Maria Theresialaan 93

Een verrassend ruime opknapper aan de rand van de binnenstad.

Meer weten?

Bezichtigen

Plattegronden

Energielabel

Meer informatieDe woning

Als je bij het NS-station de binnenstad uitrijdt is dit het allereerste huis dat je ziet aan de linkerkant. Dat is nog eens "in en uit de stad wonen". Omdat het huis op een talud is gebouwd vinden we het ook iets imposants hebben. Het huis ligt hoger dan de straat en dat geeft in huis een vrij zicht op de skyline van de binnenstad. Ook is de hogere ligging een afscherming tegen de geluiden van de de stad. Zo zie je de treinen vanuit de woonkamer wel iets verderop op het perron staan, maar hoor je ze niet. Hetzelfde geldt voor het verkeer op het kruispunt Oranjelaan / Maria Theresialaan of de in- en uitrit van de parkeergarage aan de overkant van de straat. 

Vanwege de ligging op het talud en direct aan de binnenstad is er altijd iets te zien. Het moet toch heerlijk zijn om hier na de verbouwing een grote stoel in de erker te zetten en naar buiten kijken: de zintuigen prikkelen en een boost creativeit krijgen van alle mensen die je voorbij ziet komen: te voet, op de fiets, in de auto en in de trein. Je woont hier op een druk punt, maar in huis en in de tuin hoor je hier weinig tot niets van. 

Het huis zelf is zeer verrassend in al zijn ruimte. Het originele huis is eigenlijk al zo groot dat extra aan- of bijbouwen niet meer nodig zijn. Misschien wil je ooit wel iets doen met de tweede verdieping om daar het aantal vertrekken uit te breiden. Dan moet je daar bij de renovatie nu al rekening mee houden. Want je zult een kamer op de eerste verdieping moeten opofferen om een vaste trap naar de tweede verdieping te kunnen realiseren. Hier kun je aan denken als vier grote slaapkamers niet (meer) genoeg zijn voor jouw gezin.

Maria Theresialaan 93 moet gerenoveerd worden. Dit geeft je de mogelijkheid om jouw eigen stempel op het huis te drukken waarbij nieuw en oud heel mooi gecombineerd kunnen worden. Want in de nieuwe huizen komen we geen glas-in-lood-partijen tegen en is de hal nooit voorzien van sfeervolle houten lambriseringen en karakteristieke vloeren. Je merkt bij binnenkomst direct dat je een huis met karakter binnenkomt. Door het huis met liefde en passie aan te pakken, kun je het karakter en de charme van het verleden behouden, terwijl je het comfort en de luxe van moderne voorzieningen toevoegd. 


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
410 m2 
Woonoppervlakte
143 m2 
Overige ruimte
31 m2 
Inhoud
734 m3 
Ligging tuin
Oosten 
Buitenruimte
Achtertuin circa 160 m2 
Bouwjaar
1958 

De indeling en afwerking

ALGEMEEN
Maria Theresialaan 93 is gebouwd in 1958 en nadien is er nog een serre aan de voorzijde aangebouwd. Die erker zorgt ervoor dat veel mensen dit huis ook zullen herkennen als je erover vertelt. Het huis is een degelijk gebouwd huis, maar zal ook op punten gemoderniseerd moeten worden. Het vernieuwen van de technische installaties, de verduurzaming van het huis en het comfort in badkamer en misschien ook wel de keuken zullen zeker op jouw to-do-list staan. De kozijnen zijn grotendeels uitgevoerd in kunststof.

BEGANE GROND
Entree / hal met toiletruimte (10m2)
Verscholen achter de serre aan de voorkant ligt de entree naar Maria Theresialaan 93. Door de architect destijds iets buiten de gevel geplaatst en voorzien van een betonnen afdekking om de entree een voornaamheid mee te geven. Met de juiste creativiteit en durf kun je de entree anno 2024 er echt "uit laten knallen". Je kunt er een eyecatcher van maken. Eenmaal binnen vallen direct de trap met de grote glas-in-lood-raampartij en de houten lambriseringen op. Deze afwerkingen geven het huis een heel klassiek gevoel mee. Alsof het nog ouder is dan 1958. 

