Lindanusstraat 41

We loft this one! Met zijn hoogte, ruimte en fantastische uitzicht is dit loft in hartje stad absoluut one of a kind. 

De woning

Het is niet alleen de hoogte, het grote woonoppervlakte of het zicht op de stad waardoor dit loft nu zo uniek is. Want die eigenschappen hebben in het voormalige Centrum voor de Kunsten wel meer appartementen. Maar wat is het dan wel? Bij MKLRS. denken wij dat het de open ruimte is die de eigenaars met de architect hebben ontworpen om alle woonfuncties zoals werken, koken, eten en zitten in één grote ruimte te combineren en te verzamelen. Met centraal in deze ruimte een joekel van een kookeiland als verbindend element tussen de woonfuncties. 

In de literatuur bestaat geen overeenstemming over wat een loft nu precies is. Wel dat ze vaak te vinden zijn in oude gebouwen met een karakteristieke uitstraling, in een stad, en dat zo’n gebouw dan vroeger een andere functie heeft gehad. We lezen ook veel terug dat een loft een grote woning is die doorgaans uit één ruimte bestaat. En men is het in de literatuur er ook over eens dat loftbewoners doorgaans jong, hoogopgeleid, alleenstaand of samenwonend zijn. Dit is ook allemaal van toepassing op Lindanusstraat 41. Maar een allesomvattende definitie is er niet. En dat is precies waarom wij zeggen: “we loft this one!”


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
niet van toepassing m2 
Woonoppervlakte
184 m2 
Overige ruimte
9 m2 
Inhoud
639 m3 
Ligging tuin
Westen 
Buitenruimte
Dakterras 18m2 
Bouwjaar
1864, getransformeerd in 2018 / 2019 

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 500.000,- k.k. 
Onderhoud
Zeer goed. 
Bijgebouwen
Eigen parkeerplaats (op afgesloten terrein) en berging 
Bijzonderheden
Rijksmonument 
Bestemming
Wonen 
Oplevering
In overleg 
Status
Binnenkort 

Voorzieningen

STADSLEVEN: ALLE VOORZIENINGEN BINNEN HANDBEREIK EN BEREIKBAARHEID  
Lindanusstraat 41 ligt in het hart van Roermond. Twee supermarkten, de bakker, de slager en de groenteboer liggen allemaal binnen handbereik. Het NS-station op zo’n 5 minuten lopen. Hotspots zoals Bagels & Beans, IJssalon Clevers, het Designer Outlet Center en de Roerkade met zijn leuke cafés en restaurants liggen om de hoek….. en wat te denken van H&M op minder dan 2 minuten lopen?  

Of jij nu een foodlover, fashionista of een urban professional bent, wonen in de stad heeft veel voordelen. Dit is het echte stadsleven. De autoweg N280 (Roermond - Dusseldorf, 25 autominuten) ligt ook om de hoek en op zo’n 2 minuten rijden kom je op de afslag van de A73 waardoor Venlo (iets meer dan 15 minuten), Sittard (20 minuten) en Heerlen en Maastricht (35 minuten) heel goed bereikbaar zijn. 

Dit is écht een plekje voor stadsmensen in hart en nieren. Midden in de stad, op zo’n 150 meter van de Markt en de kathedraal. Je kunt op zaterdagmorgen bijna het geroezemoes van de markt horen, terwijl jij lekker op jouw terras geniet van een kop koffie, verse broodjes en dat heerlijke uitzicht.


Locatie

Deel deze woning


Meer weten?

Meer informatie