Merumerbroekweg 18

Een toplocatie, verrassend veel ruimte en een optimale privacy in en rondom huis. 

De woning

Op steenworp afstand van de Oolderplas (en met deels zicht op de Oolderplas) ligt dit heerlijke huis. In 1961 gebouwd en nadien aan de linkerzijde én rechterzijde uitgebreid. Het resultaat is een huis met onder meer twee zitkamers en een heerlijke lichte eetkamer. Dan moet je dus gaan kiezen, want je kunt niet overal tegelijkertijd zijn. Bij MKLRS. vinden we de zitkamer met de houtkachel aan de keuken echt een plaatje. Hier zit je fantastisch met bezoek te kletsen over van alles en nog wat, met een kop thee te genieten van een mooi boek of na een lange wandeling door een winters landschap met een portje bij de houtkachel op te warmen. En terwijl je hier zit, zitten de kinderen in de andere zitkamer TV te kijken. Of zijn ze bezig met een spel of spelcomputer. Je trekt de tussendeuren dicht en je hoort elkaar niet. Maar je kunt wel een oogje in het zeil houden want er zitten glazen panelen in de tussendeuren. 

Heb je geen twee zitkamers nodig, maar wel een lichte thuiswerkplek of een extra slaapkamer? Met een beetje creativiteit zie je hier ook zo een thuiswerkplek. En dan heb je een thuiswerkplek met zicht op de Oolderplas. Of je maakt hier een extra slaapkamer. Het is geen ingewikkelde ingreep om de ruimte af te scheiden en zo een extra vertrek te realiseren. Dan heb je nog steeds een ruime eetkamer, grote leefruimte en complete keuken over. 

Merumerbroekweg 18 ligt op een talud en dit zorgt ervoor dat je echt een optimale privacy in en rondom huis hebt. Je ziet de fietsers in de straat, maar zij zien jou niet als ze niet naar boven kijken. Je zult al snel begrijpen waarom er zoveel mensen door de straat fietsen en wandelen, want dit is een heerlijk idyllisch plekje. Aan de rand van het dorp. En in de achtertuin zit je ook al zo lekker vrij. Volwassen bomen en beplantingen rondom zorgen ervoor dat ook in jouw achtertuin niemand je kan zien. 

Dit vrijstaande huis is een huis voor mensen die van tuinieren, koken en lekker leven houden. Je moet wel van tuinieren houden want je hebt een grote achtertuin met een heel goede privacy. En in de tuin nog een volledig ingericht tuinhuis. Een klein vakantiehuisje in eigen tuin... Dat maakt deze tuin ook zijn fijne plek: het voelt alsof je op vakantie bent. In huis heb je een complete keuken tot jouw beschikking om mooie gerechten te maken. En een moderne badkamer voor jouw persoonlijke verzorging.  


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
725 m2 
Woonoppervlakte
137 m2 
Overige ruimte
48 m2 
Inhoud
698 m3 
Ligging tuin
Oosten 
Buitenruimte
Achtertuin (circa 470m2) en zij-tuin 
Bouwjaar
1961 

De indeling en afwerking

ALGEMEEN
Merumerbroekweg 18 is oorspronkelijk gebouwd in 1961 en nadien dus nog aanzienlijk uitgebreid. De huidige eigenaars hebben van het huis ook nog eens een volledig gasloos huis gemaakt met een A+++ energielabel. Een warmtepomp (2022) met vloerverwarming zorgt voor de verwarming en de 36 zonnepanelen wekken de energie op voor de warmtepomp. Je woont hier dus niet alleen op een schitterende plek. Je hebt ook nog een zeer duurzaam huis dat klaar is voor de toekomst. Alle kozijnen in huis zijn houten kozijnen met dubbel glas. 

SOUTERRAIN
Garage (21m2) 
Een ruime garage om jouw auto onder het huis binnen te zetten. Op de oprit voor de garage passen twee auto's, dus je kunt de garage ook gebruiken als bergruimte. Of je maakt hier jouw hobby- of werkruimte van. Als jouw auto niet binnen hoeft te staan, zijn er genoeg mogelijkheden voor deze ruimte. Er is aan de buitenzijde van de garage een laadpunt voor het opladen van een elektrische auto.

Berging (7m2)
Een plek voor jouw wijnen, de wintersportspullen, de vasteloaves-pekskes of gewoon voor alle andere spullen die jij wilt opslaan en waar je snel bij wilt kunnen komen. Want boven het huis is ook nog een bergzolder om te bewaren wat je niet weg wilt gooien. 

Witgoedruimte (7m2) 
De ruimte die toegang geeft tot de begane grond is ook de plek voor de wasmachine. Een handige plek die er voor zorgt dat de kelder een echte "werk- en bergkelder" is. Hier staat alles wat je nodig hebt, maar op jouw woonplek niet direct in het zicht wil hebben. In de witgoedruimte is tevens de opstelplaats voor de warmtepomp. 

BEGANE GROND 
Entree / hal (7m2) 
Na een kleine "klim" vanuit de srraat naar boven is de entree / hal de eerste plek waar je al kunt genieten van het uitzicht. Hier zie je gelijk dat je hier mooi vrij zit. In de hal is de geheel vernieuwde meterkast en een moderne toiletruimte. 

Eetkamer (15m2) 
Helemaal rechts van het huis, bij de openslaande deuren naar het terras aan de voorkant van het huis, ligt de eetkamer. Vanuit hier heb je zicht op de Oolderplas en hier valt in de middag heerlijk de zon binnen. Het is dan ook niet voor niks dat de eigenaars ook vaak hier voor het huis te vinden zijn. Lekker onder de boom naast de eetkamer genieten van de zon én het uitzicht. De eetkamer is afgewerkt met een parketvloer met vloerverwarming. Mocht je nu op de eerste verdieping slaapkamers te kort komen, of wil je graag een fantastische werkplek? Dan kijk eens goed naar deze ruimte. Want je hebt nog steeds een grote woonkamer en eetkamer over als je hier een slaap- of werkkamer maakt. 

Woonkamer (22m2)
Openslaande deuren naar de achtertuin, een houtkachel en ook het vrije uitzicht aan de voorzijde. Dat maken deze "tweede woonkamer" tot een heerlijke plek om lekker naar de tv te kijken, een boek te lezen of om gewoon even niets te doen. Deze ruimte was de woon- en eetkamer toen het huis gebouwd werd. Inmiddels is het een onderdeel van een heerlijke leefruimte op de hele begane grond van Merumerbroekweg. De woonkamer is afgewerkt met een parketvloer met vloerverwarming.

Keuken (13m2) 
De U-vormige keuken is de plek waar je aan heerlijke gerechten kunt werken terwijl je ook nog een gesprek kunt hebben met jouw bezoek in de zitkamer. Er is een open verbinding tussen een gedeelte van de keuken en de zitkamer. De keuken is zeer compleet met een fraai Boretti kooktoestel met twee ovens en een wasemkap. En dan heb je ook nog een grote Amerikaanse koelkast, een vaatwasser en een combi-magnetron tot jouw beschikking. Dan moet het toch zeker lukken om iets moois op tafel te zetten? De keuken is afgewerkt met een parketvloer met vloerverwarming.

Zitkamer (30m2) 
De "kers op de taart", zo mogen we bij MKLRS. deze zitkamer toch echt wel betitelen. Een heerlijke ruimte die geinspireerd op het Hijgend Hert in Vijlen door de vorige eigenaars is ontworpen en gerealiseerd. Hier zit je heerlijk bij de kachel. Hier voer je mooie gesprekken. Of hier lig je lekker op de bank te genieten van jouw favoriete muziek. De ruimte is met zijn afmeting van circa 6 x 5 meter ook perfect voor een joekel van een eettafel met een gezellige zitje bij de haard. Ruimte en sfeer zijn alom aanwezig, jij geeft er jouw eigen draai aan hoe je deze ruimte gaat gebruiken. De zitkamer is afgewerkt met een parketvloer met vloerverwarming.

Tuin (circa 470m2) 
Je ziet het aan de voorkant niet, maar achter het huis ligt een fantastische tuin. Met zijn ligging en zijn volwassen beplanting is de tuin de plek bij uitstek om in het voorjaar, de zomer en het najaar te genieten van de eerste tot en met de laatste zonnestralen. Jouw privacy is hier heel erg goed en als je goed luistert? Dan hoor je helemaal niets. Rust en stilte. Een vogel, een brommer in de verte.... In de tuin staat een tuinhuis (17m2) dat ook één en al sfeer is. Het tuinhuis is een heerlijk zomerhuis en een plek om in het voor- en najaar op een regenachtige dag toch in de tuin te kunnen zijn. 


EERSTE VERDIEPING
Bovenhal (3m2)
De centrale ruimte op de eerste verdieping. Vroeger kwam je vanuit deze hal in drie slaapkamers, nu in twee. Omdat twee slaapkamers bij elkaar zijn gevoegd om een grotere ouderslaapkamer te maken. Een mangat geeft ook toegang tot de bergzolder. 

Badkamer (6m2) 
De moderne badkamer met een inloopdouche, wastafelmeubel met kom en inbouwkranen en een vrijhangend toilet is dé plek voor jouw persoonlijke verzorging. Wat wij ook zo fijn vinden aan deze badkamer? Dat er een raam in zit zodat je ook natuurlijk licht op de badkamer hebt. En een manier om snel te ventileren na een lange warme douche. 

Slaapkamer I (8m2)
Linksachter ligt de kleinste slaapkamer van het huis. Maar desalniettemin is dit een ruime kinderkamer, werkplek of babykamer. 

Slaapkamer II (19m2)
Vroeger 2 slaapkamers, nu 1 grote ouderslaapkamer. Heerlijk ruim en met een handige bergkast. Maar hier maak je in een handomdraai ook weer twee slaapkamers van. Die zijn dan circa 12m2 en 7m2 groot. Vanuit de ouderslaapkamer kom je nu in een ruime kleedkast. 

Kleedkast (4m2 / 14m2)
Het totale oppervlakte van deze ruimte is ruim 14m2, maar we mogen alleen de ruimte boven de 1.50 meter als woonoppervlakte meerekenen. En dat is dan 4m2. Omdat er een schuin dak is, is deze ruimte nu nog niet maximaal benut. En we horen je denken: wat als ik hier nu een dakkapel op zet? Want dan kun je ineens wel bijna de totale 14m2 benutten. Voor de huidige eigenaars was het niet nodig, maar jij hebt deze ruimte misschien wel nodig met jouw gezin. De mogelijk is er. 
 

TWEEDE VERDIEPING
Bergzolder (8m2 / 40m2) 
Net zoals de kleedkamer is ook de totale oppervlakte van de bergzolder veel groter dan de 8m2 zouden doen vermoeden. Want ook hier is de ruimte lager dan 1,50 meter natuurlijk nog heel goed te gebruiken om dozen en koffers te plaatsen. Zo kun je toch nog veel bewaren. We denken bij MKLRS. dat je (met de bergruimte in de kelder in gedachten) deze bergruimte gebruikt voor spullen die je niet heel vaak nodig hebt. 

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 625.000,- 
Onderhoud
Goed / zeer goed. 
Bijgebouwen
Tuinberging (17m2) 
Bijzonderheden
Voorzien van een warmtepomp (2022) en 36 zonnepanelen (2022) 
Bestemming
Wonen. 
Oplevering
In overleg. 
Status
Onder bod 
Energielabel
A+++ 

Voorzieningen

NET BUITEN DE DRUKTE EN TOCH ALLE VOORZIENINGEN BIJ DE HAND
Merumerbroekweg 18 ligt aan een verkeersluwe woonstraat aan de groene buitenrand van Merum. Je kunt vanuit de eetkamer en de voortuin de Oolderplas zien. Hier komen vooral fietsers in de straat. Want het straatje is een heerlijk mix van oude boerderijtjes, nieuwe eigentijdse huizen en wei en grasland. Kinderen kunnen hier gewoon nog op straat spelen, want er komt hier nauwelijks verkeer. 

Wonen in Merum is ook wonen met alle voorzieningen van Herten op loopafstand. Door de ontwikkeling van de nabij gelegen woonwijk Oolderveste is Herten de laatste jaren uitgegroeid tot een zeer complete woonomgeving met alle voorzieningen: een basisschool, buitenschoolse opvang, sportschool, verschillende sportclubs, een grote supermarkt, bakker, drogist, kapper, huisarts, tandarts…..het ligt allemaal op zeer korte afstand van jouw nieuwe plekje.

Er worden de laatste jaren in Herten en omgeving veel evenementen voor kinderen georganiseerd waarbij je kunt denken aan de intocht van Sinterklaas met de befaamde Pietenbrunch bij Oolderhof, Sint Maarten, Koningsdag en Kindervakantiewerk. En voor de papa’s en mama’s staat in het eerste weekend van september natuurlijk Roermond Proeft op de agenda: een kleinschalig en ééndaags culinair festival waar je lekker met vrienden kunt gaan bijpraten, eten, drinken en feesten. 

Ook de bereikbaarheid is optimaal. Het is dan ook niet voor niets dat ruim 30% van de bewoners van Herten, Ool en Merum primair voor deze plek hebben gekozen vanwege de zeer goede bereikbaarheid. De zéér goede verbindingen naar Noord- en Zuid-Limburg, Duitsland, België en Zuid-Oost Brabant zijn optimaal voor als je veel voor jouw werk onderweg bent. Op iets minder dan een kilometer ligt de oprit van de autosnelweg A73 (Nijmegen - Venlo - Roermond) die in directe verbinding staat met de A2 (Maastricht - Eindhoven - Amsterdam) en de BAB51 (Roermond - Düsseldorf). Alle grote steden zoals Maastricht, Heerlen, Venlo en Eindhoven en Düsseldorf zijn binnen 30 tot 40 autominuten te bereiken. Dus ook Eindhoven Airport met Europese verbindingen en Düsseldorf Airport met wereldwijde verbindingen.


Locatie

Lifestyle

 De buren
Een mix van gezinnen, ondernemers en mensen die hier al jaar en dag wonen.
 Wat mag je verwachten
Een heerlijk huis met ruimte om te wonen, te koken, te eten, te zitten en te werken.
 Wat hoef je niet te verwachten
Een bruisend nachtleven: hippe barren en restaurants liggen hier niet om de hoek.
 De markt
Duur. Je woont dan ook op één van de meest gewilde plekjes van Roermond.
 Lifestyle
Buitenleven. Dichtbij alle voorzieningen.
 Je wordt verliefd op
Het vrije gevoel van in de tuin onder de boom zitten, lekker zonnetje en dan naar de Oolderplas kijken...

Deel deze woning


Meer weten?

Bezichtigen

Plattegronden

Energielabel

Meer informatie