Bethlehemstraat 4B

In één blik gevangen op jouw dakterras: de Munsterkerk én de Kathedraal. 

De woning

Een bijzonder compleet thuis met een jaloersmakend dakterras, een eigen lift en een parkeerplaats. Hier hoef je nooit meer weg. Hier wil je nooit meer weg. 
Met zijn eigentijdse en smaakvolle afwerking van de keuken en badkamer is dit penthouse ook nog eens helemaal kant-en-klaar. Een volledig bewoonbaar thuis voor stadsmensen die zelf geen grote klussen meer willen hebben. Centraler én rustiger dan aan de Bethlehemstraat kun je in Roermond haast niet wonen: je woont drie straten achter de Markt en hebt alle voorzieningen echt binnen handbereik. Midden in de stad aan een volledig omsloten woonhofje. Dus je woont ook nog eens heel veilig. Hier komt niemand die hier niet moet zijn.

Als je uit de lift stapt (of via de trap komt) dan vallen bij binnenkomst in de woonkamer twee dingen direct op: de houten dakspanten én de hoeveelheid lichtinval. Want je hebt overal rondom ramen. De ramen in de dakkapellen en de dakvensters zorgen voor een mooie lichtinval. En de spanten zorgen voor een bijzondere detaillering van de ruimte. Dat maakt het appartement -zijn dakterras nog even buiten beschouwing gelaten- ook zo speciaal. Bij MKLRS. kennen we niet veel plekken in de binnenstad die zo'n bijzondere combinatie hebben van licht, ruimte binnen, ruimte buiten én bijzondere woondetails. Je hebt vervolgens niet meer heel veel nodig om de sfeer en charme die dit huis door zijn specificaties al heeft, te unlocken.


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
niet van toepassing m2 
Woonoppervlakte
145 m2 
Overige ruimte
31 m2 
Inhoud
716 m3 
Ligging tuin
Westen 
Buitenruimte
42m2 dakterras 
Bouwjaar
1850, gerenoveerd omstreeks 2000 

De indeling en afwerking

Algemeen
Het gebouw waar Bethlehemstraat 4B onderdeel van uitmaakt is oorspronkelijk gebouwd omstreeks 1850. Rond de eeuwwisseling is het gebouw door een gerenommeerde aannemer helemaal gerenoveerd en getransformeerd tot 4 stadswoningen en 1 penthouse. Het resultaat van de transformatie is een bijzonder en klein woonhofje midden in de stad. Met op de begane grond en eerste verdieping vier stadswoningen die naast elkaar staan en op de tweede verdieping een penthouse dat boven al deze 4 stadswoningen ligt. Het totale penthouse is meer dan 25 meter breed en heeft onder meer 6 dakkapellen. 

Onder het gebouw, bereikbaar via een aparte ingang (met fietsgoot), ligt een groot souterrain waar iedere bewoner zijn eigen opslag / fietsberging heeft. Bethlehemstraat 4B heeft ook nog een extra tweede kelder die je vanuit jouw eigen woning kunt bereiken. Haast vanzelfsprekend heeft Bethlehemstraat 4B op het omsloten terrein ook een eigen parkeerplaats. Door de de ligging van het hofje met zijn automatische toegangspoort is het hier ook bijzonder veilig wonen. Je bedient de poort via de intercom want de toegangspoort is normaliter gesloten. Dus jouw huis, jouw auto en al jouw spullen staan veilig achter een afgesloten poort. 

Omdat je in een appartement woont, is er ook sprake van een Vereniging van Eigenaars. Deze vereniging heeft een gezonde onderhoudsreserve (meer dan € 45.000,- als algemene reserve). Om de reserves op peil te houden én voor het geplande en dagelijks onderhoud aan- en rondom het complex zijn de servicekosten momenteel op € 102,81 per maand vastgesteld. In de servicekosten zit buiten de onderhoudsreservering onder meer ook de opstalverzekering opgenomen.

SOUTERRAIN
Berging I (11m2) 
Net zoals de 4 andere woningen in dit kleine complex heeft Bethlehemstraat 4B ook een ruime fietsberging die bereikbaar is vanuit de buitenzijde van het complex. Een trap met fietsgoot komt uit op een afgesloten ruimte waaraan de bergingen van de woningen zijn gelegen. In deze eerste berging heb je alle ruimte voor jouw fietsen, vuilcontainers, dakkoffers of gereedschappen.

Berging II (17m2) 
In afwijking tot de andere woningen heeft Bethlehemstraat 4B nog een extra berging. Een berging die vanuit het huis bereikbaar is én die vanuit de afgesloten ruimte van het complex ook nog eens toegankelijk is. Hierdoor heb je nog eens extra veel ruimte om jouw mooiste wijnen te bewaren, om de zomer- of winterkleding op te hangen of om jouw racefietsen nog een keer extra veilig te stallen. 

BEGANE GROND
Entree (18m2)
Kijk je vanuit de Bethlehemstraat door de openslaande poort naar het woonhofje, dan tel je hier vijf voordeuren. Eén van deze voordeuren is van huisnummer 4B. Een lange gang van bijna 10 meter in zijn totalitiet leidt naar jouw eigen trappenhuis en jouw eigen lift. Dus de gang, het trappenhuis én de lift hoef jij met niemand te delen. Ben je goed ter been, dan pak je wellicht de gemakkelijk toegankelijke trap. Maar is jouw mobiliteit net even iets minder, of heb je heel zware spullen die je niet naar boven wilt tillen, dan pak je gewoon de lift. Lekker luxe, toch? Geen gesleep, geen gedoe.

Parkeerplaats (1 stuks) 
Op het omsloten hofje ligt ook jouw eigen parkeerplaats. Zo staat jouw auto altijd "binnen" geparkeerd. Niet letterlijk natuurlijk, maar wel op jouw eigen terrein en niet in de openbare ruimte. 

EERSTE VERDIEPING
Tussenverdieping / bordes (4m2)
Omdat de bordestrap in 4 delen naar de tweede verdieping loopt, is er op de eerste verdieping nog een kleine tussenverdieping. Een bordes van 4m2 groot wat je mooi kunt benutten voor een boekenkast. Of misschien een wijnklimaatkast? De aankleding van het bordes geeft de jus aan jouw appartement. Het zet de toon voor datgene dat je op de tweede verdieping als bezoeker tegen kunt komen. 

TWEEDE VERDIEPING
Dit is natuurlijk de verdieping waar alles om draait: de verdieping waar je slaapt, waar je kookt, waar je zit, waar je eet, waar je met vrienden mooie gesprekken hebt, waar je een boek leest....met meer dan 130m2 woonoppervlakte heb je lekker veel ruimte om dat te doen wat het beste bij jou past. 

Bovenhal (4m2)
De lift en de trap komen allebei uit aan deze lichte hal. Met twee kleine raampjes kijk je gelijk door naar het dakterras. Maar eerst sla je linksaf naar de keuken en de woonkamer. 

Keuken (ca. 17m2)
De open keuken met kastenwand en kook-en spoeleiland zijn de verbinders in huis. Vanuit de keuken kom je in de eet- en zitkamer maar ook in de gang naar de slaapkamers. En er is een toegang naar een kleine vliering boven het trappenhuis. Naast de toegang naar de vliering hangt ook de airconditioning. Dus je hoeft niet bang te zijn dat het 's zomers te warm wordt. Je zet de airconditioning aan en jouw huis wordt gekoeld. 

Het kook- en spoeleiland is afgewerkt met een hardstenen werkblad en staat in een L-vorm opgesteld. Zo kun je in de eet- en zitkamer hier ook perfect een lange eettafel tegen aan plaatsen. Terwijl jij hier staat te werken aan de mooiste gerechten, kun je gewoon blijven praten met jouw bezoek. De keuken is voorzien van een 4-pits-gaskookplaat, wasemkap, oven, magnetron, koelkast en vaatwasser. Alle inbouwapparatuur is van het merk Siemens.

Eet- en zitkamer (46m2) 
De eet- en zitkamer staat in een open verbinding met de keuken. Dus voor jouw ruimtelijke gevoel maakt de keuken ook onderdeel uit van de eet- en zitkamer. De totale grootte van deze drie ruimtes is gezamenlijk dan ook 46m2 + 17m2 = 63m2 groot. Maar voor het verschil in functies maken wij hier een onderscheid tussen eten, zitten en koken. 

We schreven eerder al dat de lichtinval zo'n heerlijk onderdeel van het huis is. In deze ruimte valt de lichtinval vooral op. De dakramen zijn allemaal elektrisch bedienbaar en zorgen samen met de twee dakkapellen in de eet- en zitkamer voor een mooie lichtinval. In combinatie met de dakspanten is dit een bijzondere ruimte. Maar het allerleukste vinden wij misschien nog wel het leeshoekje "om de hoek". Met de twee openslaande deuren naar het dakterras. Met peilkozijnen ook al zo'n lichte ruimte. Waar je lekker gaat zitten met een goed boek en waar je de tijd afleest op de Munsterkerk of de Kathedraal. 

De gehele eet- en zitkamer is afgewerkt met een houten vloer. 

Dakterras (42m2)
Voor ons is het dakterras misschien wel de eyecatcher van dit bijzondere huis. Want we kennen weinig dakterrassen in Roermond waar je direct én vrij zicht hebt op de Kathedraal én de Munsterkerk. En niet alleen het directe en vrije zicht zijn opvallend. Ook de grootte, de ligging en de privacy springen hier in het oog. Niemand die jou ziet en alle ruimte voor een eethoek, een loungeset, een BBQ en veel potten met planten. We zouden bijna de ligging op het westen/zuidwesten vergeten: de late middag- en avondzon. Je ziet de zon hier dus ondergaan terwijl je op jouw dakterras nog nageniet van een heerlijke dag. 

