Burgemeester Peetersstraat 34

Voor echte ruimtezoekers: een dubbel woonhuis met aan de voorkant, zijkant en achterkant uitzicht op landerijen. 

De woning

Burgemeester Peetersstraat 34 in Nunhem is een heerlijk ruim huis. Ooit als twee-onder-één-kap-woning gebouwd voor broer en zus. En nadien aan de rechterkant uitgebreid door er een huis van bijna dezelfde grootte tegenaan te bouwen. Dat maakt dit huis ook tot een dubbel woonhuis. Dubbele bewoning is hier goed mogelijk. Maar ook een grote werkruimte aan huis, een salon of een praktijkruimte. Bij MKLRS. gaan wij hiervoor verschillende plattegronden uitwerken. Met bijvoorbeeld een eigen woonkamer voor jouw gezin, een gemeenschappelijke leefkeuken én een eigen slaapkamer, badkamer en woonkamer voor jouw ouders op de begane grond. 

Burgemeester Peetersstraat 34 is niet alleen erg ruim. Het is ook mooi landelijk gelegen. Het eerste huis waar je "tegenaan" rijdt als je van Haelen naar Nunhem rijdt. Het huis grenst rondom overal aan het buitengebied. De woonkamer aan de voorkant, de tweede woonkamer aan de zijkant en de leefkeuken aan de achterkant kijken allemaal uit op de landerijen. Heerlijk vrij en een goede privacy. En toch heb je de voorzieningen van Haelen hier heel dichtbij. Dus je combineert het buitengebied met een centrale ligging. 


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
960 m2 
Woonoppervlakte
214 m2 
Overige ruimte
122 m2 
Inhoud
1.039 m3 
Ligging tuin
Oosten 
Buitenruimte
Achtertuin (circa 800m2) 
Bouwjaar
1952 

De indeling en afwerking

ALGEMEEN
Burgemeester Peetersstraat 34 is oorspronkelijk gebouwd in 1952. En daarna in de jaren '70 nog een keer aan de rechterzijde uitgebreid om in het eerst gebouwde gedeelte een juwelierszaak te vestigen. Je ziet daarom ook nog de dikke stalen hekken achter de toegangsdeuren zitten. Het huis en de zaak zijn door de jaren heen altijd goed verzorgd en netjes onderhouden. Kijk maar eens hoe strak de kozijnen in de lak zitten. Daar is de zorg en aandacht voor het huis aan af te lezen. 

Ondanks alle zorg en aandacht voor het huis kunnen wij ons ook goed voorstellen dat een jong gezin hier zijn eigen plekje van gaat maken. Dan is het goed om te weten dat de vorige bewoonster ondanks de ruimte in het huis slechts € 184,- per maand aan verbruik van gas en elektra betaalde. Met een inhoud van 1.038m3 vinden we dit bij MKLRS. niet veel. Wellicht dat de c.v-combiketel (Nefit Trendline, bouwjaar 2016) en het dubbel glas in huis haar steentje aan het lage verbruik hebben bijgedragen.

BEGANE GROND
Woonkamer I (44m2)
Omdat hier vroeger de juwelierszaak was gevestigd, loop je hier bij binnenkomst direct de zeer ruime woonkamer in. Door een entree te realiseren kun je ook de twee woonkamers separaat bereikbaar maken. Dat is goed om te weten als je het huis wilt gebruiken voor dubbele bewoning. Of voor een bedrijf aan huis. Dan hoeven jouw bezoekers niet door de woonkamer. 

Woonkamer II (27m2)
Niet zo groot als de eerste woonkamer, maar zeker ook geen kleine woonkamer is de woonkamer aan de rechterzijde van het huis. Met uitzicht over de landerijen aan de rechterzijde van het huis en in de verte de kerk van Haelen. Deze kamer zien wij ook als een potentiële ruimte voor een bedrijf aan huis. 

Slaapkamer (11m2)
Vroeger de kantoorruimte voor de juwelierszaak. Nu een goede slaap- of werkkamer op de begane grond. Met directe toegang tot de naastgelegen wasruimte / bijkeuken. Dus ook goed geschikt voor een combinatie van slaap- en badkamer. 

Wasruimte / bijkeuken en toiletruimte (12m2)
Centraal aan de achterzijde ligt de ruimte die wij nu betitelen als wasruimte / bijkeuken. Vanuit deze ruimte heb je toegang tot het bordes aan de achterkant (met eenvoudige lift naar de lager gelegen tuin), de slaapkamer, woonkamer I en de eetkeuken. De ruimte is nu gebruikt voor een douche en wastafel op de begane grond en een toiletruimte. Maar ook hier heb je met een niet al te ingewikkelde bouwkundige ingreep snel een achterhal, toiletruimte en badkamer gerealiseerd. De huidige wasruimte / bijkeuken maakt een verzorgde indruk. 

Eetkeuken (18m2) 
Het hart van het huis. Met uitzicht richting de tuin en richting de landerijen rechts van het huis. Hier werden vroeger alle goede gesprekken gevoerd. Gezellig aan de keukentafel. Bij MKLRS. denken wij dan ook dat de nieuwe bewoners deze ruimte ook zo gaan gebruiken. Wellicht maakt de robuuste eiken keuken plaats voor een modernere variant, maar wij verwachten dat hier nog tot in lengte van dagen de goede gesprekken worden gevoerd. De huidige keukenopstand kan nog perfect naar de berging / garage of de ruime kelders onder het huis. 

Bordes en berging (6m2)
Achter het huis ligt een bordes dat via een eenvoudige lift en een trap toegang geeft tot de lager gelegen tuin. 

Tuin (circa 800m2)
Met een diepte van bijna 50 meter is de op het oosten gesitueerde achtertuin gegarandeerd van privacy en een plekje in de zon. De tuin heeft een vrije achterom (met een breedte van meer dan een auto) en in de tuin staan twee bijgebouwen: een ruime garage met berging direct achter het huis en een eenvoudige bijenkast / tuinberging aan het einde van het perceel. Aan de achterkant wandel je zo de natuur in. Lekker voor vroege ochtendwandelingen..... In de tuin valt het ook direct op dat je hier direct aan het buitengebied grenst. Dat je het laatste huis binnen de bebouwde kom bent. Hier kijk je mooi over de landerijen uit. En zie je heel in de verte auto's over de Napoleonsweg rijden, maar hoor je ze niet. 

Garage / berging (46m2)
Direct achter het huis staat een ruime garage en berging waar je heerlijk kunt klussen. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat je de kelder gebruikt voor te klussen en dat je deze garage / berging sloopt en/of verplaatst. Want de garage / berging staat nu direct achter het huis in het zicht van de leefkeuken op de tuin. Het is maar net wat je wilt: lekker klussen of naar buiten kijken? Allebei kan ook, dan ga je in de kelder klussen en breek je de garage af. 

EERSTE VERDIEPING
Slaapkamer I (14m2)
De oorspronkelijke master bedroom ligt aan de linker voorzijde van het huis. Nu zit de dakkapel nog best hoog en moet je misschien op je tenen gaan staan om naar buiten te kijken. Maar wat als je hier aan de voorkant een grotere dakkapel plaatst? Dan heb je ook hier aan de voorkant uitzicht over de weide die aan de overkant van de straat ligt. 

Slaapkamer II (9m2)
Aan de linkerachterzijde ligt deze ruime kinderkamer. Voldoende ruim voor een kast, bureau en een bed. 

Slaapkamer III (8m2)
Het raam in de rechtermuur herinnert eraan dat deze kamer vroeger aan de buitenkant van het huis lag. Nu ligt de kamer centraal in het huis en is deze kamer volgens ons de "sleutel" voor een succesvolle herindeling van de eerste verdieping. Als je deze verdieping wilt herindelen....of de badkamer wilt vergroten. Vanuit slaapkamer III is bergzolder I te bereiken. Op de foto's van de achterzijde van het huis zie je twee zadeldakjes: dit zijn de twee bergzolders op de eerste verdieping.

