Zwartbroekstraat 17A

Een dromer wordt een doener? Hier kun je ondernemen, wonen of wonen én ondernemen. 

De woning

Zwartbroekstraat 17A ligt hartje stad en prikkelt onze fantasie. Want, wat is nu allemaal mogelijk met onder meer 3 ruime slaapkamers met 3 eigen badkamers? Wat doe je met de grote eetkamer op de eerste verdieping met een naastgelegen keuken? En het tot nu toe onbenutte potentieel van 36m2 op de derde verdieping? Het is zeker geen doorsnee gebouw omdat de begane grond smaller is dan de eerste, tweede en derde verdieping. Daarom zullen de belangrijkste (woon)functies op de verdiepingen liggen. 

Aan welke invullingen kun je hier allemaal aan denken? Je kunt hier zelf gaan wonen op de eerste, tweede en derde verdieping met op de begane grond jouw eigen kantoor, salon of praktijkruimte. Maar ook een bed&breakfast of een boutique-hotel is mogelijk. Roermond heeft immers veel toeristen die haar stad jaarlijks bezoeken. 
Of misschien wil je hier als bouwende vastgoedondernemer 3 kant-en-klare startersappartementen voor verkoop in maken? Sommige functies moeten wel nog door de Gemeente Roermond worden goedgekeurd. Zwartbroekstraat 17A ligt in een gebied dat door de Gemeente is aangewezen als "transformatiegebied" waardoor we bij MKLRS. verwachten dat moet een goed onderbouwd plan veel moet lukken. We kennen meerdere succesvolle transformaties als voorbeeld in dit gebied. 

Wil je hier gaan ondernemen dan is het ook goed om te weten dat je in het hart van de stad met alle winkels, restaurants, het theater en het NS-station op loopafstand ligt. En je bent nog goed met de auto te bereiken: jouw klanten kunnen hier voor de deur stoppen. Je hebt hier een goede bereikbaarheid te voet en met de auto. In een omgeving met allerlei soorten binnenstedelijke bedrijvigheid. In de straat zit een mix van ondernemingen variërend van een hippe cocktailbar tot een tattooshop. Dus er is traffic genoeg zodat je altijd gezien kunt worden. Het is aan jou om alles uit dit plekje en de uitstraling van het gebouw te halen.


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
Nog in te meten, circa 50. m2 
Woonoppervlakte
162 m2 
Overige ruimte
67 m2 
Inhoud
906 m3 
Ligging tuin
Oosten 
Buitenruimte
11m2 (binnenplaats) en twee keer 2m2 balkon. 
Bouwjaar
Circa 1875 

De indeling en afwerking

Algemeen
Veel mensen in Roermond en omgeving zullen als ze dit gebouw zien, denken aan de "Azijnfabriek". Maar die ligt aan de achterkant van dit gebouw. De bezoekers van de Azijnfabriek, een cultureel poppodium met een zaal voor ongeveer 275 bezoekers, komen door de blauwe poort aan de voorkant binnen en lopen onder Zwartbroekstraat 17A door om bij het poppodium uit te komen. 

Zwartbroekstraat 17A is gebouwd omstreeks 1875 en is recent onder meer voorzien van nieuwe (kunststof) kozijnen met dubbel glas en in het najaar van 2021 is nog het hele dak vernieuwd. De bouwperiode zien we in en rondom huis nog duidelijk terug. De architectuur is een goed voorbeeld van de architectuur rond deze periode en aan de binnenkant zijn er nog mooie hoge plafonds, een oude trappartij, tegelvloer en een hardstenen schouwpartijen terug te vinden.

BEGANE GROND
Entree / kantoor / salon (11m2)
Bij binnenkomst vallen hier direct een aantal originele elementen op. De hardstenen schouw springt direct in het oog en als je doorkijkt de hal in, zie je hier een oude tegelvloer en fraaie trappartij. Deze ruimte is nu in gebruik als entree. Maar je kunt hier natuurlijk ook een kantoorruimte van maken. Of een salon of praktijkruimte. Of een wachtruimte als je jouw werk in de kamer aan de achterkant uitvoert. 

Hal (7m2)
De verbinding met de eerste verdieping en alle andere verdiepingen ligt centraal in het hele huis. Hierdoor heb je op de eerste tot en met de derde verdieping een duidelijk onderscheid tussen de kamers aan de voorkant en de kamers aan de achterkant. Dit zorgt er vervolgens voor dat je ook lekker veel functies in huis kunt hebben: slapen, werken, gamen, bibliotheek, zitten, eten....het kan allemaal in een aparte ruimte. De hal heeft een klassieke zwart-witte tegelvloer en oude trappartij die zeker gezien mag worden. 

Werkkamer / woonkamer / zitkamer / TV-kamer (18m2)
Aan de achterkant van de begane grond ligt een ruimte die nu niet gebruikt wordt. Maar je kunt hier met een héél klein beetje voorstellingsvermogenheel veel invullingen aan geven. Jouw eigen werkkamer of spreekkamer bijvoorbeeld. Maar als je het hele gebouw gaat bewonen is deze ruimte ook te gebruiken als zitkamer, tv-kamer of tuinkamer. Want achter deze kamer ligt namelijk de kleine binnenplaats. 

Binnenplaats (11m2)
Een ommuurde binnenplaats die je verder nog kunt inrichten, aankleden en voorzien van een leuke sfeer. Want je kunt hier een heel leuk stadstuintje van maken met een beetje inspiratie, mooie planten en een prikkabel voor jouw verlichting. Niet groot, wel cosy

EERSTE VERDIEPING
Bovenhal I (4m2)
De hal verbindt de slaapkamer aan de voorkant met de eetkamer aan de achterkant. Als je hier gaat wonen is dit wellicht de verbinding tussen jouw woonkamer aan de vooraknt en de eetkamer aan de achterkant?

Slaapkamer / woonkamer (20m2)
Met drie grote ramen, een ornamentenplafond en een hardstenen schouwpartij is de slaapkamer aan de voorkant namelijk ook een perfecte woonkamer. Een sfeervolle ruimte met uitzicht op de Zwartbroekstraat. Met een directe toegang tot een kleine badkamer. Handig als je een B&B of boutique-hotel wilt maken. Maar ook een fijne ruimte als je besluit hier te gaan wonen. Want je hebt dan een toilet op deze verdieping en kunt hier ook de wasmachine plaatsen.

Badkamer I / toiletruimte en waskamer (5m2)
Badkamer 1 van 3.... we kennen niet heel veel huizen met zoveel badkamers. De badkamer is netjes afgewerkt met een toilet, wastafel en een douchecabine. Zoals we al schreven is het natuurlijk ook goed mogelijk om hier een toilet- en wasruimte van te maken. 

Eetkamer (19m2) 
Sunny side up? Gekookt eitje? Of toch liever een roereitje? De eetkamer is de plek om 's morgens de dag te starten. Ruim, licht en direct grenzend aan de ruime keuken. Een perfecte eetkamer waar met zijn lengte van meer dan 5 meter en een breedte van bijna 5 meter ok een mooie grote eettafel in past waar je heerlijk kunt eten met vrienden. Waar de lunch met gemak doorloopt in het aperitief en diner...lange weekenden aan tafel. Heerlijk! En dan daarna op stap of een cocktail gaan drinken bij Cocktailbar 22 tegenover in de straat. Of je stapt naar buiten naar het balkonnetje van net geen 2m2 groot? Nu nog een vluchtweg maar je kunt de brandtrap ook "herinrichten" tot een klein balkon. Misschien dan wel de doorgang even vergroten, want anders moet je telkens door het raam kruipen om op het balkon te komen. 

Keuken (12m2)
Er is natuurlijk maar één plek waar je al die lekkere gerechten kunt bereiden en dat is de keuken. Ruim, licht en ook zeer goed indeelbaar. De keuken is nu nog niet afgewerkt met de grootst mogelijke keukenopstand maar je hebt hier wel alle ruimte om de keukeninrichting verder uit te breiden. Zodat je beschikt over alle apparatuur die je in jouw keuken nodig hebt.

TWEEDE VERDIEPING
Bovenhal II met bergkast (5m2)
Net zoals bovenhal I verbindt de hal op de tweede verdieping de slaapkamer aan de voorkant met de kamer aan de achterkant. Met het verschil dat de kamer aan de achterkant hier ook een slaapkamer is. Vanuit de hal loopt de trap door naar de derde verdieping. 

Berging (5m2)
Een praktische ruimte voor de wasmachine en een extra bergkast bij de slaapkamers. Misschien kun je hier nog wel wat extra kleedkasten plaatsen? 

Slaapkamer II (14m2)
Een ruime slaapkamer aan de voorzijde van het gebouw met een kastenwand en een eigen badkamer. Als je op de eerste verdieping gaat wonen, dan is dit een mooie kinderkamer of logeerkamer. 

Badkamer II (7m2)
Een schuifdeur scheidt de tweede slaapkamer van de tweede badkamer. Ook deze badkamer is compleet met een wastafel, toilet en douchecabine. Misschien stel je deze slaapkamer en badkamer eens in de zoveel tijd ter beschikking voor bezoekers van Roermond? Want rken maar eens uit: met een prijs voor deze kamer van € 75,- per nacht, één nacht per week en 4 weken per maand, heb je al snel € 300,- aan inkomen waar je niet veel voor hoeft te doen of laten. 

Slaapkamer III (19m2)
De grootste van de drie slaapkamers ligt op de tweede verdieping aan de achterkant van het gebouw. Een heerlijke ruime slaapkamer met ook hier een schuifdeur naar een eigen badkamer. 

Badkamer III (8m2)
Niet alleen slaapkamer III is de grootste kamer: ook zijn badkamer is de grootste badkamer van de drie badkamers. Met een ligbad, wastafel én ook hier een eigen toilet. Dus jouw hele gezin heeft zijn eigen slaapkamer én zijn eigen badkamer met toilet. Dat is toch wel een luxe gevoel want iedereen heeft zijn eigen ruimte voor zijn eigen spullen.

DERDE VERDIEPING
Bovenhal III (2m2)
Zodra je bovenkomt op de derde verdieping begint jouw creativeit te stromen. Want hier is heel lang niets meer gebeurd, maar wel heel veel mogelijk. De bovenhal komt uit op een kleine berging en een grote zolder. 

Berging (5m2)
Aan de afwerking van de berging te zien is dit vroeger een klein slaapkamertje geweest. Zo'n honderd jaar geleden was dit nog gewoon bij de gegoede Roermondse (ondernemers)families: personeel in huis dat dan op de zolder een eigen klein kamertje had om te slapen. De wanden en het plafond zijn eenvoudig dus met een kleine krachtsinspanning én sloophamer voeg je deze berging zo bij de rest van de zolder.

Zolder (36m2)
Hier zien we van alles voor ons. Een lichte studio met dakvensters om te ontwerpen of om hobbymatig bezig te zijn. Of een grote thuisbioscoop, een gameroom met biljart of wat dan ook. De ruimte is aanwezig om hier iets moois van te maken. Het vraagt alleen creativiteit om te zien wat je hier kunt maken. Of de noodzaak om deze ruimte in gebruik te nemen. Want je kunt het ook gewoon bergzolder laten. Het dak is recent helemaal vernieuwd en momenteel staan hier de c.v.-ketel en warmwaterboiler(s). 

Oh ja, de ruimte is in de nok meer dan 4 meter hoog, dus hier kun je echt wel iets heel tofs maken.

KELDER
Provisiekelder (17m2)
Zoals het vroger gebruikelijk was heeft ook dit huis een kelder. Met een hoogte van meer dan 2 meter kan bijna iedereen hier ook goed rechtop in staan. Wat ga jij met de kelder doen? Een plek voor jouw wijn, een opslagruimte of een kleine partyruimte?

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 300.000,- k.k. 
Onderhoud
Goed. 
Bijgebouwen
Niet van toepassing. 
Bijzonderheden
Het dak is najaar 2021 helemaal vernieuwd. 
Bestemming
Centrum-2 (onder andere dienstverlening, kantoren, wonen en functie-aanduiding "cultuur en ontspanning"). 
Oplevering
In overleg/per direct. 
Status
Verkocht 

Voorzieningen

STADSLEVEN: ALLE VOORZIENINGEN BINNEN HANDBEREIK EN BEREIKBAARHEID  
Zwartbroekstraat 17A ligt midden in de stad. Met de supermarkt, de bakker, de slager en de groenteboer  binnen handbereik. Het NS-station op zo’n 5 minuten lopen, het theater op minder dan 3 minuten. Hotspots zoals Bagels & Beans, IJssalon Clevers, het Designer Outlet Center en de Roerkade met zijn leuke cafés en restaurants liggen allemaal in de buurt.

Of jij nu een foodlover, fashionista of een urban professional bent, wonen in de stad heeft veel voordelen. Dit is het echte stadsleven. De autoweg N280 (Roermond - Düsseldorf, 25 autominuten) ligt net zoals alle winkels ook om de hoek en op zo’n 5 minuten rijden kom je op de afslag van de A73 waardoor Venlo (iets meer dan 15 minuten), Sittard (20 minuten) en Heerlen en Maastricht (35 minuten) heel goed bereikbaar zijn. 

Dit is écht een plekje voor stadsmensen in hart en nieren. Midden in de stad in een straat met allerlei soorten winkels en bedrijvigheid. Omdat we bij MKLRS. zelf ook in deze straat wonen kunnen we je ook alles over deze straat vertellen.


Locatie

Lifestyle

 De buren
Van alles wat én een echte bonte mix: wonen, werken en horeca vind je allemaal in deze straat terug.
 Wat mag je verwachten
Een verrassend ruim huis in een levendige straat.
 Wat hoef je niet te verwachten
Een rustige woonomgeving: er is altijd wel iets te doen, te zien of te beleven in de straat.
 De markt
Competitief: wonen in de binnenstad wordt ook steeds duurder en gewilder.
 Lifestyle
Urban explorers: je woont hier hartje stad met een bonte mix van bedrijvigheid om je heen.
 Je wordt verliefd op
De ruimte en de mogelijkheden die je hier hebt om wonen en werken te combineren.

Deel deze woning


Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbrief