Zandstraat 33

Een haast on-Nederlands huis met de signatuur van het Franse platteland. 

De woning

Het is vanaf de straat nauwelijks zichtbaar. Want eenmaal binnen valt pas echt op hoe bijzonder dit huis is. Je hebt hier niet alleen héél véél ruimte op de begane grond. Het zijn ook de Franse plattelandssfeer en de indeling die het hele huis onderdompelen in een heerlijke vorm van welbehagen. Symmetrie is hier ver te zoeken. Maar de vele vertrekken, de kleuren en de mengeling van eeuwenoud met nieuwe materialen zorgen overal in huis voor een fraai evenwicht. Niet gehaast, maar kalmte. Lekker rust. Lekker rustig.  

Bij MKLRS. kregen wij gelijk een vakantiegevoel toen we voor de eerste keer bij Zandstraat 33 in Montfort binnenkwamen. We moesten direct denken aan een boerderij op het Franse platteland. Zandstraat 33 heeft een geheel eigen sfeer. Met een ingetogen comfort, veel leefruimte en legio gebruiksmogelijkheden door de vele vertrekken. Wordt het een eigen atelierruimte, een sfeervolle B&B, een slaapkamer met badkamer of toch een speelruimte voor de kinderen? De mogelijkheden op de begane grond van Zandstraat 33 zijn zeer divers.


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
595 m2 
Woonoppervlakte
305 m2 
Overige ruimte
14 m2 
Inhoud
1165 m3 
Ligging tuin
Noordoosten 
Buitenruimte
circa 250m2 achtertuin 
Bouwjaar
1824 

De indeling en afwerking

Algemeen
Zandstraat 33 is waarschijnlijk één van de oudste boerderijen in Montfort. Gebouwd in 1823 lag de boerderij destijds nog buiten het dorp. Inmiddels is het huis onderdeel van het dorp maar ligt het toch niet ver van het buitengebied af. Anno nu is de boerderij ook geen boerderij meer: de oude stallen zijn bij het woonhuis betrokken en het resultaat is een verrassend ruim huis met veel gebruiksmogelijkheden. Je woont nu vooral aan de achterkant van het huis richting de tuin. De technnische installaties, de isolatie en alle voorzieningen zijn uiteraard allemaal van nu. Zo is er mechanische ventilatie, zijn er overal rookmelders en zijn alle houten kozijnen voorzien van dubbel glas. En de wanden en vloeren zijn ook allemaal geisoleerd. 

BEGANE GROND
Entree / hal (12m2)
Nadat de voordeur open slaat, verwelkomt Sint Petrus je hier vriendelijk. Vanwege de ruime gang kun je hier ook gemakkelijk zo'n groot beeld kwijt. De entree is de centrale ruimte tussen de werkkamer aan de voorkant van het huis en de woonkamer aan de achterkant van het huis. Onder de oude gebakken vloertegels (ook wel bekend als "tometten vloer") ligt vloerverwarming. 

Toiletruimte (6m2)
Een verrassend ruim toilet. Waar gemiddeld genomen een toilet 1m2 tot 2m2 groot is, kun je hier wel stellen dat jouw nieuwe toilet 3x zo groot is als gemiddeld. Daarom is er plek genoeg voor een vrijhangend toilet en een urinoir. 

Bijkeuken (6m2)
De bijkeuken bereik je vanuit de entree/hal en vanuit de keuken. Hier is tevens de opstelplaats van het witgoed. De bijkeuken is een praktische ruimte voor opslag van eten en drinken. Ook in de bijkeuken ligt vloerverwarming onder de tometten vloer. 

Woonkamer (47m2)
Een verrassende woonkamer: je kunt wel zeggen dat met de grote raampartij aan de voorkant, de vide naar de eerste verdieping en de openslaande deuren naar het overdekt terras aan de achterkant de woonkamer een zeer bijzondere kamer is. Ruim, licht en bijzonder. Een heerlijke plek om een boek te lezen, de dag door te nemen of lekker een glaasje wijn te drinken. De oude gebakken vloertegels lijken er al eeuwen te liggen. Maar niets is minder waar. Want de vloer is nieuw en de woonkamer is zelfs uitgerust met wand- en vloerverwarming. 