Slaapkamer IV (31m2)
Op dit moment een heel erg grote ruimte die niet in gebruik is als slaapkamer. Maar hier kun je natuurlijk een fantastische ouderslaapkamer met badkamer en-suite en een kleedkamer maken. Of toch een gameroom? Hier zijn genoeg mogelijkheden. Ook is er een toiletruimte gesitueerd en kom je vanuit deze slaapkamer op de tweede bergzolder. 

Badkamer (5m2)
Goed verzorgd en altijd netjes onderhouden is de oorspronkelijke badkamer. Door de ligging aan de huidige overloop en de sleutelrol voor slaapkamer III is deze badkamer zonder moeilijke ingrepen te vergroten van 5m2 naar 10m2. En dan heb je een heerlijke ruime badkamer. 

Bergzolder I (11m2) en bergzolder II (17m2)
In de twee zadeldakjes achter het huis liggen deze twee praktische bergzolder. Handig om koffers, kleding en sportgerei op te bergen dat je niet iedere dag nodig hebt.

TWEEDE VERDIEPING
Bergzolder (11m2)
Op de tweede verdieping ligt de oorspronkelijke bergzolder. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat je met de bergzolders op de eerste verdieping en het zeer ruime souterrain voorlopig niet aan het gebruiken van deze bergzolder toe gaat komen. Of je hebt wel heel veel spullen.... 

SOUTERRAIN
Kelder I (51m2)
Hier werd altijd geklust en gewerkt. Want met 51m2 had je hier ook alle ruimte om te werken. De openslaande poort aan de achterkant werd vroeger ook gebruikt om hier met auto's of groot materieel naar binnen te rijden.

Kelder II (25m2)
Verdeeld in twee ruimtes en toegankelijk vanuit een overdekte "carport" is ook dit een goede plek om aan huis bezig te zijn met jouw hobby. 

Kelder III (26m2)
Ook toegankelijk vanuit de "carport" en centraal tussen kelder I en II in, is ook hier weer voldoende ruimte om te klussen of om spullen op te slaan.

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 325.000,- k.k. 
Onderhoud
Goed, maar ook deels te moderniseren 
Bijgebouwen
Garage / berging (46m2) en tuinberging (19m2) 
Bijzonderheden
Dubbele bewoning mogelijk en genoeg ruimte om te werken aan huis 
Bestemming
Wonen 
Oplevering
In overleg 
Status
Verkocht 

Voorzieningen

Wonen op dit plekje in Nunhem is een combinatie van wonen direct aan het buitengebied én wonen in een dorp. Je woont als het ware met je gezicht naar het buitengebied en met je kont in het dorp. Maar wel met alle voorzieningen in de buurt. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de 4 restaurants in de directe omgeving of de 2 supermarkten en diverse winkels in de kern van Haelen op minder dan 1 kilometer. 

Bij Nunhem denkt men vaak aan Nunhems Zaden (nu BASF), een wereldspeler op het gebied van groentezaden. Maar er is natuurlijk meer dat Nunhem tot Nunhem maakt. Wel eens goed gekeken naar de mooie entree van het dorp bij de kerk. Of de ligging aan het Leudal. Zo wordt Nunhem als een heerlijk rustig dorp omringt door natuur en vrijheid. Daarom zijn we bij MKLRS. ook op zoek naar ruimtezoekers.  


Locatie

Lifestyle

 De buren
Weilanden, landerijen en heel in de verte het kerkdorp Haelen. Je zou bijna vergeten dat er links van het huis ook nog een paar buren zijn.
 Wat mag je verwachten
Ruimte: ruimte om te wonen, ruimte om te werken, ruimte om te klussen.
 Wat hoef je niet te verwachten
Hectiek en drukte om je heen. Je woont toch niet voor niets aan de rand van het dorp?
 De markt
Zeer betaalbaar. Je koopt hier veel ruimte voor een lage m2-prijs.
 Lifestyle
Tijd voor jouw familie, jouw hobby en jouw dieren: dit komt op de eerste plaats en werk en carrière op de tweede plaats.
 Je wordt verliefd op
De ligging en het uitzicht over de landerijen. Dit verveeld volgens ons nooit.

Deel deze woning


Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbrief