Venloseweg 113

4 verdiepingen, 3 slaapkamers, 2 airco's en 1 diepe tuin...

Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbriefDe woning

Dat telt al lekker af naar misschien wel jouw eerste eigen huis. Een heel verrassend huis. Want wat veel mensen niet weten die hier dagelijks voorbij komen, is dat de tuin aan de achterkant een heel stuk lager ligt. Dus het lijkt aan de voorkant op een huis met drie verdiepingen, maar dat klopt niet. Er ligt nog een hele verdieping onder die je vanuit de voorkant niet ziet, maar die vanuit de achterkant heel erg praktisch en van echte toegevoegde waarde is.

Bij Venloseweg 113 is bijvoorbeeld de keuken op deze onderverdieping gelegen waardoor je rechtstreeks vanuit de keuken het overdekte terras en de tuin inloopt. Wat nog veel minder mensen weten is dat de huizen aan deze kant van de Venloseweg meestal ook een vrije achterom hebben. Venloseweg 113 is er daar één van. Dus je hoeft niet met fietsen door het huis te slepen. 

Venloseweg 113 is voor bijna 100% klaar. Je moet -als je de derde slaapkamer gaat gebruiken- de tweede verdieping nog even afschilderen. Maar dat lijkt ons zeker geen moeilijke klus en is ook alleen noodzakelijk als je de derde kamer gaat gebruiken. Want misschien heb je die derde slaapkamer helemaal niet nodig en ga je deze verdieping als berg- of hobbyruimte gebruiken. Ook de tuin is nog naar eigen inzicht en wens af te werken. Door de diepte van de achtertuin (meer dan 25 meter diepte) kun je hier ook nog alle kanten op. Of je nu een speeltuin voor de kinderen wilt maken, een moestuin voor jouzelf, een stadoase of een bloementuin: door de diepte van de tuin hoef jij geen concessies te doen. En door de hoogteverschillen in de tuin kun je vanaf het overdekte terras ook de hele tuin overzien. 


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
174 m2 
Woonoppervlakte
122 m2 
Overige ruimte
18 m2 
Inhoud
432 m3 
Ligging tuin
Noordwesten 
Buitenruimte
Achtertuin (circa 130m2) 
Bouwjaar
1887 

De indeling en afwerking

ALGEMEEN
Het huis is volgens de officiële registers gebouwd in 1887. Dus het huis ligt al meer dan 130 jaar aan de weg die Roermond met Venlo verbindt. Of eigenlijk verbond. Want tegenwoordig is de autosnelweg A73 er om in korte tijd naar Venlo te reizen. De Venloseweg wordt nu vooral gebruikt voor bestemmingsverkeer tussen de binnenstad en de stadsdelen Maasniel en Leeuwen. Venloseweg 113 ligt onder aan het viaduct, daar waar de weg zich met een kleine knik een weg naar boven baant. Het verkeer hoor je in huis niet heel erg. En je hoort het verkeer niet meer als je 's avonds de rolluiken dicht doet aan de voorkant. 

Ondanks de ouderdom van het huis is het gelukkig in de tussentijd wel nog ge-update en voorzien van een eigentijdse afwerking. Zo is er airconditioning aanwezig op de eerste en tweede verdieping zodat jij op warme zomerdagen toch koele slaapkamers hebt. De keuken is nadien vernieuwd en verder heb je ook geen klussen aan de badkamer. In 2009 zijn de gevels van het huis gereinigd en de voegen vernieuwd. Een gedeelte van het huis is voorzien van kunststof kozijnen met dubbel glas en in een gedeelte is houten kozijnen met enkel glas aanwezig. 

BEGANE GROND
Entree/hal (2m2)
De ruimte in de hal is tot een minimum beperkt. Een kleine entree om het huis binnen te komen én een trap naar de eerste verdieping. Hier heb je geen plaats om van alles neer te zetten, hier ga je bedachtzaam om met de ruimte die je hebt. 

Eetkamer / voorkamer (12m2)
In de tijd dat Venloseweg 113 gebouwd werd, was het maken van "een goede kamer" heel gebruikelijk. Dit was de kamer waar bezoek werd ontvangen. Vaak gekenmerkt door de aanwezigheid van een schouw of haardpartij en schuifdeuren naar de achterkamer. De haardpartij en de schuifdeuren zijn er niet meer, maar je hebt niet veel fantasie nodig om in dit vertrek "de goede kamer" te herkennen. De kamer is afgewerkt met een laminaatvloer. Ook de meterkast (6 groepen, aardlekbeveiliging en tariefmeters) is in deze ruimte geplaatst.

Woonkamer / achterkamer (17m2)
Net zoals de voorkamer is de woonkamer netjes afgewerkt en voorzien van een laminaatvloer. Het uitzicht op de tuin en het achtergelegen stukje natuur springt hier in het oog. Want vanuit de woonkamer kijk je lekker een heel stuk weg. 

SOUTERRAIN
Hal (6m2) 
Een ruime hal met toegang tot een berging, de toiletruimte en de keuken. De hal is afgewerkt met een laminaatvloer en wandverlichting. 

Bijkeuken / berging / wasruimte (4m2)
Een praktische ruimte voor de wasmachine én een plek om spullen op te slaan. Voor in huis of voor in de keuken, want die ligt ook op deze onderverdieping. Je kunt deze ruimte gebruiken zoals jij hem graag wilt gebruiken. 

Toiletruimte (2m2)
De toiletruimte is helemaal betegeld en afgewerkt met een vrijhangend toilet. 

Keuken (11m2) 
Een ruim vertrek waar je in de zomer met de deuren open naar het overdekte terras aan de slag gaat. En in de winter lekker helemaal jouw eigen ruimte om het eten klaar te maken voor het etentje dat in de eetkamer aan de gang is. De keuken heeft een U-vormige opstelling waardoor je veel werkplek hebt en is afgewerkt met een kunststof werkblad en voorzien van een 5-pits-kookplaat, vaatwasser, koelkast en oven. 

Badkamer (5m2) 
Naast de keuken is de badkamer gesitueerd. Een nette en praktische ruimte met een ligbad/douche en een wastafel met een kast voor handdoeken, shampoo's, kammen en alles dat nodig is voor jouw persoonlijke verzorging.

Tuin (circa 130m2) met overdekt terras (16m2)
Een tuin op het noordwesten hoeft geen enkel probleem te zijn voor zonaanbidders. Maar dan moet de tuin wel diep genoeg zijn, zodat je altijd een stukje zon kunt opzoeken. Met een diepte van meer dan 25 meter lukt dat hier bij Venloseweg 113 altijd. Je kunt altijd wel ergens in de zon gaan zitten als de zon schijnt. Terwijl je onder het overdekte terras altijd eerlijk beschut zit. Bij zon, maar zeker ook op een warme zomerdag met wat regen. De tuin bereik je vanuit de keuken met zijn openslaande tuindeuren. 

De tuin is verdeeld in 3 "hoogtes". Direct aan de keuken heb je het overdekte terras met in zijn verlengde een ruim (onoverdekt) terras om lekker twee zonnebeden naar te zetten. Een niveau lager hebben we de tuinberging (circa 8 m2) met ernaast een groot vlak om bijvoorbeeld een gazon aan te leggen. Of een speeltuin of een moestuin. En nog een niveau lager komen we helemaal aan de achterkant van het perceel en daar heb je dan de mogelijkheid om nog een extra berging te maken. Of die speeltuin of moestuin. Alle niveaus zijn goed te bereiken via een pad of trap. 

De tuin is vanuit de achterzijde bereikbaar via een semi-verhard pad. Als je dit pad helemaal afloopt tot aan de kant waar de Venloseweg zich kruist met de Wilhelminasingel, dan kom je niet alleen bij een complete speeltuin uit. Maar dan zie je ook welke verschillende oplossingen er allemaal bedacht zijn door andere bewoners om de hoogteverschillen in te richten. Er staan hier zelfs garages met op hun dak hele daktuinen met terrassen en alles erop en eraan.

Aan de andere zijde van het semi-verharde pad ligt Roermonds' kleinste stukje beschermde natuur. Want hier huist onder meer een beschermde vleermuis. Als je een tijdje stil gaat staan en goed kijkt en luistert, dan hoor of zie je ook nog tal van andere dieren. Dit stukje natuur is een groene barrière tussen de huizen aan de Venloseweg en de autoweg N280 (Weert-Roermond-Duitse grens). En dit is ook het groen dat jij vanuit jouw raam vanuit de woonkamer zo mooi ziet liggen.

EERSTE VERDIEPING
Bovenhal (3m2)
In de bovenhal op de eerste verdieping hangt de airconditioning van deze verdieping. Als je alle deuren open zet, dan koelt deze airconditiong allebei de slaapkamers. 

Slaapkamer I (9m2)
De slaapkamer aan de achterkant is keurig afgewerkt met een laminaatvloer en kijkt net zoals de woonkamer uit op de tuinen en het kleine stukje natuur aan de achterkant. 

Toiletruimte / badkamer(tje) II (2m2)
Een diepe toiletruimte met een grote wastafel. Daarom zou je deze toiletruimte ook kunnen betitelen als een badkamertje met een toilet. De wastafel is immers groot genoeg om jouw tanden te poetsen, baard te scheren, gezicht te wassen, haren te kammen etc. Er is genoeg ruimte voor jouw persoonlijke verzorging. De ruimte is niet heel groot, maar wel o zo praktisch. 

Slaapkamer II (14m2)
De grote slaapkamer ligt aan de voorkant van het huis en is net zoals slaapkamer I keurig afgewerkt met onder meer een laminaatvloer. De rolluiken zorgen ervoor dat je de kamer helemaal kunt verduisteren en het verkeer niet meer hoorbaar is. In deze slaapkamer is tevens de trap naar de tweede verdieping gesitueerd.

TWEEDE VERDIEPING
Slaapkamer III / berging (18m2)
Dat is nog eens een heerlijk ruime kamer mét airconditioning (om te koelen en te verwarmen). Meteen hoogte van 3,30 meter tot de nok van het dak, dat voelt lekker ruim. De tweede verdieping barst van de potentie. Hier kun je van alles maken. Zeker als je weet dat de 18m2 die wij hier noemen, de ruimte is boven de dakschuinte hoger dan 1,50 meter. De ruimte onder de dakschuinte van 1,50 meter is nog eens 17m2 groot. Dus de totale tweede verdieping is 35m2 groot. Hier heb je genoeg plaats om te slapen, werken of klussen en allerlei spullen op te bergen. Of om kasten te maken in de schuinte van het dak waarachter je alle spullen kunt bewaren die je "op de zolder legt". Op de tweede verdieping is ook de opstelplaats van de c.v.-combi-opstelling (bouwjaar 2015, eigendom). 

 

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 325.000,- k.k. 
Onderhoud
Goed. 
Bijgebouwen
Tuinberging (8m2) 
Bijzonderheden
Niet van toepassing. 
Bestemming
Wonen. 
Oplevering
In overleg / per direct mogelijk. 
Status
Verkocht 
Energielabel
C. 

Voorzieningen

STADS LEVEN: ALLES OM DE HOEK. 
Voor onze begrippen ligt Venloseweg 113 net buiten de binnenstad. En dat betekent dat jij alle voorzieningen bijna binnen handbereik hebt. Ga maar na: een Albert Heijn supermarkt op circa 500 meter afstand, het Designer Outlet Center en het NS-station op een kleine kilometer. Dat is toch héél dicht bij huis?

Wist jij dat je aan de Venloseweg ook een klein stukje natuur binnen handbereik heb? Want als je het paadje achte rhet huis afloopt, dan kom je bij een speeltuin en een klein stukje natuur uit. Een mooi plekje voor kinderen om te kunnen spelen of om met de hond te wandelen. Dichtbij de stad en toch volledig in het groen. Kortom, wil je even broodjes kopen bij de Albert Heijn, gaan wandelen met de hond, op zoek gaan naar nieuwe kleren in het Designer Outlet Center of gewoon een kop koffie gaan drinken in de binnenstad? Alles ligt op loopafstand. 

Ben je veel voor je werk onderweg? Dan is het goed om te weten dat op korte afstand de autoweg N280 (Roermond - Dusseldorf en Dusseldorf Airport, 35 autominuten) en de oprit naar de autosnelweg A73 ligt. Steden zoals Venlo (iets meer dan 15 minuten), Sittard (25 minuten) en Heerlen en Maastricht (35 minuten) zijn hierdoor goed bereikbaar.


Locatie

Lifestyle

 De buren
Een bonte mix van (jonge) gezinnen en alleenstaanden die graag dichtbij de stad wonen.
 Wat mag je verwachten
Een huis én een tuin met allebei verrassend véél ruimte.
 Wat hoef je niet te verwachten
Een heel rustig plekje ver buiten de energie en drukte van de stad.
 De markt
Betaalbaar. Wonen aan Venloseweg is goedkoper dan in de andere wijken rondom de binnenstad.
 Lifestyle
Volle werkdagen en volle weekend: je staat aan het begin van jouw carrière en wilt ook alles eruit halen.
 Je wordt verliefd op
De mogelijkheden die de tuin je biedt.

Deel deze woning