Kapellerlaan 36 A6

XL-wonen in een instapklaar appartement met liftinstallatie, een grote loggia en 2 parkeerplaatsen. 

De woning

Alles in dit penthouse is straks helemaal klaar: je verhuist alleen je meubels en hoeft verder geen kwasten in de hand te nemen, vloeren te leggen of andere keuzes te maken. Binnenhuisarchitect Peter Littmann van Interne Zaken heeft alles al voor jou uitgedacht en uitgewerkt. En de aannemer realiseert het precies zo. 

Wil jij nog aanpassingen aan jouw eigen wensen? Dat kan natuurlijk. Je gaat met de binnenhuisarchitect in gesprek en uiteindelijk wordt het penthouse aan Kapellerlaan 36 helemaal jouw penthouse. De ruimte is ruimschoots aanwezig om jouw wensen te realiseren. 

TRANSFORMATIE EN HISTORIE
Kapellerlaan 36 maakt onderdeel uit van een transformatie van de voormalige “Villa Mallmann” naar 8 bijzondere en unieke appartementen. Want geen enkel appartement is hetzelfde en ieder appartement heeft zijn eigen karakteristiek. Kenmerken die ons bij MKLRS. doen denken aan grote wereldsteden. Of je nu wilt wonen in een loft zoals je ze in New York aantreft (Kapellerlaan 40), een statig appartement zoals je ze in de films in Parijs ziet (Kapellerlaan 38) of liever minimalistisch woont zoals in Stockholm: na voltooiing van de transformatie is er keuze genoeg om aan jouw woonwensen tegemoet te komen.

Met de transformatie van de voormalige “Villa Mallmann” is al begonnen en het exterieur van het gebouw is al bijna klaar. Daarom kunnen wij nu starten met de verkoop van de appartementen. Want je kunt nu al goed zien wat je gaat kopen.

Villa Mallmann is gebouwd rond 1890 als woonhuis voor Willem Mallmann, een fabrikant van synthetische parfums. Niet veel later, in 1912, is de villa door de zusters van “Onze Lieve Vrouwe der Retraite” aangekocht. De zusters transformeerde de villa toen tot een retraitehuis. Het werd een plek waar bezoekers rust konden vinden en zich voor even aan de drukte van het alledaagse leven konden onttrekken. Mooie gedachte, hè? Vandaar dat wij de transformatie en het gebouw ook de naam “La Retraite” hebben gegeven.

Na de sluiting van het retraitehuis is het gebouw nogmaals getransformeerd. Nu tot een advocatenkantoor. Hier hebben veel bekende Roermondse (strafrecht)advocaten de start van hun carrière gemaakt en kantoor gehouden.

De rode draad in alle transformaties is -anno 2019- gelukkig dat alle originele en karakteriserende elementen én de indeling zeer goed bewaard zijn gebleven.
“La Retraite” zit er nog propvol mee en de voormalige bewoners, bezoekers en gebruikers hebben het gebouw telkens met liefde voor de historie behandeld.
 


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
Niet van toepassing m2 
Woonoppervlakte
250 m2 
Inhoud
1.100 m3 
Ligging tuin
Zuidwesten 
Buitenruimte
Loggia (circa 15 - 20m2) 
Bouwjaar
1890 

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 650.000,- k.k. 
Onderhoud
Zeer goed en instapklaar. 
Bijgebouwen
Tuinberging (wordt nieuw gerealiseerd) 
Bijzonderheden
Kapellerlaan 36 wordt kant-en-klaar opgeleverd naar ontwerp van binnenhuisarchitect Peter Littmann. 
Bestemming
Wonen 
Oplevering
Na voltooiing werkzaamheden (geschatte bouwtijd 6 maanden) 
Status
Binnenkort 
Servicekosten
De servicekosten zijn nog nader te bepalen. 

Voorzieningen

Kapellerlaan 36 ligt net buiten de binnenstad. Maar het zijn slechts 850 meter want dan sta je op het Munsterplein, midden in de stad. En dat betekent dat jij toch alle voorzieningen van de binnenstad binnen handbereik hebt.

Ga maar na: een Jumbo Supermarkt op zo’n 1.000 meter afstand, de Roerkade met haar cafe’s en restaurantjes op 1,2 kilomter afstand, het Designer Outlet Center op 1,6 kilometer lopen en het NS-station op slechts 750 meter afstand (minder dan 10 minuten lopen of iets meer dan 2 minuten fietsen). Dat is allemaal dicht bij huis. En toch woon je niet buiten de drukte van de stad.

Ben je veel voor je werk onderweg? Dan is het goed om te weten dat op korte afstand de autoweg N280 (Roermond - Dusseldorf en Dusseldorf Airport, 40 autominuten) en de oprit naar de autosnelweg A73 ligt. Steden zoals Venlo (iets meer dan 20 minuten), Sittard (25 minuten) en Heerlen en Maastricht (35 minuten) zijn hierdoor goed bereikbaar vanuit Kapellerlaan 36.


Locatie

Deel deze woning


Meer weten?

Meer informatie