze woning