Gang (17m2)
Een lichte gang van bijna 8 meter lang verbindt de keuken en eet- en zitkamer met de twee slaapkamers en de badkamer. De gang is ook afgewerkt met een houten vloer en een dakvenster. In de gang is ook de toiletruimte gelegen. Een moderne ruimte met een tegelvloer, fontein en vrijhangend toilet. 

Slaapkamer I (15m2)
Met 15m2 is dit zeker geen kleine slaapkamer: het is echter wel de kleinste van de twee slaapkamers. Een ruime kamer waar genoeg plaats is voor een tweepersoons-bed en een bureau / werkplek. De slaapkamer is afgewerkt met een houten vloer. De technsiche ruimte (2m2) is tevens toegankelijk vanuit deze slaapkamer.

Technische ruimte (2m2)
Niet groot, maar wel broodnodig om in jouw wooncomfort te kunnen voorzien. De technische ruimte is toegankelijk vanuit slaapkamer I en is de opstelplaats voor de c.v.-combi-ketel (huurtoestel), de unit voor de mechanische ventilatie en de groepenkast. 

Badkamer (10m2)
Ruim, modern en luxe. Met een ruime inloopdouche en een dubbele wastafel een heerlijke badkamer om de dag te beginnen met een verfrissende douche of te eindigen voor het slapen gaan. De badkamer is afgewerkt met een tegelvloer en de wanden zijn ook deels betegeld. Het gedeelte van de wanden dat niet betegeld is, is modenr afgewerkt met stucwerk. 

Slaapkamer II (20m2)
Een ruime slaapkamer aan het einde van de lange gang. Als jij eerder gaat slapen dan jouw partner, dan hoor je hier niets meer van de geluiden in de eet- en zitkmer of het dakterras en kun je rustig gaan slapen. De slaapkamer is ook afgewerkt met een houten vloer en heeft een dakkapel en twee dakvensters: een lekker lichte kamer dus. 

Berging / wasruimte (9m2)
Achter de tweede slaapkamer ligt nog een smalle afgesloten ruimte. Hier is de opstelplaats van de wasmachine en kun je nog een aantal spullen opbergen die jij niet in de woon- of slaapkamers wilt hebben staan. De wasruimte is afgewerkt met een PVC-vloer. 

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 475.000,- k.k. 
Onderhoud
Zeer goed. 
Bijgebouwen
Parkeerplaats en 2 kelders. 
Bijzonderheden
Niet van toepassing. 
Bestemming
Wonen. 
Oplevering
In overleg. 
Status
Verkocht 
Servicekosten
€ 102,81 per maand 

Voorzieningen

STADSLEVEN: ALLE VOORZIENINGEN BINNEN HANDBEREIK EN BEREIKBAARHEID 
Bethlehemstraat 4B ligt echt in het hart van de binnenstad. Twee supermarkten, de bakker, de slager en de groenteboer liggen allemaal binnen handbereik. Het NS-station op zo’n 5 minuten lopen. Hotspots zoals Bagels & Beans, IJssalon Clevers, het Designer Outlet Center en de Roerkade met zijn leuke cafés en restaurants liggen om de hoek….. en wat te denken van 2 Michelinsterren restaurants op minder dan 10 minuten lopen? 

Of jij nu een foodlover, fashionista of een urban professional bent, wonen in de stad heeft veel voordelen. Dit is het echte stadsleven. De autoweg N280 (Roermond - Dusseldorf, 25 autominuten) ligt ook om de hoek en op zo’n 2 minuten rijden kom je op de afslag van de A73 waardoor Venlo (iets meer dan 15 minuten), Sittard (20 minuten) en Heerlen en Maastricht (35 minuten) heel goed bereikbaar zijn.

Dit is écht een plekje voor stadsmensen in hart en nieren. Midden in de stad, op zo’n 250 meter van de Markt, het Munsterplein en de Kathedraal. Je kunt op zaterdagmorgen de energie van de stad al voelen, terwijl jij lekker op jouw terras geniet van een kop koffie, verse broodjes en dat heerlijke uitzicht. 


Locatie

Lifestyle

 De buren
Stadsmensen in hart en nieren die graag in de luwte van de binnenstad wonen, dichtbij alle voorzieningen.
 Wat mag je verwachten
Alles wat een huis heeft, maar dan verpakt in een instapklaar appartement met een eigen lift.
 Wat hoef je niet te verwachten
Een standaard appartement in een doorsnee appartementencomplex.
 De markt
Steeds duurder: wonen in de binnenstad heeft een prijskaartje.
 Lifestyle
Urban Professional(s): de dynamiek van de stad geeft jou energie en creativiteit.
 Je wordt verliefd op
Het uitzicht op het dakterras!

Deel deze woning


Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbrief