Gebroeklaan 8

Wonen in een voormalig café met héél veel leefruimte en een heerlijk ruime tuin.

De woning

Gebroeklaan 8 is perfect geschikt voor iemand die van aanpakken weet. Iemand die veel zelf kan en wil en die bij binnenkomst direct ziet wat hij van het oude café, het kleine zaaltje en de bovenwoning kan maken. Het café heeft al enige tijd geleden zijn laatste gasten uitgezwaaid en vraagt nu om getransformeerd te worden naar een heerlijk ruim woonhuis met een tuin en een vrije achterom.

Je hebt hier echt alle vrijheid om jouw woonplek naar eigen idee in te richten en af te werken. Want met een oppervlakte van 170m2 op de begane grond kun je ook alle kanten uit. Een leefkeuken voor lange en gezellige diners en borrels? Een joekel van een chesterfield in de woonkamer om te bingewatchen voor de TV? Een grote bijkeuken voor al jouw apparaten? Of toch liever een biljart midden in de kamer? Hier is het is allemaal mogelijk en kun je een huis maken zonder concessies. Hoe je met de ruimte omgaat mag je helemaal zelf weten. Misschien breek je het zaaltje wel af omdat je meer ruimte in de tuin wilt? Zelfs dan heb je nog meer dan voldoende ruimte over om alles te maken dat je wilt in huis.

En dan is er nog 77m2 woonoppervlakte op de eerste verdieping beschikbaar voor de slaapkamers en badkamer(s). De eerste verdieping is nu verdeeld in vier slaapkamers en een badkamer. Maar dit kunnen ook 5 slaapkamers worden. Of twee badkamers. Of een ouderslaapkamer met badkamer. Ook op de eerste verdieping is alle ruimte aanwezig om jouw eigen woondromen te realiseren. 

Bij MKLRS. denken wij dat dit het perfecte huis is voor een gezin dat van aanpakken houdt en dat modern en ruim wil wonen op korte afstand van de binnenstad.

Er is nog meer mogelijk met Gebroeklaan 8. Want ook voor een ondernemende bouwer zien we bij MKLRS. mogelijkheden. Een transformatie tot één benedenwoning met tuin en een ruime bovenwoning met dakterras is ook goed voor te stellen. Of een benedenwoning aan de voorzijde met een tweede benedenwoning met de tuin aan de achterzijde én een bovenwoning op de eerste en tweede verdieping. Dus in totaal drie woningen. Er zijn meerdere mogelijkheden omdat de ruimte hiervoor ruimschoots aanwezig is.


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
4 (5 mogelijk) 
Perceeloppervlakte
circa 475 m2 
Woonoppervlakte
249 m2 
Overige ruimte
41 m2 
Inhoud
1.038 m3 
Ligging tuin
Noordoosten 
Buitenruimte
circa 200m2 achtertuin 
Bouwjaar
1951 

De indeling en afwerking

Algemeen
Gebroeklaan 8 is oorspronkelijk gebouwd in 1951 als een "cafe-lokaal met aparte bovenwoning" in opdracht van de heer Smeets. In 1966 is -wederom in opdracht van de heer Smeets- een vergaderzaaltje aan de achterkant van het café bijgebouwd. Na 1966 zijn het café en vergaderzaaltje nog enkele keren voorzien van een update, maar het gebouw uit 1966 staat er nu nog steeds.

Het gebouw is grotendeels voorzien van kunststof kozijnen met dubbel glas en rolluiken. Achter het huis ligt een ruime tuin die je helemaal naar eigen wens kunt inrichten en afwerken. De achtertuin is via de oprit heel goed bereikbaar dus je kunt ook gemakkelijk achterom met een kleine graafmachine. Hoef je al dat zware tuinwerk niet met de hand en kruiwagens te doen. De oprit naast het huis biedt genoeg ruimte om straks drie auto's achter elkaar te parkeren. Of om een garage met berging te realiseren. 

BEGANE GROND
Café (79m2)
Een heerlijke ruimte om te wonen, te werken, te koken of te zitten. Of een combinatie van meerdere functies. Door de ramen aan de voorzijde en in de rechtergevel heb je hier voldoende licht om meerdere woonfuncties te realiseren. De bar is al grotendeels verwijderd dus je ziet hier bij binnenkomst ook direct de potentie van de ruimte. 

Toiletgroepen (9m2)
Het café aan de voorkant en het vergaderzaaltje aan de achterkant worden gescheiden door de toiletgroepen. Voor een woonfunctie heb je deze ruimtes niet meer nodig, dus je zult hier met een sloophamer aan de slag moeten om de toiletpotten, wastafels, urinoirs en tegels te verwijderen zodat je deze ruimte bij het huis kuunt voegen. 

Vergaderzaal (42m2)
Direct grenzend aan de achtertuin ligt de vergaderzaal. Er is vanuit de vergaderzaal geen direct contact met de achtertuin -wel met de zijtuin- dus hier zul je ook aan de slag moeten om contact met de tuin te realiseren. In de impressies die we hebben laten uitwerken om het potentieel te laten zien, is het vergaderzaaltje gesloopt en is ter plaatse van de toiletgroepen de keuken met een grote harmonica-pui gerealiseerd. Maar dit kun je natuurlijk ook heel goed doen in het vergaderzaaltje. Want dan heb je wel contact met de achtertuin en hoef je niets af te breken. De keuze is aan jou. 

Bijkeuken (13m2)
Links van het café ligt de ruime bijkeuken. Omdat hier nu geen daglicht komt, is deze ruimte ook in het nieuwe huis perfect geschikt als bijkeuken. Dan heb je zeker genoeg ruimte voor een extra koelkast, de wasmachine en wasdroger en allerlei andere keukenapparatuur.

Entree / hal naar bovenwoning (8m2)
Rechts van de toegang naar het cafe, ligt de entree en hal naar de bovenwoning. Mocht je een beneden- en bovenwoning willen maken, dan is de entree er al. In deze ruimte zit ook de meterkast voor de bovenwoning. 

EERSTE VERDIEPING
Bovenhal 
De centrale ruimte die alle kamers met het toilet en de badkamer verbindt. Mocht je de tweede verdieping ook willen gebruiken, dan kun je hier een vaste trap maken naar de tweede verdieping. 

Badkamer en toiletruimte (4m2)
Naar de eisen van deze tijd is de badkamer misschien aan de kleine kant. Maar er is genoeg ruimte voor een douche en een wastafel. De toiletruimte is een separate ruimte, het toilet is dus niet op de badkamer. 

Ouderslaapkamer (28m2)
Deze kamer is altijd de woonkamer / leefkeuken geweest voor de exploitanten van het café. Maar je kunt hier een heerlijke grote ouderslaapkamer maken met een eigen kleedgedeelte of een eigen badkamer. De ruimte is ervoor aanwezig, de keuze voor kleedkamer of badkamer is aan jou. Een andere optie is dat je de kamer opdeelt in twee  "kleinere" slaapkamers. Dan heb je in totaal 5 slaapkamers in huis. 

Slaapkamer II (12m2) 
Deze tweede slaapkamer is ruim en ligt aan het einde van de bovenhal. 

Slaapkamer III (8m2)
De derde slaapkamer ligt aan de achterkant en is gelegen in het midden van het huis. Omdat dit de kleinste kamer is, kun je hier ook denken aan een kleedkamer, een babykamer of een grotere badkamer. 

Slaapkamer IV (10m2) 
De vierde slaapkamer ligt aan de rechterzijde en biedt nu toegang tot de zolder. Omdat dit niet praktisch is in een slaapkamer kunnen we ons heel goed voorstellen dat je een vaste trap naar de zolder in de hal laat plaatsen en deze slaapkamer helemaal als slaapkamer gaat gebruiken. 

TWEEDE VERDIEPING
Zolder (22m2)
De zolder is net zo groot als de eerste verdieping, maar de ruimte die hoger is dan 1,50 meter is in totaal 22m2 groot. Mocht je meer kamers nodig hebben, dan kun je hier perfect met één of meerdere dakkapellen extra ruimte realiseren. Maar omdat je al zoveel ruimte op de begane grond hebt, is dit misschien ook wel een heel praktische bergzolder? 

SOUTERRAIN
Provisiekelder (19m2)
Hier hebben ontelbaar veel liters bier gestaan in de loop der jaren. De kelder is bereikbaar vanuit het café en is voor de meeste mensen niet hoog genoeg om er te staan. 

TUIN EN TERREIN
Voortuin
Voor het café ligt een geheel verharde voortuin. Hier kon je vroeger op het terras zitten, maar zul je nu als toekomstige bewoner waarschijnlijk een mooie tuin gaan aanleggen. 

Zij-tuin / oprit
Rechts van het café ligt een geheel bestrate oprit. Over een breedte van circa 3.00 tot 3.50 meter (exacte breedte nader in te meten) ligt straks jouw oprit. Ruim genoeg om drie auto's op te parkeren én de toegang tot jouw achtertuin. Je zou hier ook nog een garage kunnen bouwen naast het huis. 

Achtertuin (circa 200m2) 
Achter het huis stond vroeger een loodsje. Maar dat loodsje is afgebroken en de bodem is helemaal gesaneerd. Wat nu nog rest zijn een gedeelte van de buitenmuren die jouw tuin afscheiden van de tuin van de buren en enkele penanten die vroeger in het loodsje stonden. Je kunt de muren en penaten laten staan of je kunt ze afbreken en nieuwe terreinafscheidingen plaatsen. De achtertuin kun je ook helemaal naar eigen smaak in gaan richten met genoeg plaats voor een zwembad, trampoline, speelhuisje of een buitenkeuken.

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 375.000,- k.k. 
Onderhoud
Te moderniseren. 
Bijgebouwen
Niet van toepassing. 
Bijzonderheden
Het perceel wordt kadastraal ingemeten. De grootte van 475m2 is bij benadering aangegeven. 
Bestemming
Wonen. 
Oplevering
In overleg / per direct mogelijk. 
Status
Niet meer beschikbaar 
Energielabel
D. 

Voorzieningen

MAASNIEL: ALLE VOORZIENINGEN IN DE BUURT ÉN CENTRAAL GELEGEN. 
De woonwijk Maasniel staat in Roermond vooral bekend vanwege haar centrale ligging. Net buiten het centrum van de stad, maar wel alle voorzieningen binnen handbereik. Je bent binnen 5 minuten in hartje stad, op het Retail Park en nog véél sneller in de kern van Maasniel. Want dat is minder dan 5 minuten lopen. In de kern van Maasniel heb je alle voorzieningen met onder meer een supermarkt, bakker, slager en drogisterij.

Ook scholen (basisscholen, middelbare scholen en voortgezet onderwijs), sportclubs, het openbare zwembad en alle medische voorzieningen liggen binnen handbereik. Je kunt vanuit hier heel gemakkelijk alles met de fiets doen. Of te voet als je iets sportiever bent aangelegd. Dat maakt Maasniel ook een steeds gewilder plekje om te wonen voor (jonge) gezinnen. Dicht bij de stad, maar ook een plek voor kinderen om rustig op te groeien. 

Ben je veel voor je werk onderweg? Dan is het goed om te weten dat op korte afstand de autoweg N280 (Roermond - Dusseldorf, 25 autominuten) en de oprit naar de autosnelweg A73 ligt. Steden zoals Venlo (iets meer dan 15 minuten), Sittard (20 minuten) en Heerlen en Maastricht (35 minuten) zijn hierdoor goed bereikbaar. 


Locatie

Lifestyle

 De buren
Een mix van jong en oud: maar iedereen woont graag dichtbij alle voorzieningen.
 Wat mag je verwachten
Een echte klus om helemaal naar jouw hand te zetten.
 Wat hoef je niet te verwachten
Een alledaags huis met beperkte ruimte: ruimte is echt overal aanwezig.
 De markt
Steeds duurder: Maasniel ligt dichtbij de stad en alle voorzieningen.
 Lifestyle
Hard werken, weinig vrije tijd voorlopig.
 Je wordt verliefd op
Dé potentie en de mogelijkheden van het huis.

Deel deze woning


Meer weten?

Bezichtigen

Meer informatie