Dorpsstraat 64

Aan de voorkant zie je het niet... maar eenmaal binnen wordt je al snel verrast door het perceel van ruim 1.545m2 op het zuiden. Hier woon je helemaal vrij, helemaal op jezelf.

De woning

Dorpstraat 64 in Melick is zo’n charmante woonboerderij waar je vaak al (te) lang naar op zoek bent. Er was telkens wel iets bij de huizen die je al hebt gezien: te oud, te groot en daardoor duur in zijn onderhoud, onpraktische stallen waar je niets mee kon. Maar nu heb je hem dan eindelijk wel gevonden: een boerderij zonder onnodige stallen, geen achterstallig onderhoud en een huis waarin alles is te overzien. Maar wel lekker veel buitenruimte!

Want daar ben je eigenlijk het allerliefste...buiten in de tuin. Bezig met jouw tuin, bezig met het verzorgen van de dieren zoals de kippen, een varkentje, konijnen of een geitje. Bezig met het spelen met de kinderen. Bij Dorpsstraat 64 heb je hier overal plek genoeg voor: plek voor de kinderen, plek voor dieren en plek om te tuinieren. En het allermooiste is dat je midden in het dorp met alle winkels om de hoek, een zeer goede privacy in jouw tuin en een beschermd natuurgebied dat bijna jouw achterbuurman is.  

In huis heb je 3 ruime slaapkamers, een woonkamer met openslaande tuindeuren, een eetkamer, een complete én moderne keuken en een bijkeuken. Dit maakt Doprsstraat 64 tot een huis dat heel praktisch én lekker ruim is voor een gezin met kinderen. Heb jij naast de kinderen, de tuin en de dieren nog een hobby die veel ruimte nodig heeft? Naast het huis ligt een garage van circa 33m2 en een berging van 15m2. Er is dus ook nog ruimte voor die andere hobby.  


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
1545 m2 
Woonoppervlakte
135 m2 
Overige ruimte
73 m2 
Inhoud
530 m3 
Ligging tuin
Zuiden 
Buitenruimte
Achtertuin (circa 1.400m2) 
Bouwjaar
1897 

De indeling en afwerking

Algemeen
Dorpsstraat 64 is gebouwd in 1897 en in de jaren '80 nog een keer helemaal gerenoveerd. Toen is onder meer een vide gerealsieerd in de hal, zijn er binnenspouwbladen aan het huis toegevoegd en zijn alle technische installaties en de kozijnen vernieuwd. Door de huidige eigenaren is in 2018 de c.v.-combi-opstelling nog een keer vervangen en zijn in 2011 de keuken en bijkeuken helemaal gemoderniseerd. 

BEGANE GROND
Entree / hal (8m2)
Bij binnenkomst door de voordeur -want je zult hier natuurlijk eerder "achterom" binnen komen- valt direct de vide in de hal op. Je kunt vanuit de hal direct de bovenhal zien en dat geeft dit vertrek ook een heerlijk gevoel van ruimte mee. De hal is voorzien van een tegelvloer en in de hal zijn tevens de meterkast en de toiletruimte. De toiletruimte is voorzien van een fontein en een tegelvloer.

Eetkamer (12m2) 
Een lekker beschut plekje aan de voorkant van het huis. Want door de pplanten in de voortuin is jouw privacy hier erg goed. Het hart van het huis waar wordt ontbeten, gegeten en koffie wordt gedronken. Lekker met zijn allen aan de tafel en bijpraten, een spelletje doen of lekker alleen de krant lezen terwijl iedereen een film zit te kijken of in de tuin bezig is. De eetkamer is van alle markten thuis en geeft zo'n lekker gezellig gevoel. De eetkamer is voorzien van een plankenvloer en geeft toegang tot de keuken

Woonkamer (30m2)
Het grootste vertrek in huis, de plek waar je heerlijk naar de tuin kunt kijken. Waar je naar de TV kunt kijken en waar je voor de haard kunt zitten. In de zomer lekker de openslaande deuren naar de tuin open, in de winter lekker met zijn allen rond de haard. De plek waar je tot rust komt. De woonkamer is voorzien van een plankenvloer. 

Keuken (9m2)
De keuken is in 2011 door de huidige eigenaars helemaal vernieuwd tot een sfeervolle keuken met onder meer een kastenwadn, een werkgedeelte met onderkasten en praktische bergkasten. De keuken is voorzien van een composiet werkbald en de navolgende inbouwapparatuur: 5-pits gaskookplaat, wasemkap, oven, koelkast, vaatwasser en een "kokendwaterkraan". De keuken is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming. 

Bijkeuken (8m2)
Bijna net zo groot als de keuken, zeker zo praktisch en direct grenzend aan de keuken. Dit is de plek waar je achterom binnenkomt in huis (en waar kinderen hun vuile schoenen en kleren kunnen uitdoen...) en die door de eigenaars ook in 2011 helemaal is vernieuwd. Je hebt nu een vaste kastenwand om heel veel voorraad, keukengerei of andere spullen in op te slaan, een grote wijnkoelkast om al jouw favoriete wijnen op perfecte temperatuur te houden en een praktisch werkgedeelte met de witgoedaansluitingen. In de kastenwand is tevens de opstelplaats van de c.v.-combi-opstelling (eigendom, bouwjaar 2018)

Garage (33m2) en berging (15m2)
Een vrijstaande garage met openslaande houten poorten en 2 vlieringen om nog meer spullen op te slaan. Door zijn grootte kun je hier goed een auto en fietsen stallen. Maar je kunt er ook een mooie hobbyruimte van maken: de auto's kunnen op de oprit en de fietsen kunnen ook in de achtergelegen berging van 15m2 groot. De garage is net zoals het huis in de jaren '80 voorzien van een binnenspouwblad.

Tuin (circa 1.300m2)
Een plek die je als een magneet steeds naar zich toe trekt: zo kun je de tuin het beste omschrijven. Want hier heb je alle plek om alles te doen wat je zo graag buiten wilt doen. Tuinieren, dieren houden, een moestuin aanleggen, een vijver, of een lekkere speeltuin voor de kinderen: het kan allemaal en allemaal tegelijk. 

De tuin heeft een heel goede privacy en is gelegen op het zuiden. Hier heb je de hele dag zon, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Ook door de diepte en de breedte van de tuin. Je kunt altijd de zon opzoeken, maar ook altijd een beschut plekje in de schaduw. Lekker onder de boom in het gras liggen 's zomers? Of de vijver voor de koi-karpers inrichten als een zwemvijver? Het kan, niets is hier onmogelijk. 

En dan heeft de tuin ook nog het beschermde natuurgebied "Roerdal" nagenoeg als achterbuurman. Je loopt hier zo de vrije natuur in. 

EERSTE VERDIEPING 
Bovenhal en gang (10m2)
De vide geeft een goede blik in de entree en is een mooie eyecatcher. In de bovenhal is nog een praktische muurkast om bijvoorbeeld het linnengoed op te bergen. 

Slaapkamer I (13m2)
De kleinste van de drie slaapkamers - met 13m2 is dit bij veel huizen vaak de grootste slaapkamer!- ligt aan de voorzijde van het huis. De slaapkamer is voorzien van een plankenvloer en een praktische muurkast. 

Slaapkamer II (16m2)
Net zo ruim als de ouderslaapkamer en nu in gebruik als de babykamer. Met een wastafel en een muurkast is de kamer niet alleen ruim, ze is ook praktisch. De tweede slaapkamer is ook voorzien van een plankenvloer. 

Slaapkamer III (16m2)
De ouderslaapkamer is een vierkante kamer aan de linkerachterzijde van het huis. Vanuit jouw bed kijk je de tuin en de natuur in. Ook de ouderslaapkamer is voorzien van een plankenvloer. 

Badkamer (7m2)
De badkamer is ruimer dan de cijfers doen vermoeden. Want je hebt hier een toilet, douchecabine, ligbad én een wastafel. De badkamer is enigszins gedateerd en wij kunnen ons voorstellen dat je hier een keer kiest voor een update. Dan is het belangrijk om te weten dat de ruimte goed is en dat je hier ook voor alles plek hebt. 

TWEEDE VERDIEPING
Bergzolder (44m2)
Via een vlizotrap in de gang op de eerste verdieping kom je op een ruime bergzolder. Een bergzolder die je niet terug ziet in de opgave van het woonoppervlakte van Dorpsstraat 64: want hij is lager dan 1.50 meter en dan mogen wij deze ruime conform onze beroepsregels niet meetellen in het woonoppervlakte. Maar dit maakt de ruimte zeker niet minder praktisch. Want je kunt hier veel dozen kwijt: voor de zomer- en winterkleding, voor sport- en skikleding, voor kerstspullen, voor oude studieboeken, voor van alles wat. Een onmisbare ruimte voor een groter gezin. 
 

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 450.000,- k.k. 
Onderhoud
Goed, gerenoveerd in de jaren '80 
Bijgebouwen
Garage en berging 
Bestemming
Wonen 
Oplevering
In overleg 
Status
Verkocht 

Voorzieningen

DORPS LEVEN MET ALLE VOORZIENINGEN OM DE HOEK 
We komen ze niet zo heel vaak tegen: dorpen waar nog alle voorzieningen aanwezig zijn. Een supermakrt, een bakker, een slager, een apotheek, een kinderdagverlijf.... en het mooie is. Dit ligt allemaal direct om de hoek. Want de Markt in Melick (waar al de genoemde voorzieningen liggen) ligt volgens Google Maps op 140 meter afstand en twee minuten lopen. Je hebt hier eigenlijk nog meer voorzieningen binnen handbereik dan in menig stadscentrum....

En dan is het natuurlijk helemaal mooi dat je buiten dit heel complete voorzieningenniveau als "overbuurman" een beschermd natuurgebied jouw "achterbuurman" is. Dit soort combinaties van "buren" zijn voor zover wij bij MKLRS. weten zeldzaam in Midden-Limburg. Wij kennen geen enkel ander dorp of geen enkel ander plekje in Midden-Limburg waar je natuur en voorzieningen binnen dezelfde afstand hebt liggen. En dat maakt dit plekje volgens ons echt bijzonder.  


Locatie

Lifestyle

 De buren
Een mix van gezinnen, ondernemers en kleinschalige ondernemers.
 Wat mag je verwachten
Een plek om heerlijk buiten te kunnen wonen met alle ruimte die je wilt. En toch niet teveel ruimte.
 Wat hoef je niet te verwachten
Een bruisend nachtleven: hippe barren en restaurants liggen hier niet om de hoek.
 De markt
Betaalbaar. Melick grenst aan Roermond maar de prijzen zijn hier een stukje lager dan in Roermond.
 Lifestyle
Tijd voor de kinderen, jouw familie komt altijd op de eerste plaats.
 Je wordt verliefd op
In de tuin onder de boom in het gras liggen en naar de wolken kijken.

Deel deze woning


Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbrief