Maastrichterweg 6

Misschien wel hét mooiste plekje in Roermond: dichtbij de stad én dichtbij de natuur met een uitzicht dat nooit gaat vervelen.  

Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbriefDe woning

Het is opmerkelijk hoeveel mensen in Roermond deze villa kennen. Misschien omdat dit het meest in het oog springende huis is dat langs het ventweggetje naar de Walbreukergraaf ligt. Of vanwege zijn luxe uitstraling? Of de ligging tegenover Kasteeltje Hattem en het Nationaal Herdenkingspark? Misschien vanwege de naam: de Roerdomp? 

De redenen waarom de meeste Roermondenaren dit huis herkennen, zullen divers zijn maar ze zullen allemaal wel met één of meerdere van deze redenen te maken hebben. Want iedereen rijdt Roermond wel eens aan de zuidkant uit en dan valt villa de Roerdomp in het rijtje van de drie huizen die hier liggen wel het meeste op. De vrije ligging, de luxe uitstraling en overal natuur rondom het huis maken het huis tot eye candy waarbij iedere passant wel eens weg zal dromen over hoe het zou zijn om hier te wonen.

Bij MKLRS. vinden we dit hét mooiste plekje van Roermond om te wonen. Tel maar op: je woont in de mooiste wijk van Roermond, je hebt het mooist denkbare uitzicht in de wijk, jouw huis en tuin liggen top op de zon georiënteerd én je woont bijna in de binnenstad, maar toch buiten de stad met de natuur binnen handbereik. En dat uitzicht is zo goed als gegarandeerd voor de toekomst. Hier hoef je echt niet bang te zijn voor bebouwing. Want het park, het kasteeltje en de natuur hebben allemaal op hun eigen wijze een beschermde status. We zouden niet kunnen bedenken wat er kan of moet gebeuren om deze status af te zwakken en hier toch te mogen bouwen.  


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
1.284 m2 
Woonoppervlakte
222 m2 
Overige ruimte
43 m2 
Inhoud
980 m3 
Ligging tuin
Noordwesten 
Buitenruimte
Tuin rondom (1.136m2) 
Bouwjaar
1949, herbouwd in 1982 

De indeling en afwerking

ALGEMEEN
Villa de Roerdomp is oorspronkelijk gebouwd in 1949. Maar in 1982 liet de huidige eigenaar het toenmalige huis grotendeels afbreken. Het was te klein, het was sterk verouderd en het rieten dak had zijn onderhoud nodig. Slopen en herbouwen bleek de betere optie.

De eigenaar gaf de architect daarom opdracht om een nieuwe villa te ontwerpen die voldeed aan al zijn woonwensen. Het resultaat van het ontwerp en de bouwkundige staat was dat de kelder en één buitenmuur konden blijven staan. De rest werd afgebroken en aannemersbedrijf Geelen ging vervolgens kordaat aan de slag met de bouw van de nieuwe villa. Bij die bouw werden zeer degelijke materialen gebruikt en dit is tot op de dag van vandaag nog altijd goed terug te zien. Want het huis is misschien qua keuken en badkamer verouderd, maar vervanging is zeker nog geen must. En dat zien we vaak heel anders bij huizen van deze leeftijd. Dan ontkom je als nieuwe eigenaar niet meer aan een (grootschalige) renovatie of complete modernisering. Maastrichterweg 6 is naast zijn degelijke bouw ook altijd zeer goed onderhouden en tot in de puntjes verzorgd.

De villa heeft een energielabel C met een compleet isolatiepakket. Dat wil zeggen dat de begane grondvloer, de spouwmuren en het dak geïsoleerd zijn en dat alle kozijnen dubbel glas hebben. Het huis heeft vloerverwarming op de begane grond én de eerste verdieping die wordt verwarmd door een HR c.v.-combi-opstelling uit 2017. Rolluiken zijn gedeeltelijk aanwezig.

BEGANE GROND
Entree/hal en toiletruimte (16m2)
Bij binnenkomst merk je direct dat je de hectiek van alledag achter je laat. Zodra je de voordeur achter je dichtdoet, dan ervaar je rust en ruimte.
De hal is ruim en heeft een  garderobe om de winter- of zomerjassen buiten het zicht op te hangen. In de hal is ook de meterkast voor de elektrische installaties. In de toiletruimte naast de hal springen de ornamenten in het tegelwerk in het oog. De tegels zijn door Keramische Industrie Sint Joris in Beesel gemaakt in opdracht van de huidige eigenaar. Wat ook bij binnenkomst opvalt is dat in het ontwerp van het huis op sommige plekken schuifdeuren zijn gebruikt in plaats van draaiende deuren. Vanuit de hal naar de woonkamer en naar de keuken is zo'n schuifdeur geplaatst. Dit werkt extra ruimtelijk vinden wij. 

Woonkamer (64m2) 
Iedere keer dat wij de woonkamer inlopen wordt onze blik direct naar buiten getrokken. Want het is een fascinerend plaatje aan de voorkant én aan de achterkant van het huis. Aan de voorkant gebeurt de hele dag wel iets, dit uitzicht verveelt nooit. Eerst is het de diepe voortuin en de ventweg met al zijn volwassen bomen die zicht geven op 'groen'. En direct achter de doorgaande weg met zijn auto's en fietsers, ligt een fraai stukje (beschermde) natuur. Als je er al niet zelf doorheen wandelt, lopen hier soms  Galloway runderen te grazen. Die zie je dan vanuit jouw raam zo staan. Omdat het beeld aan de voorkant door de seizoenen steeds verandert, zie je ook telkens iets anders en verveelt dit beeld nooit. Misschien maak je wel een lekkere leesplek aan deze kant in de vensterbank en droom je zo bij een mooi verhaal telkens lekker weg. 

Aan de achterkant is het ook één en al bomen, struiken en groen. Kijk dus niet gek op van een eekhoorn in de tuin. Want er lopen in de buurt veel eekhoorntjes rond omdat er overal hoge bomen en veel struiken staan. Genoeg plek om zich te verstoppen, op onderzoek uit te gaan en om eten te vinden. In de woonkamer is bijna de hele achterkant voorzien van glazen puien. Dit betekent veel licht en veel zicht op de achtertuin. Dus aan de voorkant én aan de achterkant is altijd wel iets te zien.

Het zijn niet alleen de zichtlijnen naar buiten die in de woonkamer opvallen. Ook de (gas)haard die hier dienst doet als roomdivider valt op. De haard staat namelijk centraal in de woonkamer en verdeelt de woonkamer in een voor- en achterkamer. Zo kun jij zelf kiezen waar je een zithoek maakt om lekker met zijn allen te zitten en waar je bijvoorbeeld een TV-hoek maakt. Of misschien zet je wel een lange eettafel aan de achterkant om lekker met familie en vrienden te borrelen en eten met zicht op de tuin en maak je aan de voorkant een ruime zithoek. Er is door de grootte van de woonkamer veel mogelijk én de haard is vanuit de voor- en achterkant te zien. Dus het maakt voor de functies niet uit wat je waar doet. Het is het zicht naar buiten dat jij het belangrijkste vindt bij de functie die jij kiest voor de ruimte. 

De woonkamer is afgewerkt met een tegelvloer met vloerverwarming. Aan de achterkant heb je twee openslaande deuren die uitkomen op een heerlijk ruim terras. 

Eetkamer (16m2) 
Heb je liever een aparte eetkamer naast jouw woonkamer, dan is dit een perfecte ruimte voor lange dinertjes. Op warme dagen lekker de openslaande deuren naar de tuin open voor contact met de tuin. En met de deuren dicht is dit op winterse dagen een heerlijk intieme ruimte. Net zoals de woonkamer is ook deze kamer afgewerkt met een tegelvloer met vloerverwarming. 

Toen het huis werd ontworpen was deze ruimte de keuken en was de huidige keuken een kantoor. Met een heel klein beetje fantasie kun je hier ook een keuken voorstellen. Met een kastenwand met ovens en een koffiemachine tegen de achterwand en een groot kook- en spoeleiland ervoor met zicht op de tuin. De breedte van de kamer van 4.20 meter is groot genoeg voor een ruime kastenwand en een kookeiland.

Keuken (12m2)
We schreven al dat dit voorheen een kantoor was. Maar de eigenaar heeft later van deze ruimte een keuken gemaakt. De keuken is ruim en heeft een nette keukenopstelling met de navolgende inbouwapparatuur: 5-pits gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser, oven en koelkast. Voor alle borden en glazen is er ook nog een ruime buffetkast. De zichtlijn vanuit de keuken naar de eetkamer en woonkamer is heerlijk, maar biedt jou ook genoeg privacy om tijdens een lange kookavond niet telkens de keuken te moeten opruimen. Vanuit de woonkamer en de eetkamer kijkt niemand direct op jouw aanrecht. 

Bijkeuken (12m2)
Net zo groot als de keuken is de bijkeuken. Een praktische ruimte met een extra keukenopstelling en de aansluitingen voor het witgoed. Deze extra keukenopstelling is handig als je een groot diner bereidt of voor extra keukenapparatuur zoals een snijmachine, slowjuicer of een diepvries. Maar natuurlijk ook een goede ruimte om de was te doen: er is genoeg plek voor een strijkplank naast de ruimte voor de wasmachine en de wasdroger. Het is aan jou welke functie je belangrijker vindt: wassen of extra ruimte om te koken. Of gewoon allebei een beetje. 

In de bijkeuken zijn twee ruime inbouwkasten gebouwd om producten lang droog en donker te kunnen bewaren. Maar hier kun je natuurlijk ook de stofzuiger neerzetten of de strijkplank. Vanuit de bijkeuken is er een deur naar het terras. Bij MKLRS. denken we daarom dat dit voor een gezin met kinderen de plek wordt waar iederen na een lange dag school binnenkomt. Of na het sporten, want de tennisclub en de hockeyclub liggen allebei dichtbij!

Garage/berging (21m2)
De garage / berging is net zoals het oorspronkelijke huis gebouwd in 1949. Maar dit bijgebouw is wel blijven staan. Het is een praktische ruimte met een openslaande poort aan de achterzijde en een loopdeur aan de tuinzijde. Hier heb je genoeg plek om een oldtimer te parkeren. Of misschien toch een betere plek voor de fietsen, opslag van tuinmeubelen en gereedschappen? Met een kleine werkbank erbij voor kleine klusjes? Het is aan jou welke functie je dit bijgebouw geeft: een garage of een berging. 

De garage is vanuit de achterzijde met een auto te bereiken. Aan de achterkant is door de eigenaar nadien nog een perceel grond aangekocht zodat je Maastrichterweg 6 heel goed achterom kunt bereiken met een auto, caravan of camper.

Achtertuin (circa 700m2) en voortuin (circa 400m2) 
Een vrijstaand huis heeft overal rondom het huis tuinen. Vanuit de voorzijde kun je al goed zien dat de villa een ruime voortuin heeft. Circa 15 meter diep met een ruime bestrate oprit voor het parkeren van meerdere auto's. En een strak gazon met onder ander grote rhododendrons die het huis een rijke uitstraling geven. Maar wat je aan de voorzijde niet kunt zien, is de verrassend ruime en rustige achtertuin. 

De achtertuin is ongeveer 30 meter diep en ligt heerlijk op de middag- en avondzon. Opvallend aan de achtertuin is ook de hoge mate van privacy. Niemand die jou ziet door de aanwezige (volwassen) beplanting en het eigen pad achter deze beplanting. Op het grote en brede terras is het heerlijk zitten met een mooi glas wijn of een zomerse salade. Het terras is groot genoeg voor een 12-persoonstafel of misschien nog wel meer personen. En er is dan nog genoeg ruimte voor een verscholen terrasje bij de openslaande deuren van de eetkamer en bijkeuken. Op dit extra terrasje zit je helemaal in de luwte van jouw tuin te genieten.

Het gehele terras ligt hoger dan het gazon en de achtertuin en dit geeft een gevoel van ruimtelijkheid: een luxe gevoel dat hier in en rondom het huis eigenlijk wel overal aanwezig is. 

Rechtsachter in de tuin staat de garage en een klein poortje geeft toegang tot het brede pad achter het huis. Het pad is toegankelijk met een auto om de garage te bereiken. Bijkomend voordeel is dat dit pad nog als extra ruimte aan de tuin is toe te voegen als je meer diepte in de tuin wilt creëren. Maar dan moet je wel volwassen beplanting willen opofferen én met een auto door jouw tuin naar de garage rijden. Daar zouden we bij MKLRS. nog eens goed over nadenken.  

In de twee zijtuinen blokkeert een hekwerk de vrije doorgang, maar hier is natuurlijk ook een poort in aangebracht zodat je ook achterom kunt komen.

EERSTE VERDIEPING
Bovenhal (13m2)
Centraal over de eerste verdieping loopt de bovenhal van rechts naar links met aan beide zijden slaapkamers en muurkasten. Door een lange gang te ontwerpen met veel deuren, wilde de architect een hotelgevoel creëren: wij denken dat dit goed gelukt is. In de hal zijn vier muurkasten gemaakt om kleding op te hangen en neer te leggen. Zo kun je ervoor kiezen om hier alle winterkleding te bewaren in de zomer en vice versa. Of juist om deze kasten als kleedkasten te gebruiken zodat je deze niet op de toch al ruime slaapkamers hoeft te plaatsen. 