Vanuit de hal kun je 5 verschillende vertrekken bereiken: de woonkamer, de eetkamer, de keuken, de kelder én de toiletruimte. De toiletruimte is functioneel, maar gedateerd. Het toilet, het fonteintje en de tegelwerken zul jij wellicht direct willen vernieuwen. 

Keuken (8m2)
Waar we nu graag zo groot mogelijk keukens hebben die onderdeel uitmaken van onze leefvertrekken, was het in 1958 juist heel gebruikelijk om de keuken in een aparte ruimte te situeren. Zo ook bij Maria Theresialaan 93. De keuken is voorzien van een tegelvloer en ingericht met een rechte keukenopstand, een vast eettafeltje en een vaatwasser, oven, kookplaat en afzuigkap. Je kunt vanuit de keuken zo de tuin in lopen. We denken dat de achterdeur in de keuken na de renovatie vooral de plek is voor de bewoners om het huis binnen te komen.

Als je bereidt bent om een stukje van de hal op te offeren, dan kun je de keuken nog met bijna 3m2 vergroten. Maak je een opening in de muur tussen de keuken en de eetkamer, dan kun je hier de leefkeuken aan de tuin realiseren die we op zoveel wensenlijstjes terug zien. Het vergt een behoorlijke ingreep, maar het is mogelijk. En dan houdt je nog steeds een heel grote woonkamer over. 

Eetkamer (12m2) met overdekt terras (6m2) 
De achterkant van de woonkamer noemen we hier gemakshalve de eetkamer. De eetkamer heeft een grote schuifpui naar het overdekte terras. Op warme maar natte zomeravonden zet je de schuifpui open en dan kun je nog steeds een beetje buiten zitten. Je zou ook kunnen overwegen, als je toch al aan het aanpassen en verbouwen bent, om de schuifpui naar achteren te plaatsen en het overdekte terras hierdoor te laten vervallen. Dan win je 6m2 aan woonoppervlakte in jouw eetkamer of leefkeuken. 

De eetkamer is afgewerkt met een parketvloer. 

Woonkamer (33m2)
De woonkamer heeft een gemakkelijke maatvoering. Want de woonkamer is lang genoeg, maar ook breed genoeg om alle kanten op te kunnen met jouw meubels. Of je nu kiest voor een grote bank, meerdere fauteuils, een grote kast....er is plaats genoeg. In de woonkamer is nadien een grote designhaard geplaatst voor lange en sfeervolle winteravonden voor de haard. We schreven eerder al over de erker aan de voorkant: van hieruit kijk je mooi uit op de gebouwen van de stad. 

De woonkamer is afgewerkt met een parketvloer. 

Erker (8m2)
Rechts van het huis is later een erker gerealiseerd die voor het grootste gedeelte bestaat uit glas. Een ruimte om lekker rustig te zitten, even buiten de woonkamer. Maar door de grootte van de woonkamer is het misschien voor jou ook wel een overbodige ruimte. Tenzij je er een werkkamer of een studeerkamer van zou maken. We weten zelf niet goed welke invulling we aan deze ruimte zouden geven, dus we zijn wel benieuwd wat jouw idee hiervoor is of kan zijn.

Voortuin en oprit
Een lekker grote voortuin zorgt ervoor dat je enerzijds op groen uitkijkt en anderzijds ook privacy in huis hebt. Als je hier voorbij loopt of rijdt, kun je niet zomaar naar binnen kijken. De oprit is lang genoeg om twee of misschien wel drie auto's op te plaatsen. Die staan dan wel achter elkaar, dus denk ik goed na wie er morgen als eerste uit moet. De oprit geeft ook toegang tot de achtertuin. Je hebt een ruime achterom waardoor we dus denken dat de keuken de plek is waar jij en de kinderen het huis binnenkomen. 

Garage (16m2) 
De plek waar nu de installaties staan voor het oude zwembad (niet meer in gebruik) en het witgoed. Door de installaties hier weg te pakken, heb je een ruime berging voor de fietsen, scooters, een motor, het tuingereedschap of misschien wel een leuke hobbywagen. Aan de garage is een eenvoudige kunststof doorgang geplaatst. Deze heeft geen functie en is bouwkundig achterstallig, dus wellicht het eerste projectje om jouw slooptalenten op te testen? Zie je gelijk hoe groot en toegankelijk de tuin is of kan worden. 

Tuin (circa 160m2) 
De achtertuin is op het oosten gelegen. Dit betekent de ochtendzon op de achterkant van het huis en de avondzon op de voorkant van het huis. De tuin geeft een geborgen en beschut gevoel en kent een goede privacy. In de tuin is een oud zwembad gesitueerd dat nu dienst doet als vijver. Je kunt ervoor kiezen om het zwembad in ere te gaan herstellen, maar je kunt het zwembad ook dichten en deze ruimte bij de tuin trekken. Dan maak je de tuin nog een slagje groter en heb je nog meer plaats om buiten met planten en bomen aan de slag te gaan. 

EERSTE VERDIEPING
Bovenhal (4m2) 
Als je naar boven loopt springt het grote glas-in-lood-raam in het trappenhuis direct in het oog. Zeker als hier 's ochtends de zon fraai door naar binnen valt. De hal op de eerste verdieping is precies wat een hal moet zijn: een functionele verbindingsruimte tussen de verschillende vertrekken. In de hal is ook de vlizotrap naar de tweede verdieping geplaatst. 

Slaapkamer I (17m2) met terras (9m2)
De ruimste slaapkamer ligt aan de achterzijde van het huis. Met een toegang naar het terras op de eerste verdieping. Vroeger werden deze terrassen vaak ontworpen en gerealiseerd om het beddengoed 's morgens te kunnen luchten. Na de introductie van het vierseizoenen dekbed is zo'n terras een lekker plekje om op zondagmorgen al vroeg met een kopje koffie te gaan genieten van het aanbreken van een nieuwe dag. De slaapkamer is afgewerkt met een kurkvloer en een wastafelmeubel. 

Slaapkamer II (12m2) met terras (3m2)
Ook de slaapkamer linksvoor heeft zijn eigen terras. Net zoals de grootste slaapkamer is ook deze slaapkamer heerlijk ruim en zijn er twee vaste kasten in de slaapkamer gerealiseerd. Deze slaapkamer, met de grote groene luiken, ligt richting de stad en dat betekent dat je hier ook zicht hebt op de stad en het NS-station. Deze slaapkamer is ook afgewerkt met een kurkvloer. 

Slaapkamer III (8m2)
Een slaapkamer met een mooie maatvoering voor een kinderkamer. Genoeg ruimte en muren voor een bed, bureau en kast. Deze slaapkamer heeft ook een eigen wastafel, handig voor het tandenpoetsen voor het slapen gaan. Dit de slaapkamer aan de voorkant met de kleine groene luiken. 

Slaapkamer IV (8m2) 
Hier kunnen we de tekst van slaapkamer III gewoon herhalen want de kamer is in maatvoering en gebruik identiek. Ook deze slaapkamer heeft een wastafel. Het verschil is dat deze slaapkamer 1 raam heeft in de achtergevel en geen zij-raam en geen luiken. Dus toch net iets anders. Deze slaapkamer is in gebruik geweest als praktijkruimte. Dat zou ook nog een mogelijke invulling zijn. 

Badkamer (5m2) 
Een badkamer die misschien niet meer voldoet aan jouw wensen en eisen, maar wel een badkamer die zich qua vormgeving gemakkelijk opnieuw laat inrichten. Het toilet, de wastafel en het ligbad hebben allen hun plekje en hier zouden we bij MKLRS. niets meer aan veranderen. Misschien het ligbad vervangen voor een inloopdouche en daardoor ook ruime vrijmaken voor een dubbele wastafel, maar we zouden de locatie van de sanitaire voorzieningen niet verplaatsen. Veel te ingrijpend en je wint er nauwelijks iets mee. De badkamer heeft een raam zodat je hier ook daglicht binnen krijgt. 

TWEEDE VERDIEPING
Bergzolder (14m2) 
De totale bergzolder is op vloerniveau 67m2 groot. Maar we mogen hier alleen de vierkante meters noemen die hoger zijn dan 1,50m2. Dus je hebt in de schuintes héél véél bergruimte. Let maar eens op wat je hier in de loop der jaren allemaal gaat bewaren. We hebben je gewaarschuwd. 

SOUTERRAIN
Provisiekelder I (6m2) 
Een echte provisiekelder. Met een hoogte van 1,75 meter een goede plek voor het bewaren van eten en drinken. En misschien zet je hier wel de wasmachine en de wasdroger als je die verplaatst uit de garage? De ruimte is ervoor aanwezig, ook omdat er nog een tweede provisiekelder is. 

Provisiekelder II (10m2)
In de tweede provisiekelder hangt de c.v.-combi-opstelling en ook hier is nog veel ruimte om spullen te bewaren of op te slaan. 
 

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 400.000,- k.k. 
Onderhoud
Te moderniseren. 
Bijgebouwen
Garage / berging (16m2) 
Bijzonderheden
Niet van toepassing. 
Bestemming
Wonen. 
Oplevering
In overleg / per direct mogelijk. 
Status
Verkocht onder voorbehoud 
Servicekosten
Niet van toepassing. 
Energielabel
F. 

Voorzieningen

VRIJVELD: STADSLEVEN MET ALLE VOORZIENINGEN OM DE HOEK
Op steenworp afstand van het centrum van Roermond, het NS-station en het Designer Outlet Center. En dat maakt de ligging van dit huis zeer geschikt voor iemand die alle voorzieningen op korte afstand zoekt. De supermarkt, de basisschool, de huisarts, de bakker en de slager liggen allemaal op minder dan een paar minuten fietsen. En de sportclubs, de middelbare school, het voortgezet onderwijs en het openbare zwembad op zo’n 5 minuten fietsen.

Het NS-station ligt op vijf minuten loopafstand. Je kunt het station vanuit de woonkamer zien en het is letterlijk een keer de hoek om lopen. Twee intercity's verbinden Roermond met Maastricht (30 minuten) en Heerlen 30 minuten) in het zuiden en met steden zoals Eindhoven (30 minuten), Den Bosch, Tilburg en Utrecht in het noorden. De treinen van Arriva verbinden Roermond ook direct met Venlo en Nijmegen.

Maria Theresialaan is ook heel goed bereikbaar met de auto. De oprit naar de A73 (Maasbracht - Venlo - Nijmegen) en N280 (Roermond - Weert en Roermond - Dusseldorf) liggen op circa 3 tot 5 autominuten afstand. Door de centrale ligging in het wegennet zijn steden als Venlo en Sittard te bereiken in minder dan 20 minuten, Weert en Dusseldorf (ook luchthaven) in 30 minuten en Heerlen en Maastricht in zo’n 35 minuten. Eindhoven ligt op zo’n 40 minuten rijden met de auto.


Locatie

Lifestyle

 De buren
De orthodontist en (stadse) gezinnen met kinderen.
 Wat mag je verwachten
Een ruim huis met genoeg plek en mogelijkheden voor al jouw wensen.
 Wat hoef je niet te verwachten
Een instapklaar huis.
 De markt
Door een krap aanbod wordt wonen duurder en duurder. Zeker dichtbij de stad.
 Lifestyle
Je bent niet bang om aan te pakken, je wilt graag zelf iets maken.
 Je wordt verliefd op
De ligging aan de rand van de binnenstad!

Deel deze woning