Arlo 93

Op de rand tussen stad en natuur met een verbluffend uitzicht! 

Meer weten?

Bezichtigen

Plattegronden

Energielabel

Meer informatieDe woning

Een licht en instapklaar appartement op de negende verdieping. Nu hebben alle appartementen aan Arlo zicht op de Maas en haar oevers, maar bij Arlo 93 lijkt het uitzicht nog wat beter tot zijn recht te komen. Door de nieuwe pui in de woonkamer van vloer tot plafond heb je immers niets in jouw blikveld dat jouw uitzicht belemmerd. Geen verwarming, geen borstwering, geen paneel, helemaal niets. En dat geeft een heerlijk gevoel van vrijheid.

Je ziet hier vanalles aan je voorbij trekken: de roeiers die voor dag en dauw de Maas opgaan, de boten en sloepjes die rustig kabbelen in de middagzon, de binnenvaartschippers die onderweg naar Rotterdam zijn met hun ladingen en de auto's en vrachtwagens die over de Maasbrug Roermond in en uit rijden. Er is de hele dag iets te zien als je naar buiten kijkt. Met in de verte de kenmerkende gebouwen zoals de TV-toren in Herten en Ittervoort, de kerktorens van Beegden en Horn en nog verder weg de koeltorens van de Clauscentrale in Maasbracht of de windmolens over de Duitse grens. Want dat is ook debet aan wonen op de negende verdieping: je kijkt echt ontzettend ver weg. Wat wij bij MKLRS. absoluut het mooiste uitzicht vinden is de ondergaande zon. Die zie je recht voor je ondergaan aan de horizon. We love it! 

Het gebouw wordt in de volksmond ook wel de Arlo-flat genoemd. Een gebouw dat door zijn grootte en hoogte al van heinde en ver te zien is. Voor een Roermondenaar voelt het altijd als thuiskomen als je met de auto vanuit het westen over de Maasbrug de stad in komt rijden. Links van de brug "de Arlo-flat" en rechts van de brug de binnenstad met de Kathedaal, de Natalini-toren, de Solea-toren en de jachthavens. Je woont hier dan ook supercentraal. Direct aan de binnenstad, maar ook direct bij alle verbindingswegen. 


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
niet van toepassing m2 
Woonoppervlakte
91 m2 
Overige ruimte
4 m2 
Inhoud
291 m3 
Ligging tuin
Westen 
Buitenruimte
15m2 (balkon) 
Bouwjaar
1970 

De indeling en afwerking

Algemeen
Het gebouw is in 1970 door aannemer Fick gerealiseerd en nadien door de Vereniging van Eigenaars rondom nog een keer rondom helemaal vernieuwd. Zo is de prominente reclame van Aegon van het dak gehaald, zijn alle gevelplaten vernieuwd en zijn ook de galerijen en balkons helemaal up-to-date gemaakt.

Het appartement op de negende verdieping is door de eigenaars eind 2018 helemaal aangepast aan hun eigen woonwensen. Er zijn nieuwe kozijnen in het hele appartement geplaatst, rolluiken aan de kant van de haven van de botenmakelaar, zonneschermen aan de kant van de Maas, een nieuwe keuken, een nieuwe badkamer en een airconditioning in de slaapkamer. De rolluiken, zonneschermen en airco zijn vanzelfsprekend elektrisch bedienbaar. 

Bij een vergelijk van de appartementen aan Arlo is het vaak belangrijk om te kijken naar de staat en ouderdom kozijnen. Want als de kozijnen nog niet zijn vernieuwd dan mag je een grote kostenpost verwachten bij het vernieuwen omdat hier immers grote kranen aan te pas komen om de kozijnen op jouw verdieping te krijgen. Bij Arlo 93 heb je dan ook nog eens een heel bijzondere pui in de woonkamer. De pui in de woonkamer kan in meerdere delen geopend worden waardoor je als bewoner ook jouw woonkamer als extra buitenruimte kunt gebruiken. Je kunt bijna de hele pui openzetten waardoor de woonkamer in de zomer een extra buitenkamer wordt.


BEGANE GROND
Rondom het complex is een ruim terrein aangelegd dat is voorzien van een slagboom en een groot parkeerterrein voor alle auto's. Je parkeert hier op de beschikbare plaatsen: je hebt geen eigen parkeerplaats. In het gebouw heeft iedereen zijn eigen (fiets)berging op de begane grond en in het complex zijn meerdere liften aanwezig. Praktisch als je minder goed ter been bent of met zware spullen moet slepen.

NEGENDE VERDIEPING
Het appartement ligt pal in het midden van de negende verdieping. Het gevolg is dat niet alle bewoners van de galerij langs jouw appartement naar de lift moeten wandelen. Er komen drie bewoners langs, de andere drie zie je hier niet voorbij komen. 
 
Entree / hal (5m2)
Bij binnenkomst in de hal wordt jouw zicht al naar de Maas en haar oevers getrokken. Want door het glas in de tussendeur tussen hal en woonkamer zie je direct de Maas al liggen. In de hal is de meterkast gesitueerd en de hal is afgewerkt met een laminaatvloer. 

Woonkamer (38m2)
In de L-vormige woonkamer speelt natuurlijk het uitzicht de hoofdrol. Je blik wordt hoe dan ook naar buiten getrokken. Want door gebruik te maken van een brede schuifpui hebben de bewoners ervoor gezorgd dat het uitzicht op de Maas en haar oevers op geen enkele wijze onderbroken wordt. Een door het gebruik van veel glas heb je natuurlijk ook een heel lichte woonkamer. Zelfs op donkere regenachtige dagen lijkt het ons heerlijk om hier in een lounge stoel met een goed boek en een warme kop thee te zitten. En verder lekker niets doen.

Zoals we al schreven kun je er in de zomer ook voor kiezen om de schuifpui helemaal open te zetten zodat de woonkamer dan een onderdeel van het balkon wordt. Door deze slimme keuze zit je dan in de woonkamer toch buiten. Bij MKLRS. worden we vrolijk van dit soort keuzes. De woonkamer is afgewerkt met een laminaatvloer.

Balkon (15m2)
Het balkon is meer dan 8 meter breed en net geen twee meter diep. Dat betekent alle ruimte om lekker buiten te kunnen zitten of om bezig te zijn met jouw potplanten. Met altijd dat heerlijke uitzicht en op mooie zomeravonden de zonsondergang recht voor jouw neus. Omdat de balustrade helemaal van glas is, zie je ook wat er op de Maas en het onderliggende park zich allemaal afspeelt. Wandelaars, boten, vogels, vissers...er is hier altijd wel iets te zien. 

Slaapkamer I / werkkamer (10m2)
De slaapkamer aan de kant van de haven wordt momenteel gebruikt als werk- en waskamer. Maar in een handomdraai is dit weer een tweede slaapkamer, kwestie van een bed plaatsen in plaats van een bureau. De toegang naar de slaapkamer is ook hier een glazen schuifpui. Terwijl je bezig bent op jouw computer kun je zo toch nog jouw blik op de Maas werpen voor een stukje inspiratie. In deze slaapkamer is ook de aansluiting voor de wasmachine geplaatst. De slaapkamer is afgewerkt met een laminaatvloer. 

Slaapkamer II (17m2)
De grootste slaapkamer is aan de achterkant van het appartement gesitueerd. Met zicht op de Maas terwijl je 's morgens wakker wordt. In de slaapkamer zijn twee openschuivende deuren naar het balkon geplaatst. De slaapkamer is uitgerust met een fluisterstille airconditioning zodat jij op snikhete zomerdagen toch koel kunt gaan slapen.