Slaapkamer I (14m2)
Het huis heeft 4 ruime slaapkamers. Deze slaapkamer is de slaapkamer rechtsachter, met ramen in de achtergevel en zijgevel. Een heerlijke ruime en lichte slaapkamer voor één van de kinderen waar ze ook kunnen chillen, gamen of in alle rust kunnen studeren.

Slaapkamer II (10m2)
De kleinste slaapkamer die boven de entree van het huis aan de voorkant ligt. Met twee ramen is dit ook een lichte slaapkamer die bovendien ook nog fraai uitkijkt op de natuur aan de overzijde van de Maastrichterweg. Slaapkamer II heeft een kastenwand over de hele diepte van de kamer. Wordt dit de kleedkamer? Of misschien jouw kantoor aan huis? Het uitzicht is inspirerend dus je kunt hier wel lekker doorwerken. 

Slaapkamer III (14m2)
De derde slaapkamer is iets dieper dan slaapkamer I maar op zijn beurt iets minder breed dan slaapkamer I. Dus met een andere lengte- en breedtemaat is hier wel hetzelfde oppervlakte gerealiseerd. En ook vanuit deze slaapkamer kijk je uit op de achtertuin. Met in de verte ook nog zicht op de TV-toren. In de schuinte van het dak (de knieschotten) zit nog een praktische bergruimte.

Slaapkamer IV (27m2)
De ouderslaapkamer met een Frans balkon ligt aan het einde van de lange gang én dus de linkerkant van het huis. De dakkapel aan de voorkant geeft zicht op de voortuin en de natuur aan de overkant. De openslaande deur met het Franse balkon heeft aan beide zijden ook nog een vast raam. Hierdoor heb je niet alleen veel licht in jouw kamer maar ook het gevoel dat alles lekker open kan: een luxe gevoel op een heerlijk ruime kamer. Ook op deze kamer is er een knieschot met extra bergruimte. 

Badkamer (9m2) 
Destijds het 'duurste kamertje van het hele huis'. Want de vloer en wanden werden geheel bekleed met travertin en het sanitair was erg luxe met een dubbele wastafel, een vrijhangend toilet en een ligbad met douche. Door de materiaalkeuze destijds heeft de badkamer ook nagenoeg geheel de tand des tijds doorstaan. We schreven al dat het niet nodig is om keuken of badkamer te vervangen. Deze badkamer is nog goed bruikbaar als je nog even niet weet hoe je de badkamer wilt aanpassen aan jouw eigen wensen. Ook in de badkamer is een ruime en praktische bergkast gemaakt. Zo berg je handdoeken uit het zicht op en kun je een voorraad bewaren van shampoos, conditioners en alles dat je voor jouw persoonlijke verzorging nodig hebt.   

TWEEDE VERDIEPING
Bergzolder (33m2 + 58m2)
Met een nokhoogte van 3,06 meter biedt de bergzolder nog heel erg veel extra mogelijkheden. Hier kun je nog extra vertrekken realiseren als je die nodig hebt. Maar dan moet je wel goed nadenken over de plaats van de vaste trap (de bergzolder is nu bereikbaar via een vlizotrap) én het plaatsen van dakramen. Maar de mogelijkheid is zeker aanwezig en wij denken bij MKLRS. graag met je mee als je hier nog verder wilt uitbreiden.

Mocht je geen extra ruimtes meer nodig hebben, dan heb je hier wel een XXL-zolder om spullen te bewaren. De totale zolder is namelijk ruim 91m2 groot. Het gedeelte dat hoger is dan 1,50 meter is 33m2 groot, het overige gedeelte dat lager is dan 1,50 meter is nog eens 58m2 groot. Op de zolder is tevens de opstelplaats van de hoogrendements c.v.-combi-opstelling.

SOUTERRAIN
Provisiekelder (9m2)
Ook onder het huis is er nog ruimte om spullen te bewaren. De kelder is 1.95 meter hoog en droog. Dit is het oudste gedeelte van het huis. Hier heb je een goede stahoogte en kun je met rekken langs de wanden een heel praktische bergruimte maken of een fraaie wijnkelder. Er is immers in de keuken en bijkeuken ook veel ruimte om levensmiddelen en producten te bewaren. Vanuit de provisiekelder bereik je ook de kruipruimte onder de rest van het huis.
 

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 975.000,- k.k. 
Onderhoud
Goed / zeer goed. 
Bijgebouwen
Garage / berging (21m2). 
Bijzonderheden
Niet van toepassing. 
Bestemming
Wonen. 
Oplevering
In overleg. 
Status
Verkocht 
Servicekosten
Niet van toepassing. 
Energielabel
C. 

Voorzieningen

ROER- ZUID: DE MEEST GEWILDE WOONWIJK DOOR RUIMTELIJKHEID, GROEN ÉN EEN CENTRALE LIGGING
Er zijn weinig wijken in Roermond die zo ruimtelijk zijn opgezet als Roer-Zuid. Ruime straten met veel plek voor groen, hoge bomen en allemaal vrijstaande huizen met ruime tuinen. Deze kenmerken vinden we niet in andere wijken in Roermond terug. En dat maakt Roer-Zuid ook tot de meest gewilde woonwijk van Roermond.
Nauwelijks verkeer, rust, ruimte en natuur. Roer-Zuid is een bewezen wijk. Je weet wat je hier koopt en wat er om je heen gebeurt. Het is dan ook niet voor niets dat we veel bedrijvigheid in de wijk zien. Dat nieuwe jonge gezinnen hier durven te investeren in de soms verouderde huizen om deze huizen weer nieuw leven in te blazen.

Het is niet alleen de ruimtelijke opzet die Roer-Zuid zo gewild maakt. Het is ook de supercentrale ligging van de wijk. Je hebt alles op loop- en fietsafstand liggen. Kasteeltje Hattem aan de overkant van de straat en Restaurant One (met 1 Michelinster) en Mr. Sammi op loopafstand voor als je lekker wilt lunchen of dineren. Het skatepark, de hockeyclub en de tennisclub? Die liggen op diezelfde loopafstand. De basisschool? Een paar keer de hoek om en je bent bij basisschool Aan de Roer of De Steenen Brug. De huisarts en de tandarts vind je ook allemaal in de buurt. En de jachthavens, supermarkten, het treinstation, de musea en de theaters liggen op fietsafstand. 

Tel je alle voorzieningen op binnen een straal van 1.500 meter dan heb je de keuze uit alles dat Roermond te bieden heeft. Van sterrenrestaurant tot New York Pizza, van urban street sports tot tennisclub, van jachthaven tot waterscouting, van binnenstad tot het winkelhart van Herten, de theaters en museums en het treinstation met intercityverbindingen. Bij MKLRS. kunnen wij geen voorziening bedenken die niet direct in de buurt ligt. 

Maar twijfel jij of jouw gewenste voorziening of must-have-voorziening wel aanwezig is? Dan vraag het ons gerust, wij kennen de buurt en Roermond als geen ander en vertellen jou graag waar je moet zijn.

De bereikbaarheid van Maastrichterweg 6 is optimaal. Met goede verbindingen naar Noord- en Zuid-Limburg, België, Duitsland en Zuid-Oost-Brabant kun je hier alle kanten op. Op zo'n 2 kilometer afstand ligt de op- en afrit van de autosnelweg A73 (Nijmegen - Roermond - Maasbracht) die in directe verbinding staat met de autosnelweg A2 (Maastricht - Amsterdam) en de BAB52 (Roermond - Düsseldorf). Alle grotere steden zoals Maastricht, Eindhoven, Düsseldorf (Airport) zijn binnen 30 tot 40 autominuten bereikbaar. 


Locatie

Lifestyle

 De buren
Gearriveerde ondernemers, CEO's, jonge entrepreneurs en héél veel hoogopgeleiden.
 Wat mag je verwachten
De mooiste plek om te wonen, in het groen en nabij de stad.
 Wat hoef je niet te verwachten
Een omgeving met een mix van sociale huur en koop en allerlei typen huizen en appartementen. 99% van de huizen in Roer-Zuid zijn vrijstaande huizen.
 De markt
Duur. Je woont op het mooiste plekje in de meest gewilde wijk van Roermond.
 Lifestyle
Doordeweeks werken, in het weekend een wandeling door de natuur, een expositie bezoeken en fine dining.
 Je wordt verliefd op
Het uitzicht aan de voorkant. Dit verveeld nooit en veranderd continu.

Deel deze woning