Keuken (21m2)
Hier ga je vanzelf van koken houden: want dit is een plek waar je alle ruimte hebt om dat ook echt te doen. Om eens helemaal uit te pakken. Om verschillende gerechten voor te bereiden én om lekker lang en uitgebreid te tafelen. De klassieke cooker met ovens is een echte eyecatcher. En een verwarmer, want de cooker geeft ook lekker warmte af. Naast de cooker is een aanrecht van bijna 8 meter lang. Zodat je ook alle ingredienten goed kunt snijden, wegen en voorbereiden. Met aan de andere zijde heel veel praktische bergkasten. Uiteraard ligt in de keuken ook vloerverwarming onder de tometten vloer. 

Tuinkamer (12m2)
Nog zo'n bijzonder kamer. De tuinkamer waar je de tuindeuren lekker kunt openzetten in de zomer of de houtkachel kunt stoken in de winter. We weten nog niet precies waarom, maar dit lijkt ons een heerlijke kamer tijdens Kerstmis. Knapperend haardje, zicht op de tuin (misschien wel in de sneeuw) en een gluhwein. Of gewoon een chillroom voor de kids. Zodat je die kleinen toch nog dicht bij het woongedeelte hebt, maar niet de hele tijd de games hoort. Onder de tuinkamer ligt een kleine kelder van 12m2 waar tevens de hydrofoor-pomp staat voor het beregenen van de tuin.  

Overdekt terras (22m2)
Zon, regen of sneeuw: hier kun je altijd sfeervol zitten. Beschut in de zomer en in de winter. Door de hoogte is en de vele ramen vanuit het huis, is dit echt een centrale plek waar je in alle jaargetijden kunt zitten. Hier heb je het hele jaar contact met jouw tuin. 

Tuin (circa 250m2)
Jouw nieuwe achtertuin heeft een vrije achterom (afgesloten met een poort) en een ruime tuinberging van 23m2. De privacy is hier vanzelfsprekend aanwezig. De achtertuin ligt op het noordoosten. Als je denkt dat er dan geen sprake is van zon in de tuin, dan is het goed om te weten dat de tuin ruim 20 meter diep is. Dat betekent dat je in de diepte van de tuin in de zon kunt zitten terwijl het terras aan huis dan 's middags en 's avonds in de schaduw ligt. Op die heel warme dagen is het wel fijn als je op verschillende plekken in je tuin kunt zijn. De tuinberging is opgemetseld met een veldbrandsteen en uitgerust met elektra. Om lekker te hobbyen. De tuin is trouwens helemaal ommuurd, ook gemetseld met een veldbrandsteen. 

Werkkamer (63m2)
Bijna een woning op zichzelf: de werkkamer van Zandstraat 33 is zéér ruim. Vroeger was dit het woonhuis, maar nu is dit de werkkamer. Wie door alle prachtige landkaarten, historische reisboeken en beelden heen kijkt, die ziet hier een ruime plek om aan huis te werken, om ouderen of kinderen te laten inwonen of om een supersfeervolle bed&breakfast te starten. Deze ruimte heeft zijn eigen entree, zijn eigen keukentje en een eenvoudige badkamer (7m2). Hier kun je volgens ons bij MKLRS. echt al je dromen en wensen realiseren. Dubbele bewoning, mantelzorg, een praktijk of salon aan huis. De ruimte is ervoor aanwezig. De sfeer ook met de oude eiken vloer en de gashaard in de marmeren schouw. Nu alleen jouw invulling nog. 

Oprit én overdekt terras
Je zult het door het mooie vakwerk misschien niet direct zien, maar het huis heeft een ruime oprit voor 2 tot 3 auto's. Met verdekt achter deze oprit nog een overdekt terras met openslaande deuren vanuit de woonkamer. Hier kun je laat in de middag nog lekker in de zon zitten. Na het werk de deuren openzetten en dan met een glaasje wijn kijken naar wat er buiten allemaal gebeurd....dat klinkt ons als muziek in de oren. 

EERSTE VERDIEPING
Bovenhal I en-vide (33m2) 
De open ruimte boven de woonkamer is eigenlijk geen hal. Maar een plek om lekker bezig te zijn terwijl je toch nog contact kunt hebben met de "benedenverdieping". De huidige bewoners hebben hier een heerlijke leesplek ingericht. Het is ook goed te bedenken dat dit een plek is waar kinderen lekker kunnen knutselen of waar je zelf jouw werkplek aan huis inricht. De mogelijkheden zijn hier legio. 

Slaapkamer I (14m2)
De slaapkamer aan de achterkant van het huis is ook weer een verrassende kamer. Met een grote kastenwand en een open verbinding naar een grote bergruimte. 

Bergruimte I (9m2)
De grote bergruimte aan slaapkamer I is misschien wel jouw nieuwe walk-in-closet? Aan ruimte geen gebrek. 

Badkamer (10m2)
De badkamer is een heerlijke lichte ruimte, helemaal gemoderniseerd in 2017. Door de twee grote dakvensters is er aan licht (en ventilatie) geen gebrek. De badkamer heeft een grote wastafel, een ligbad, toilet en een inloopdouche. 

Berging (3m2)
Een kleine ruimte voor de c.v.-opstelling. Die hoeft ook niet groot te zijn, vinden wij. 

Overloop II (14m2)
Nu de plek voor een extra stoel om even rustig te zitten. Straks misschien de ruimte die de bed&breakfast met het woonhuis verbindt. Vanuit de werkkamer komt de tweede trap in huis op deze overloop uit. 

Slaapkamer III (31m2)
Een zeer ruime slaapkamer die je ook nog zou kunnen opdelen in twee kleinere slaapkamers. We denken echter dat je wel heel veel ruimte nodig hebt als je deze slaapkamer ook nog in extra slaapkamers moet indelen.

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 600.000,- k.k. 
Onderhoud
Zeer goed 
Bijgebouwen
Tuinberging 23m2 
Bijzonderheden
Mogelijkheid om op begane grond te slapen, baden en wonen OF voor beroep of bedrijf aan huis met een eigen entree. 
Bestemming
Wonen 
Oplevering
In overleg 
Status
Te koop 

Voorzieningen

Dorps wonen, maar wel met alle voorzieningen binnen handbereik.

Met net iets meer dan 3.000 inwoners is Montfort geen heel grote woonplaats. Een dorp zoals vele anderen. Wat echter opvalt is de heel centrale ligging van Montfort waardoor Montfort ook een forenzendorp kan worden genoemd. De snelwegen A2 (Maastricht - Amsterdam) en A73 (Nijmegen - Maasbracht) liggen op minder dan 5 autominuten afstand. Je kunt dus vanuit hier alle kanten op. Of je nu wilt genieten van de bourgondische sfeer van Maastricht, voor je werk in Eindhoven moet zijn of een dag wilt gaan shoppen op de Königsallee in Düsseldorf: het is allemaal minder dan 40 minuten rijden. Zoek je liever de natuur op? Dan wandel je het dorp uit en sta je in de buitengebied van Roerdalen. Met een mix van bossen, weilanden en agrarische gronden. 

Montfort heeft voor een dorp een goed voorzieningenniveau. Je hebt hier met een supermarkt en een bakker geen auto nodig om even snel een dagelijks boodschapje te doen.


Locatie

Lifestyle

 De buren
Rustzoekers en ruimtezoekers: hier woon je voor jouw rust en voor de ruimte.
 Wat mag je verwachten
Een on-Nederlands huis met een voortdurend vakantiegevoel.
 Wat hoef je niet te verwachten
Een divers uitgaansleven én een dertien-in-één-dozijn huis.
 De markt
Betaalbaar. In Montfort kun je nog betaalbaar wonen al stijgen de prijzen hier ook met de markt mee.
 Lifestyle
Doe maar rustig aan, we hebben nog tijd.
 Je wordt verliefd op
De perfecte imperfectie: het huis heeft een heerlijk evenwicht tussen ruimte, sfeer en een mengeling tussen oud en nieuw.

Deel deze woning


Meer weten?

Bezichtigen

Meer informatie