Keuken (7m2)
Vernieuwd in 2018 en gelegen aan de voorkant van het gebouw, is de keuken een fijne en ruime plek om te werken aan jouw gerechten of om een kop koffie te zetten. Bij het ontwerp van de keuken is gekozen voor een hoge kastenwand met koelkast, diepvries, apotheekkast en oven en een lager werkgedeelte met 5-pits-gaskookplaat, afzuigkap en vaatwasser. Terwijl je hier staat te koken, kijk je aan de voorkant uit op de binnenhaven met de jachtmakelaar, het designer outlet center en de binnenstad. 

Badkamer (6m2) en separate toiletruimte (1m2)
Uitgebreid en vernieuwd in 2018. Door een klein "hapje" uit de tweede slaapkamer te nemen, is door de eigenaars de mogelijkheid gerealiseerd voor een ruime inloopdouche in de badkamer. Het resultaat is een ruime en moderne badkamer met een grote, brede wastafel met ondermeubel en een ruime inloopdouche. Vanzelfsprekend is de naastgelegen toiletruimte ook in 2018 vernieuwd en aangepast aan de afwerking van de badkamer.

 

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 350.000,- k.k. 
Onderhoud
Goed. 
Bijgebouwen
Berging (4m2). 
Bijzonderheden
Voorschotbijdragen voor verbruik van verwarming en water zijn in de servicekosten opgenomen. 
Bestemming
Wonen 
Oplevering
In overleg. 
Status
Verkocht onder voorbehoud 
Servicekosten
€ 329,- per maand (incl. voorschot verwarming en water) 
Energielabel
E. 

Voorzieningen

AAN DE OEVERS VAN DE MAAS EN DICHTBIJ DE STAD. 
Je woont hier aan de oevers van de Maas en tegelijkertijd heel erg centraal in de stad Roermond. Want je woont ook aan de rand van de binnenstad. En dat betekent dat je het designer outlet center, twee supermarkten, alle winkels, horeca en alle uitvalswegen binnen handbereik hebt.

Tel je alle voorzieningen op binnen een straal van 1.500 meter dan is er weinig dat niet aanwezig is. Van een sterrenrestaurant tot New York Pizza, van stadspark tot jachthaven, de bakker, de tennisclub, de huisarts, het theater, het intercitystation met rechtstreeks verbindingen naar Den Haag en Amsterdam.... we kunnen eigenlijk geen voorziening bedenken die niet op heel korte afstand ligt.

Maar twijfel jij of jouw gewenste voorziening of jouw must-have-voorziening wel op loopafstand aanwezig is? Dan vraag het ons gerust, wij kennen de buurt en Roermond als geen ander en vertellen jou graag waar je moet zijn. Groen is in ieder geval overal om je heen aanwezig. 

Het appartement is ook heel goed bereikbaar met de auto. De oprit naar de A73 (Maasbracht - Venlo - Nijmegen) en N280 (Roermond - Weert en Roermond - Dusseldorf) liggen allebei op minder dan 3 autominuten afstand. Door de centrale ligging in het wegennet zijn steden als Venlo en Sittard te bereiken in minder dan 20 minuten, Weert en Dusseldorf (ook luchthaven) in 30 minuten en Heerlen en Maastricht in zo’n 35 minuten. Eindhoven ligt op zo’n 40 minuten rijden met de auto. Dus ook Brainport Eindhoven, Eindhoven Airport met Europese vliegverbindingen en Düsseldorf Airport met wereldwijde vliegverbindingen.


Locatie

Lifestyle

 De buren
Een bonte mix van mensen: starters, herstarters, gepensioneerden, stellen en alleenstaanden.
 Wat mag je verwachten
Mooie vergezichten, instapklaar wonen én een supercentrale ligging.
 Wat hoef je niet te verwachten
Verwacht geen unieke architectuur of architectonische kenmerken.
 De markt
Steeds duurder: wonen in de stad met dit uitzicht heeft een prijs.
 Lifestyle
Je gaat nu genieten van het leven: lang genoeg én hard genoeg gewerkt.
 Je wordt verliefd op
Zonder twijfel: het uitzicht op de ondergaande zon in de verte.

Deel deze woning