Zwartbroekstraat 28

Een winkelruimte wordt een stadsbungalow? 

Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbriefDe woning

Zwartbroekstraat 28 ligt hartje stad en prikkelt onze fantasie. Want, wat is nu allemaal mogelijk met de winkelruimte op de begane grond? De huidige eigenaar heeft de winkel al helemaal voor jou gestript. En Engelman Architecten heeft ook al een plan voor een ruime en lichte gelijkvloerswoning uitgewerkt. Compleet met een binnentuin, 3 slaapkamers, 2 badkamers én een eigen parkeerplaats. Jouw eigen stadsbungalow! Maar misschien wil jij hier wel iets heel anders doen?  

Misschien maak je hier een mooie (web)winkel met een goede afhaalmogelijkheid? Of ga je de begane grond gebruiken voor jouw bedrijf mét jouw woning erachter? Of transformeer je de hele ruimte naar een groot kantoor? Eén ding is zeker: de begane grond is geen doorsnee verdieping. Hier heb je met 244m2 gebruiksoppervlakte verrassend veel ruimte en mogelijkheden. Aan welke invullingen kun je hier dan allemaal denken? Je kunt hier zelf gaan wonen op de de begane grond. Alles gelijkvloers en veel ruimte voor alle functies. Maar wat dacht je van jouw eigen kantoor, salon of praktijkruimte? Of misschien wil je hier als bouwende vastgoedondernemer een kant-en-klare stadsbungalow voor verkoop in maken? Zwartbroekstraat 28 ligt in een gebied dat door de Gemeente is aangewezen als "transformatiegebied" waardoor veel mogelijk is. We kennen meerdere succesvolle en creatieve transformaties in de directe omgeving die als voorbeeld kunnen dienen voor Zwartbroekstraat 28.

Wil je op de begane grond gaan ondernemen dan is het ook goed om te weten dat je in het hart van de stad ligt met alle winkels, restaurants, het theater en het NS-station op loopafstand. En je bent hier ook nog goed met de auto te bereiken: jouw klanten kunnen hier voor de deur stoppen en betaald parkeren in de straat. Je hebt hier een goede bereikbaarheid te voet en met de auto. In een omgeving met allerlei soorten binnenstedelijke bedrijvigheid. In de straat zit een mix van ondernemingen variërend van een hippe cocktailbar tot een tattooshop. Dus er is traffic genoeg zodat je altijd gezien kunt worden. Het is aan jou om alles uit dit plekje en de uitstraling van het gebouw te halen.


Kerngegevens

Perceeloppervlakte
252 m2 
Woonoppervlakte
197 m2 
Overige ruimte
76 m2 
Inhoud
1.116 m3 
Ligging tuin
Westen 
Bouwjaar
1885 

De indeling en afwerking

Algemeen 
Zwartbroekstraat 28 is één van de weinige gebouwen in de straat met een eigen achterom. Aan de Minderbroederssingel ligt een onderdoorgang die uitkomt bij de garage van Zwartbroekstraat 28. Die garage ligt dus aan de achterkant van dit gebouw en is vanuit de voorzijde niet te zien. Het gebouw is op de begane grond dan ook meer dan 40 meter diep. Daarom is er op de begane grond ook zoveel mogelijk: met openingen in het platte dak maak je binnentuinen of je gebruikt lichtstraten en solartubes om daglicht dieper het gebouw in te krijgen. Er zijn genoeg oplossingen om op de begane grond overal licht binnen te krijgen.  

Zwartbroekstraat 28 is gebouwd omstreeks 1885 en is nadien aan de achterzijde diverse keren uitgebreid om in de behoeften van de winkel te kunnen voorzien. 

BEGANE GROND 
Winkelruimte (244m2) 
De ruim 5,50 meter brede pui aan de voorzijde -met loopdeur en een rolluik voor de veiligheid- geven niet direct de geheimen van Zwartbroekstraat 28 prijs. Want we schreven al dat de winkelruimte aan een creatieve ondernemer heel veel mogelijkheden biedt.

Wat je hier niet ziet is dat het gebouw aan de achterzijde breder wordt en een garage heeft. Dus voor een winkel is het gemakkelijk voor leveranciers om achterom te komen. Want daar ligt ook de grote opslagruimte. Dus je hebt geen pallets met leveringen in of voor jouw winkel staan. Dit kun je aan de achterkant laten bezorgen en verwerken in het magazijn. Jouw winkel blijft dan altijd netjes opgeruimd voor haar bezoekers.  

SOUTERRAIN
Provisiekelder(29m2) 
Wat je ook niet direct aan de voorkant ziet, is dat er vanuit de winkelruimte ook nog een ruime kelder bereikt kan worden. De kelder is bijna 29m2 groot en heeft met 2.30 meter een zeer goede stahoogte.  

De winkelruimte op de begane grond is door de eigenaar al helemaal gestript. Dus je ziet ook direct wat je koopt. Geen klussen om eerst overbodige muurtjes of verouderde afwerkingen weg te halen. What you see, is what you get. 

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 200.000,- k.k. 
Onderhoud
Geheel te transfomeren. 
Bijgebouwen
Niet van toepassing. 
Bijzonderheden
- Subsidiemogelijkheden tot € 10.000,- voor realisatie nultredenwoning. - Transformatieplan van winkel naar gelijkvloers woonhuis op aanvraag beschikbaar. 
Bestemming
Centrum-2 (wonen, kantoren, dienstverlening en functie-aanduiding "detailhandel") 
Oplevering
In overleg / per direct mogelijk. 
Status
Verkocht 

Voorzieningen

STADSLEVEN: ALLE VOORZIENINGEN BINNEN HANDBEREIK EN BEREIKBAARHEID 
Zwartbroekstraat 28 ligt midden in de stad. Met de supermarkt, de bakker, de slager en de groenteboer binnen handbereik. Het NS-station op zo’n 5 minuten lopen, het theater op minder dan 3 minuten. Hotspots zoals Bagels & Beans, IJssalon Clevers, het Designer Outlet Center en de Roerkade met zijn leuke cafés en restaurants liggen allemaal in de buurt. 

Of jij nu een foodlover, fashionista of een urban professional bent, wonen en werken in de stad hebben veel voordelen. Dit is het echte stadsleven. De autoweg N280 (Roermond - Düsseldorf, 25 autominuten) ligt net zoals alle winkels ook om de hoek en op zo’n 5 minuten rijden kom je op de afslag van de A73 waardoor Venlo (iets meer dan 15 minuten), Sittard (20 minuten) en Heerlen en Maastricht (35 minuten) heel goed bereikbaar zijn.  

Dit is écht een plekje voor stadsmensen in hart en nieren. Midden in de stad in een straat met allerlei soorten winkels en bedrijvigheid. Omdat we bij MKLRS. zelf ook in deze straat wonen kunnen we je ook alles over deze straat vertellen.


Locatie

Lifestyle

 De buren
Van alles wat én een echte bonte mix: wonen, werken en horeca vind je allemaal in deze straat terug.
 Wat mag je verwachten
Een enorme ruimte om een stadsbungalow te realiseren.
 Wat hoef je niet te verwachten
Een kant-en-klare-woonruimte. Je moet hier aan de slag.
 De markt
Competitief: wonen in binnenstad wordt ook steeds gewilder en duurder.
 Lifestyle
Stadsmensen in hart en nieren: je krijgt energie van de binnenstad.
 Je wordt verliefd op
Het duizelt jou van alle mogelijkheden....

Deel deze woning